nCoreTorrent oldalakTracker info

Drágul az élet az ncore-on!

Sziasztok! Többen írtatok nekünk azzal kapcsolatban, hogy egyre drágább a torrentezés hazánk legnagyobb torrent oldalán, no meg arra is kíváncsiak voltatok,  hogy én mit szólók hozzá.

Hát izé,  engem nem igazán lep meg, ha valami drágább lesz. Mióta élek ez így megy.  De mivel elég tabu téma ezért úgy döntöttem kicsit a mélyére ásunk a dolognak.

Azok kedvéért akik nem követik a tőzsdei híreket elmondanám, hogy ma egy ncore-ra leadott sms ára 5080 forint! Ez még ugye nem is olyan meglepő. És ha azt mondom, hogy éssel nem kezdünk mondatot? Vagy ha azt, hogy ezért az összegért csupán egy hónap prémiumtagságot kapsz? Az azért már elég durva. Tavaly ezért az összegért nyolc hónap járt. Két évvel ezelőtt pedig egy év!

Magyarázat persze nincs, csupán néhány fórumbejegyzés árulkodik a hirtelen drágulásokról:

“Sziasztok!

Most járt le hóközben az eddigi prémiumom. Természetesen azonnal lett 30-40 hit n runom. Azért vásároltam premiumot anno, mert mobilnet miatt és egyéb okok miatt nem tudok seedelni non stop. Az oldalon többször akartam csekkolni, hogy meddig tart a prémium, de nem tudtam.

Sajnos ezt a hónapot így is úgy is bukom, de nem gondolom, hogy a bankkártyás fizetés anonym lenne.
Én már nem merek előfizetni, ki tudja, mikor lesz hasznos valahol, valakinek ez az összekapcsolt infó. Gyakorlatilag a bankkártyás fizetéssel teljesen lehetetlen anonim módon fizetni.
Kéne SMS-es hosszab idejű, kedvezményesebb megoldás is…

Addig marad a mobilnet, meg a Tag felhasználói szint….
kösz, üdv!”

 

“Elolvastam hogy 5080 1 hónap prémium SMS, de sehol nincs indoklás miért. Megtudja mondani valaki hogy legalább hogyha nem is 3, de miért nem kapunk ennyiért 2 hónap prémiumot? A Szolgáltató vagy mi az ok? Mintha mindenkit próbálnának(tok) a bankkártyás fizetésre hajtani. 5 éve fizetem mindig a prémiumot (kivétel volt 3 hónap kórház). De ezt most tényleg nem értem.”

“Sziasztok,

Sajnálom, hogy ennyire nincs leherőség az sms előfizetésre. Én éves előfizető voltam, de csakis sms-ben. Bankkártyásan fizetni sajnos nincs lehetőségem, de nem is szívesen fizetnék, főleg nem valuta alapon. Tudom, hogy nem kötelező sem fizetni, sem itt lenni. Ez is csak egy egyéni vélemény.”

“Vagyunk még ezzel így páran. Én is csak smsben támogatom az oldalt, de ha lejár a prémium, nem fogom megújítani. Valahogy idegenkedek a kártyás fizetéstől.”

Indoklás tehát ahogy már megszokhattuk nem érkezik. Viszont szárnyra kaptak olyan nem hivatalos magyarázatok, hogy a szolgáltató árainak növelése vezetett ehhez a döntéshez.

Ez mind szép és jó, de az árak ha úgy vesszük nem emelkedtek, azt, hogy egy csomag meddig érvényes, azt nem más mint az oldal vezetése szabja meg.

Vannak az életben olyan dolgok melyek pénzben nem is mérhetők. Az ilyen dolgok közé sorolnám a közösség oszlopos tagjait akik évéken át támogatnak egy oldalt, és rendületlen segítik ilyen vagy olyan módon.

Belőlük senki nem fog meggazdagodni, csupán egy lökést adnak, hogy még fusson az a szekér.  De azt szakadatlan, mondhatni biztos támaszai az oldalnak.

Ha elfelejtjük, hogy ők a világon vannak, és inkább azon birkákra alapozzuk tevékenységünket, akik fizetnek ha nem tudnak belépni, akik fizetnek, ha nem tudnak letölteni, akkor valami rendkívül értékesről mondunk le a minél nagyobb  haszon reményében.

Én nem hiszem, hogy három hónap prémin tagságtól csődbe menne az oldal, sőt még csak veszteséges sem lesz.  Erős a gyanúm, hogy a végső cél az sms szolgáltatás felmondása, hiszen ezt a hova lehet még fokozni? Jövőre egy nap lesz 5080 forint?

 

Sokan még mindig ódzkodnak a kártyás fizetéstől egy torrent oldalon, pedig manapság már nem létezik teljes anonimitás.  A telefonos szolgáltatód is megőriz minden olyan adatot amivel később visszakövethető lesz a tevékenységed.

Vajon megéri egy torrent oldalt támogatni, és magához a torrentezéshez a nevüket adni? Ezt mindenki döntse el saját maga. De egy valami biztos, olcsóbb semmi sem lesz.

 

De a probléma nem is ez. Hanem az, hogy nem tudok még egy olyan példát mondani, amiben neked többet kell fizetned, de azt nem mondják meg, hogy miért.

Engem az sem érdekel, ha mostantól csak az aranyat fogadják el. De írják le az aktív támogatóknak, hogy miért kerül többe. 🙂

 

 

Nem hiszem mert a paypal befagyasztja a torrent oldalak tárcáját azt olvastam. Magyarul az ráutalt pénzt nem fogják tudni használni ha a paypal úgy gondolja.
Hát egyre több helyről szedik ki, így kevés esélyt látok rá de soha nem lehet tudni ezeknél XD
D

kettő × öt =