nCoreTorrent oldalakTracker info

Drágul az élet az ncore-on!

Sziasztok! Többen írtatok nekünk azzal kapcsolatban, hogy egyre drágább a torrentezés hazánk legnagyobb torrent oldalán, no meg arra is kíváncsiak voltatok,  hogy én mit szólók hozzá.

Hát izé,  engem nem igazán lep meg, ha valami drágább lesz. Mióta élek ez így megy.  De mivel elég tabu téma ezért úgy döntöttem kicsit a mélyére ásunk a dolognak.

Azok kedvéért akik nem követik a tőzsdei híreket elmondanám, hogy ma egy ncore-ra leadott sms ára 5080 forint! Ez még ugye nem is olyan meglepő. És ha azt mondom, hogy éssel nem kezdünk mondatot? Vagy ha azt, hogy ezért az összegért csupán egy hónap prémiumtagságot kapsz? Az azért már elég durva. Tavaly ezért az összegért nyolc hónap járt. Két évvel ezelőtt pedig egy év!

Magyarázat persze nincs, csupán néhány fórumbejegyzés árulkodik a hirtelen drágulásokról:

„Sziasztok!

Most járt le hóközben az eddigi prémiumom. Természetesen azonnal lett 30-40 hit n runom. Azért vásároltam premiumot anno, mert mobilnet miatt és egyéb okok miatt nem tudok seedelni non stop. Az oldalon többször akartam csekkolni, hogy meddig tart a prémium, de nem tudtam.

Sajnos ezt a hónapot így is úgy is bukom, de nem gondolom, hogy a bankkártyás fizetés anonym lenne.
Én már nem merek előfizetni, ki tudja, mikor lesz hasznos valahol, valakinek ez az összekapcsolt infó. Gyakorlatilag a bankkártyás fizetéssel teljesen lehetetlen anonim módon fizetni.
Kéne SMS-es hosszab idejű, kedvezményesebb megoldás is…

Addig marad a mobilnet, meg a Tag felhasználói szint….
kösz, üdv!”

 

„Elolvastam hogy 5080 1 hónap prémium SMS, de sehol nincs indoklás miért. Megtudja mondani valaki hogy legalább hogyha nem is 3, de miért nem kapunk ennyiért 2 hónap prémiumot? A Szolgáltató vagy mi az ok? Mintha mindenkit próbálnának(tok) a bankkártyás fizetésre hajtani. 5 éve fizetem mindig a prémiumot (kivétel volt 3 hónap kórház). De ezt most tényleg nem értem.”

„Sziasztok,

Sajnálom, hogy ennyire nincs leherőség az sms előfizetésre. Én éves előfizető voltam, de csakis sms-ben. Bankkártyásan fizetni sajnos nincs lehetőségem, de nem is szívesen fizetnék, főleg nem valuta alapon. Tudom, hogy nem kötelező sem fizetni, sem itt lenni. Ez is csak egy egyéni vélemény.”

„Vagyunk még ezzel így páran. Én is csak smsben támogatom az oldalt, de ha lejár a prémium, nem fogom megújítani. Valahogy idegenkedek a kártyás fizetéstől.”

Indoklás tehát ahogy már megszokhattuk nem érkezik. Viszont szárnyra kaptak olyan nem hivatalos magyarázatok, hogy a szolgáltató árainak növelése vezetett ehhez a döntéshez.

Ez mind szép és jó, de az árak ha úgy vesszük nem emelkedtek, azt, hogy egy csomag meddig érvényes, azt nem más mint az oldal vezetése szabja meg.

Vannak az életben olyan dolgok melyek pénzben nem is mérhetők. Az ilyen dolgok közé sorolnám a közösség oszlopos tagjait akik évéken át támogatnak egy oldalt, és rendületlen segítik ilyen vagy olyan módon.

Belőlük senki nem fog meggazdagodni, csupán egy lökést adnak, hogy még fusson az a szekér.  De azt szakadatlan, mondhatni biztos támaszai az oldalnak.

Ha elfelejtjük, hogy ők a világon vannak, és inkább azon birkákra alapozzuk tevékenységünket, akik fizetnek ha nem tudnak belépni, akik fizetnek, ha nem tudnak letölteni, akkor valami rendkívül értékesről mondunk le a minél nagyobb  haszon reményében.

Én nem hiszem, hogy három hónap prémin tagságtól csődbe menne az oldal, sőt még csak veszteséges sem lesz.  Erős a gyanúm, hogy a végső cél az sms szolgáltatás felmondása, hiszen ezt a hova lehet még fokozni? Jövőre egy nap lesz 5080 forint?

 

Sokan még mindig ódzkodnak a kártyás fizetéstől egy torrent oldalon, pedig manapság már nem létezik teljes anonimitás.  A telefonos szolgáltatód is megőriz minden olyan adatot amivel később visszakövethető lesz a tevékenységed.

Vajon megéri egy torrent oldalt támogatni, és magához a torrentezéshez a nevüket adni? Ezt mindenki döntse el saját maga. De egy valami biztos, olcsóbb semmi sem lesz.

 

De a probléma nem is ez. Hanem az, hogy nem tudok még egy olyan példát mondani, amiben neked többet kell fizetned, de azt nem mondják meg, hogy miért.

Engem az sem érdekel, ha mostantól csak az aranyat fogadják el. De írják le az aktív támogatóknak, hogy miért kerül többe. 🙂

 

 

 • Sziasztok! Csupán a kattintható nevű személyek a hitelesített és ellenőrzött, regisztrált felhasználók! A szűrke színű egyének regisztráció, és bármiféle ellenőrzés nélkül írogatnak, többnyire nem létező e-mail címekről.

  Rangok és titulusok:

  Ezzel szeretnénk tájékoztetni és egyben motiválni benneteket arra, hogy regisztráljatok minél többen:

  https://www.torrentek.org/utsv4/register/

  Köszönjük a figyelmet, és további jó kommentelést mindenkinek.

 • H
  • H
   huberandris
  • 2021-03-06
  Ez így nem teljes...
  Bankkártyával 1 hónap 4.95usd=1500Ft ; 3 hónap 9.95 usd=3000Ft; 6 hónap 18.95usd=5700Ft; 1 év 29.95usd=9000Ft
  Ak meg sms-el fizet 1 hónapot 5080Ft-ért, na, az meg is érdemli !
  Nem értem, hol itt a gond ??
  J
  • J
   Jimmy
  • 2021-03-07
  Hát gondolom az a gond,hogy sokan nem akarnak bankkártyát használni egy torrent oldalon.
  Azért az elég rizikós!
  Nem olvastad az Ncore fórumában is az erről szóló háborgó kommenteket?
  Sokan írták,hogy évek óta támogatták az oldalt, sms fizetéssel,de mivel ez megszűnt, többet nem vesznek prémium tagságot.

  Igaza van a cikknek,2 éve még egy éves tagság került 5 ezer ft-ba, tavaly 8 hónap,most meg egy hónapért kérnek 5080 ft-ot??
  Aki bankkártyával fizet az 3 havi tagságot kap 10 dollárért (az kb 3 ezer ft), viszont sms-sel ez több mint 15 ezer ft lenne.
  Kötve hiszem, hogy lesz olyan barom aki havonta kifizet 5080 ft-ot.

  De nem csak az Ncore fórumában hanem a Facebook oldalukon is sokan háborogtak emiatt.
  Csináltam képeket ott,de vmiért nem tudom ide kitenni.

  Dark Angel küldtem neked PM-et. Beletettem azt amit kifotóztam Facebookon. Megtennéd, hogy kiteszed?
  Persze Jimmy.
  Íme ezek azok a képek, az Ncore Facebook oldaláról, ahol több kommentelő szintén megdöbbent azon, hogy csak a bankkártyával fizetők kaphatnak prémium tagságot,sms-sel fizetési lehetőség nincs:

  Vagyis van, de csak "arany" áron.

  Én is láttam azokat a fórum kommenteket az Ncore fórumában,akik valóban erről beszéltek, hogy évek óta rendszeresen vették a prémium tagságot "sms fizetéssel",de mivel az megszűnt, többet nem vesznek, mert bankkártyát használni egy torrent oldalon nagyon rizikós.
  5080 ft-ot pedig nem fog kifizetni "havonta".

  Ha 3 havi tagságot adnának ennyiért sms fizetéssel,még az is jóval drágább lenne mint a bankkártyával fizetőknek ajánlott ár,
  de azt még "talán" egyesek bevállalnák.
  S
  • S
   SzG
  • 2021-03-18
  Hellosztok! Nem csak a kártyás fizetéssel van a baj. Én is prémium előfizető voltam, szerencsére tavaly nem hosszabbítottam meg. A mostani kártyás fizetés egy vicc, amit az oldal fejlesztő/tulaj csinált. Akiknek van egy kicsi tapasztalata látja, hogy nem igazán megfelelő és biztonságos a felület. Simán visszaélhetnek a kártya adatokkal. Jó páran jeleztük, hogy ez így nem alternatíva. Bitcoin kilőve, ráadásul az is drága és nem követi az árfolyamot. Kártyás fizetés nem megfelelő és veszélyes, smssel meg horror az ára a tavalyihoz képest is, ergo nem tudok előfizetni. Az eddigi profi kivitelezés helyett kaptunk valami gagyi/olcsó megoldást, ami szerintem nem korrekt így. Ha rákérdeztem mégis mi ez a borzalom, elsőnek törölték a kommentet és tíltást kaptam, majd utána rákérdeztem nem érzik ezt kissé fura viselkedésnek egy 8 éves accounttal és erre törölték az accot, seedeltem mindig rendesen 1 hnr volt rajta, az is tévesen kiadva, 2-3 éve támogattam az oldalt. Érdekesen viselkedik a "staff", mint valami 8keres véglegények. Már többször láttam, ha valami gond van nem segít a support, hanem a user a hibás, ha kritika van ment rögtön fenyítés vagy törölték a usert. Ez így nem mehet sokáig. Aktivitás mérés nem egyszer hibás, leáll majd ezekkel akar fizetésre kényszeríteni.. Szerintem ezzel így kinyírják a közösséget. Nem egy balhé volt most is, inaktívvá tettek usereket és fizess smssel, ha szeretnéd visszakapni az accot. Leszarják hogy ment a seed, csak az oldal belépés számít. Még akkor is ha jelezte a user előre, hogy bajba került és tönkrement a gépe. Érdemes ránézni a kártyás fizetésre, olyan átverős oldal kategória. Semmivel se különb ez így, mint a csaló oldalak a kamu ncore meghívóval.
  G
  • G
   gyuszisky
  • 2021-07-07
  Sziasztok

  Már nagyon rég óta keresek, de nem találok sehol, ezért gondoltam, hogy megérdeklődöm itt, hogy valamelyikőtök nem tudna esetleg egy meghívót küldeni az ncore-ra?
  G