nCoreTorrent oldalakTracker info

Drágul az élet az ncore-on!

Sziasztok! Többen írtatok nekünk azzal kapcsolatban, hogy egyre drágább a torrentezés hazánk legnagyobb torrent oldalán, no meg arra is kíváncsiak voltatok,  hogy én mit szólók hozzá.

Hát izé,  engem nem igazán lep meg, ha valami drágább lesz. Mióta élek ez így megy.  De mivel elég tabu téma ezért úgy döntöttem kicsit a mélyére ásunk a dolognak.

Azok kedvéért akik nem követik a tőzsdei híreket elmondanám, hogy ma egy ncore-ra leadott sms ára 5080 forint! Ez még ugye nem is olyan meglepő. És ha azt mondom, hogy éssel nem kezdünk mondatot? Vagy ha azt, hogy ezért az összegért csupán egy hónap prémiumtagságot kapsz? Az azért már elég durva. Tavaly ezért az összegért nyolc hónap járt. Két évvel ezelőtt pedig egy év!

Magyarázat persze nincs, csupán néhány fórumbejegyzés árulkodik a hirtelen drágulásokról:

„Sziasztok!

Most járt le hóközben az eddigi prémiumom. Természetesen azonnal lett 30-40 hit n runom. Azért vásároltam premiumot anno, mert mobilnet miatt és egyéb okok miatt nem tudok seedelni non stop. Az oldalon többször akartam csekkolni, hogy meddig tart a prémium, de nem tudtam.

Sajnos ezt a hónapot így is úgy is bukom, de nem gondolom, hogy a bankkártyás fizetés anonym lenne.
Én már nem merek előfizetni, ki tudja, mikor lesz hasznos valahol, valakinek ez az összekapcsolt infó. Gyakorlatilag a bankkártyás fizetéssel teljesen lehetetlen anonim módon fizetni.
Kéne SMS-es hosszab idejű, kedvezményesebb megoldás is…

Addig marad a mobilnet, meg a Tag felhasználói szint….
kösz, üdv!”

 

„Elolvastam hogy 5080 1 hónap prémium SMS, de sehol nincs indoklás miért. Megtudja mondani valaki hogy legalább hogyha nem is 3, de miért nem kapunk ennyiért 2 hónap prémiumot? A Szolgáltató vagy mi az ok? Mintha mindenkit próbálnának(tok) a bankkártyás fizetésre hajtani. 5 éve fizetem mindig a prémiumot (kivétel volt 3 hónap kórház). De ezt most tényleg nem értem.”

„Sziasztok,

Sajnálom, hogy ennyire nincs leherőség az sms előfizetésre. Én éves előfizető voltam, de csakis sms-ben. Bankkártyásan fizetni sajnos nincs lehetőségem, de nem is szívesen fizetnék, főleg nem valuta alapon. Tudom, hogy nem kötelező sem fizetni, sem itt lenni. Ez is csak egy egyéni vélemény.”

„Vagyunk még ezzel így páran. Én is csak smsben támogatom az oldalt, de ha lejár a prémium, nem fogom megújítani. Valahogy idegenkedek a kártyás fizetéstől.”

Indoklás tehát ahogy már megszokhattuk nem érkezik. Viszont szárnyra kaptak olyan nem hivatalos magyarázatok, hogy a szolgáltató árainak növelése vezetett ehhez a döntéshez.

Ez mind szép és jó, de az árak ha úgy vesszük nem emelkedtek, azt, hogy egy csomag meddig érvényes, azt nem más mint az oldal vezetése szabja meg.

Vannak az életben olyan dolgok melyek pénzben nem is mérhetők. Az ilyen dolgok közé sorolnám a közösség oszlopos tagjait akik évéken át támogatnak egy oldalt, és rendületlen segítik ilyen vagy olyan módon.

Belőlük senki nem fog meggazdagodni, csupán egy lökést adnak, hogy még fusson az a szekér.  De azt szakadatlan, mondhatni biztos támaszai az oldalnak.

Ha elfelejtjük, hogy ők a világon vannak, és inkább azon birkákra alapozzuk tevékenységünket, akik fizetnek ha nem tudnak belépni, akik fizetnek, ha nem tudnak letölteni, akkor valami rendkívül értékesről mondunk le a minél nagyobb  haszon reményében.

Én nem hiszem, hogy három hónap prémin tagságtól csődbe menne az oldal, sőt még csak veszteséges sem lesz.  Erős a gyanúm, hogy a végső cél az sms szolgáltatás felmondása, hiszen ezt a hova lehet még fokozni? Jövőre egy nap lesz 5080 forint?

 

Sokan még mindig ódzkodnak a kártyás fizetéstől egy torrent oldalon, pedig manapság már nem létezik teljes anonimitás.  A telefonos szolgáltatód is megőriz minden olyan adatot amivel később visszakövethető lesz a tevékenységed.

Vajon megéri egy torrent oldalt támogatni, és magához a torrentezéshez a nevüket adni? Ezt mindenki döntse el saját maga. De egy valami biztos, olcsóbb semmi sem lesz.

 

De a probléma nem is ez. Hanem az, hogy nem tudok még egy olyan példát mondani, amiben neked többet kell fizetned, de azt nem mondják meg, hogy miért.

Engem az sem érdekel, ha mostantól csak az aranyat fogadják el. De írják le az aktív támogatóknak, hogy miért kerül többe. 🙂

 

 

  • Sziasztok! Csupán a kattintható nevű személyek a hitelesített és ellenőrzött, regisztrált felhasználók! A szűrke színű egyének regisztráció, és bármiféle ellenőrzés nélkül írogatnak, többnyire nem létező e-mail címekről.

    Rangok és titulusok:

    Ezzel szeretnénk tájékoztetni és egyben motiválni benneteket arra, hogy regisztráljatok minél többen:

    https://www.torrentek.org/utsv4/register/

    Köszönjük a figyelmet, és további jó kommentelést mindenkinek.

  • V
    • V
      Viola
    • 2021-07-16
    Az még hagyján hogy pénzbe kerül, és drágul.

    De az előfizetés után még a begíért kedvezményeket is szabadon változgatatját. Én mikor pérmium lettem, azt hirdették hogy prémiummal 100 pont lesz egy meghívó.. Egy teljes évre fizettem elő. Majd eltelt 2-3 hónap, és már 5000 a meghívó még nekem is. Laza 50x-es emelkedés :D

    Így tulajdonképen nem is lehet benne az előfizető hogy mit "vesz". Mert egyoldalúan bármikor megváltoztathatják... Nekik csak addig fontos az ígérgetés hogy a lé a zsebben legyen.

    Persze érthető, hogy miért lett 5000 illetve 15000 pont a meghívó ára. Mert ennyi pontja nem sok embernek van. Viszont volálá.... Már lehet pontot is venni.
    Így tulajdonképpen olyan mintha nem meghívót árulnának...azonban közvetve mégis. 1 meghívó most kb így $5-ra jön ki.

    De a legnagyobb gáz, hogy amit ígérnek PÉNZÉRT még az sem tartják be. Ezt úgy hívják Btk-ban hogy csalás.

    És mennyire pökhendi az nCore helpdeszkája.
    Amikor ezt megírtam neki néhány hete. Na de ennél sokkal földreereszkedőbb stílusban mint itt. Azt írták vissza, hogy ez van, ők ebben semi negetívumot nem éreznek.
    Majd azonnal támadásba is lendültek, gondolom mert nemtetszésemet nyilvánítottam. Hogy hány fiókom is van? Gondolom ez olyan finom fenyegés hogy fogjam be a pofám mert kírúgnak valami mondvacsinált indokkal...

    Kapják ba a amúgy a lónak a tökét.. 10 éve vagyok tag, de megleszek nCore nélkül. Nem elég hogy 1 éves tagságot vettem, még csak a nemtetszésemet sem nyilváníthatom ki, mert egyből meglebegtetik a kirúgást...

    Mag amúgy is... Ha 1 évig prémium vagyok...ugyan minek kellene nekem több fiók? Nem igazán életszerű. :D :D :D :D SZóval csak gondolkozniuk kellene, és nem fenyegetni alaptalanul. Egyébként csak 1 fiókót használok. De ezt nyilván ők is tudják... Csak hát a "hatalommal" visszaélés és a fenyegetés... az megy igazán... A pén beszedése mellett...
    Akkor lassan nem ártana beszerezni egy vésztartalék fiókot neked is vagy akár többet. XD
    Persze érthető, hogy miért lett 5000 illetve 15000 pont a meghívó ára. Mert ennyi pontja nem sok embernek van. Viszont volálá.... Már lehet pontot is venni.
    Így tulajdonképpen olyan mintha nem meghívót árulnának...azonban közvetve mégis. 1 meghívó most kb így $5-ra jön ki.

    De a legnagyobb gáz, hogy amit ígérnek PÉNZÉRT még az sem tartják be. Ezt úgy hívják Btk-ban hogy csalás.
    Hello Viola,

    Bocsi de ezt, hogy kell érteni, hogy "Már lehet pontot is venni" ?? Erről még nem is hallottam.
    Tudom, hogy sok tori oldalon lehet pontokat is "venni",de konkrétan az Ncoreon én úgy tudtam nincs ilyen.
    Akkor mégis lehet? Hogyan? :o
    A szürreálisan megdrágult SMS az átvezetés/népirányítás eszköze volt az új módszer felé, a kereskedelemben ez szokott beválni. El nem ítélhető módon ehhez bevált módszerhez nyúltak ilyen nagy néptömegek esetén, legalábbis gondolom volt ilyen megfontolás ezügyben. A (mobil)szolgáltatók szüntették meg egyébként az SMS-elési lehetőséget. A bankkártyás utat én is bajosnak tartom és az elégtelen kommunikáció sem elfogadható természetesen - ha azóta született ott tételes vagy akár részleges magyarázat a drágulásra, azt írjátok be ide is.

    A kérdés csak az, hogy ki fog ~10 ezret fizetni a legmagasabb csomagban h&r nullázásért, ha 3k-ból vagy akár 1.5 káezerből is kezdhet új életet (prémium+pontok) könnyedén. A prémiummal megvásárolható előnyök zömét mindig is mondvacsináltnak éreztem, kinek mi jön be közülük, amit ténylegesen használ is?

    ~~~ ~~~ ~~~ ~~~ ~~~

    Viola esetét is átérzem, ha nem lett lekommunikálva és előre közölve az, hogy menet közben változhatnak a feltételek, az sehogy nincs rendben (ha már egyszer nem tudnak kitartani az előfizetésben foglalt vállalások az adott időszakra). Ez is egy tanulság, hogy nem szabad hűségidőként, bebetonozott tulajdonságokkal valónak venni egy fizetett állapotot. Az van szerintem, hogy az új tulajondosok fiatalabbak az előzőeknél és morális érzék nem nagyon van még az ő korukban. Ezt egyáltalán nem felmentésként írom, lohasztó, bosszantó, befordító. Ez ilyen pontokon bukik ki nagyon szépen, mint kommunikáció, izomból való moderálás. Teszem hozzá, többségében jó szövegképű, neutrális reakciójú feedbackeket látok az ottani topikokban a staff felől. Bár lehet, hogy csak 1 nicket láttam többször reagálni és az ivódott be. Kivételek (minden irányba), egyéni tüskék persze mindig akadhatnak, egyik oldalról sem érdemes túl nagy teret adni ezeknek. Kimondottan ncore-ellenes hangulat uralkodik itt, nem tisztem senki oldalára állni, mégsem szeretném, ha az elfogultság vádja érne objektív(nek hitt:D) gondolataim képernyőre karcolása közben.

    Szóval Viola, neked 2 fiókod van, minimum. Ez sem belső infó, egyszerűen ott van a soraidban. Így emiatt a felháborodásod némileg disszonánssá lesz, hiába használod vagy sem azt a másikat. Ettől még nincs igazság abban amit vázoltál és tényleg nincs jól, de hiába hegyezed ki végül olyanra, ami épp a te fejeden lévő vaj, nem cseng jól. Nem volt elegáns ezzel visszavágniuk sem, drágulási magyarázat hiányában. Ez is mutatja, hogy fiatalfelnőttekkel van az embernek dolga ilyenkor, ez a műfaj az övék, annak összes előrevivő energiáival és persze emberi értelemben is vett nyűgjével. Én biztos 1 évnél kevesebbet haraptam volna a jóból (ha érteném az előnyök mibenlétét). Te bátor voltál. Az is meglehet, hogy a múlt tapasztalataira alapozva voltál az, így mégkeserűbb a változás, nem tudom rendszeres előfizető voltál-e.
    Ezen a ponton ugrik be Dark Angel szivet melengető, bár sajnos idealista gondolata, amikoris a klasszikus értelemben vett, békebeli közösségi támogatásról ír, nem pedig extrák(nak hirdetett) kifizetéséről. S ha jól emlékszem ezt a rendszer (ncore) ellen hozta, de anélkül, hogy kibogozhatatlan tyúk vagy tojás dilemmába keverednénk, őszintén: nem a userre lett ez véletlenül szabva? Na ugye hogy ugye. Nem tudom hol rejtőzik annak a szociálpedagógia/táradalomtudományi/pszichológiai megoldókulcsa, hogy a közösségi támogatást alapjáraton egyszerűbb legyen megkelteni a tagokban, mint az üres extrák - hát jelen esetben tényleg csak ígéretét. Talán sehol, talán nincs ilyen, talán mindig kell egy gumicsont és anélkül nem megy. Amit jó lenne látni, hogy ilyen dinamikai alapvetés miatt plusz súrlódás, fújás egymásra nem lenne üzemeltető és user között.

    Azt is említették a fórumon, hogy sok volt a meghívóárus, végső soron csökkent az értéke az ncore-meghívónak, ami híguláshoz vezet, ez könnyen belátható. Ők pedig nem tudhatják, hogy nem-e épp a te előfizetésed mögött működött egy acc-árulda. Aztán ilyen, könnyen beeső, sokszor problémás userek kezelése sok pluszmunkát is jelent - én ezekben látom a kérlelhetetlen változtatás egyik okát.
    *gumicsont/=délibáb

    Ja és akármilyen vezetési mentalitás mellett is több fiókot érdemes üzemeltetni. Nem visszaélve vele, de nem is egy ma született bárány naivságával karistolva a térben. Vonatkozik ez bármelyik platformra.
    I