torrentTorrent oldalakTracker info

Bezárt a Torrent.eval.hu – Magyarország legnagyobb torrent adatbázisa

Sziasztok! Nem írtunk eddig a torrrent.eval rejtélyes eltűnéséről, ugyan is volt már ilyen. Továbbá az oldal elég érdekes módját választotta a hírközlésnek,  ami kezdetben egy szimpla pénzgyűjtő akciónak tűnt:

Sziasztok!
Az oldal napok óta nem elérhető. Ennek az az oka, hogy a szolgáltatónk nem hajlandó üzemeltetni az oldalt, és nem találunk olyan hosting céget aki vállalná.
Lehet hogy a jövőben zárt oldalként meghívásos alapon kell folytatnunk. Az sem kizárt hogy évi 1 pizza ára lenne a tagdíj, ami az üzemeltetést fedezné. Ha fizetnél 1500 Ft-ot egy évre a tagságér akkor nyomj egy lájkot, hogy tudjuk benne vagy és érdemes folytatnunk!

Mára azonban az üzemeltetők számára is világossá vált, hogy elvetélt volt a gondolat:

„Sajnos egyelőre úgy állunk, hogy az oldalt nem lehet rentábilisan üzemeltetni.
Akit érdekelnek a számok: 264 ember nyomott like-ot, abból az 5547-ből aki látta a posztot. Ez nagyjából 5%-ot jelent, aki fizetne egy csekély éves díjat. Amikor tényleg meg kell adni a bankkártya adatokat sajnos az emberek több mint a két harmada vissza táncol, de számoljunk a felével. Maradt 2.5%.
Ezt, ha felszorzom a látogatottsággal, akkor kijön, hogy kb havi 100’000 Ft-ból kellene az oldalt üzemeltetni a fizetési rendszert összerakni és harcolni a szolgáltatókkal.
Sajnos ha nem találunk önkéntes informatikusokat akik ezt vállalják, akkor évi 10’000 Ft körüli tagdíjjal lehetne csak kihozni a matekot. Ennyit viszont nagyon kevesen fizetnének ki.
Sajnos úgy néz ki 14 év után be kell zárnunk az oldalt.”

Ez volt az utolsó hivatalos információ, és az oldal lassan de biztosan megdöntötte saját inaktivitási rekordját. Amíg erre vártunk, az oldal sikeresen megfelelt minden olyan kritériumnak ami alapján bezártnak lehet nevezni:

1. A staff hivatalos bejelentést tett az oldal bezárásáról

2. Az oldal legalább 3 hónapja inaktív, hír nélkül

3. Ha egy oldal megváltoztatta a nevét, mert akkor a régi továbbra is halottnak számít.

 

Az oldal a népszerűségét annak köszönhette, hogy nem csupán keresőként szolgált, hanem egy úgynevezett open tracker-ként, azaz regisztráció nélkül is bárki letölthetett róla.

Volt is rajongótábora bőven, záporoztak is a kommentek a bezárás hírére:

„szomorú, 1-2 ezret simán megérne évente de én sem adnám csak úgy meg a bankszámlám adatait ez abszolút érthető. Más módot kell találni hogy pénzt kapjatok. Mondjuk csekk.”

„nekem simán megérne anyit ha lesz meghivo és ujra jo az oldal küldj privátba meghivot és fizetem is”

„Én is kb 6 éve használom, amikor épp valamelyik sorozatom fut és azt szoktam letölteni, kimondottan szerettem, hogy tudom eredeti nyelven nézni ezeket. Meg néha zenéket szedtem le ha megtaláltam. Nagyon sajnálnám ha megszűnne az oldal. Én csak most látom ezt a posztot mert most pár hónapja a karantén miatt semmilyen sorozatom nem fut és nem tudtam, hogy nem működtök. Most akartam egy dalt megkeresni ami nincs fent youtubon 🙂 Én azt az évi 1500-at kifizetném, mert csak nálatok tudom eredeti nyelven letölteni a sorozataimat. Tudom, az emberek mindent ingyen akarnak, miközben ezen oldalak működése mögött is emberek vannak, aki ugyanúgy esznek, számlákat fizetnek stb. Szóval jó lenne ha nem szűnne meg.”

De engedjétek meg, hogy közzétegyem a személyes kedvencemet is:

„de te gechiiiii!!!!! miért kell bezárni ezt a fos??????????!!!!! MOST NEM TOK JÁTÉKOKAT HONNAN LETÖLTENI BAZDMEG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😡

Egy ember (vagy valami nagyon hasonló) tragédiája, igazán szívszorító. 😀 Sokszor hajlamosak vagyunk elfeledni, hogy egy ilyen bezárások életeket tehetnek tönkre. Az ilyen emberi sorsok miatt érdemes üzemeltein egy oldalt. 😀 Micsoda szívtelen ember lehet ez a tulaj, ha még ez sem képes meghatni, és arra ösztönözni, hogy tovább folytassa.

Azt se árt megemlíteni, hogy a hasonló oldalaknak iszonyúan nagy a társadalomra gyakorolt felelőssége. Hiszen ha ez a szerencsétlen nem tölthet le, nem köti semmi a gép elé, mégis mi gátolná meg abban, hogy kiszabaduljon az utcára?

Ezek után nem lep meg, hogy az oldal veszteségesen működött, ha ilyen kis élősködő visszamaradottak foglalták a sávszélességet. XD

Nagy bátorság kell, hogy ezek után leírjam, de aki használta az adott oldalt, regisztráljon hozzánk, mert tudunk szolgálni jobb, stabilabb és megbízhatóbb alternatívákkal.

 

 

 

  • Sziasztok! Csupán a kattintható nevű személyek a hitelesített és ellenőrzött, regisztrált felhasználók! A szűrke színű egyének regisztráció, és bármiféle ellenőrzés nélkül írogatnak, többnyire nem létező e-mail címekről.

    Rangok és titulusok:

    Ezzel szeretnénk tájékoztetni és egyben motiválni benneteket arra, hogy regisztráljatok minél többen:

    https://www.torrentek.org/utsv4/register/

    Köszönjük a figyelmet, és további jó kommentelést mindenkinek.

  • D
    • D
      Dani56
    • 2021-03-28
    demost szerver kellene ?
    P
    • P
      pápa
    • 2021-03-28
    mennyi lenne az éves dija ?és ha pay safe cardot vezetnétek akkor senkinek nem kellene a bankszámlájával killódni
    L
    • L
      laci27
    • 2021-03-28
    emailben ha irtok lenne pár kérdésem
    P
    • P
      Palesz375
    • 2021-04-01
    Sajnalom , hogy megszunt sok evig hasznaltam es eleg sokszor segitet ha keresnenek biztonsagos tamogatasi lehetoseget szerintem nagyobb bizalommal lenenek a jovobeli felhasznalok persze nem egyszeru es ertheto hogy egy ilyen oldal fentartasa harcokkal kicsit nagyobb tamogatasi ratat kellene hogy kapjon. Mindenesetre a magam es gondolom sok felhasznalo neveben ha van mod szivesen vennenk ha pont kerilt a vegete NAGYON SZEPEN KOSZONJUK AZ EDDIGI EVEKET!!!!!
    G
    • G
      G
    • 2021-05-31
    Én is használtam párszor.Nagyon meg voltam elégedve.Írjatok,hogy mit tegyünk ,hogy működhessen tovább.
    G