Fikablog

A személyiségtolvaj újra lecsap

Sziasztok! Bevett eljárás a csalóknál, hogy miután lebuknak, új névvel, új trükkökkel próbálkoznak. A mai tanmese is egy ilyen esetet fog bemutatni.

Gondolom emlékeztek még open-re, aki a torrentinvites.org gyenge másával próbálta lehúzni a népet:

A személyiség tolvaj!

 

Miután nem kívánt rivaldafényt kapott, egyből címet és motort váltott, és előállt egy újabb kamu oldallal a roppant biztató torrentinvites-forums.xyz/forum.php címen.

Ezen a képen open legújabb tákolmánya látható:

 

(katt a képre a nagyításhoz)

 

Ez pedig az eredeti TI.org oldal:

(Katt a linkre a nagyításhoz)

 

Jól látható, hogy open barátunk sokat fejlődött az elmúlt hónapokban. Sikerült neki felrakni a

TI.org által használt motort, és szépen levette a dizájnt is. Ezek után nem volt nehéz dolga, hogy ismét a TheTrader bőrébe bújhasson:

 

Most lássuk akkor az eredeti profilt a TI.org oldalról:

 

Azt hiszem most már a leglassabbak is felzárkóztak hozzánk, vagyis mindenki számára bebizonyosodott, hogy itt egy újabb lehúzó oldalhoz van szerencsénk, ami egy másik oldal hírével, és egy másik ember személyazonosságával próbál visszaélni.

De mit is tehetünk ilyen esetekben? Hát a hírverés sokat ront az ilyen egyének üzletén és segít felhívni a figyelmet erősen vitatható tevékenységükre.

A torrent funok ellen például ez az egyetlen fegyver, hisz ők ingyenes phpbb motort használnak, amit bármilyen lúzer megszerezhet:

Élet az nCore Hungary után!

Így nem tehetünk mást, minthogy néha írunk róluk, és jót szórakozunk a legújabb baklövéseiken:

https://www.torrentek.org/category/fikablog/

Közben igyekszünk rávilágítani pár érdekes, néha vicces részletre, hogy legközelebb ti is képesek legyetek kiszűrni az ilyen oldalakat a fórumok tengeréből.

 

De a mostani estben ennél többet is tehetünk. Ugyanis az illető elkövetett egy apró hibát. Méghozzá azt, hogy egy prémium kategóriás motort tört, az az lopott verzióját használja az átveréseihez.

Az eredeti motor ugyanis a lábléces linkek nélkül 418 dollárba kerül, ami átszámítva körülbelül 125.000 forint:

Forrás: vbulletin.com

Mivel opennek hiányzik az adott cég linkje az oldal aljáról, így vagy lopott motort használ, vagy kifizette azt a röpke 125 ezer forintot:

Forrás: torrentinvites-forums.xyz

Mellesleg így néz ki egy eredeti lábléc, mely tartalmazza a hivatalos linkeket és a márkanevet:

Forrás: http://torrentinvites.org

 

Ezt azért fontos tisztázni, mert a fizetős motoroknál van lehetőség  jelenteni az ehhez hasonló visszaéléseket:

https://www.vbulletin.com/en/piracy/index/report/

 

Természetesen szerkesztőségünk nem csak jókat szórakozik az ilyen átlátszó lehúzó oldalakon, hanem a lehetőségeihez mérten tesz is ellenük. Így az adott oldal jelentve lett:

Forrás: vbulletin.com

Nagyon valószínű, hogy hamarosan törölni fogják, de után új domain címmel ismét elérhető lesz.

A jó hír az, hogy így is fényévekkel sikerül visszavetni a projektet, hiszen egy ilyen törlés után mindent előröl kell kezdenie a csalóknak.

Végezetül jöjjön egy kis móka. Íme open egyik kísérlete oldala felvirágoztatására:

 

Forrás: torrent-empire.me

 

Itt a kedves open  barátunk (Fake TheTrader) TFStaff néven nyit egy nyilvánvalóan reklám célzatú témát az egyik fórumon. A leírásban viszont mezei felhasználóként hivatkozik magára. :DDD Egy témán belül két ellentmondással csak a legnagyobbak tudnak szolgálni. 😀

Hát igen, amíg a zadmin és open félék alkotják a magyar lehúzó fórumok krémjét, addig nem hiszem, hogy aggódnunk kéne. 😀