nCoretorrentTorrent oldalakTracker info

nCore és az automatikus feltöltés

Sziasztok! Elég nagy vihart kavar az ncore legújabb fejlesztése, a gúnyosan csak robot inváziónak nevezett projekt.

A történet lényegében annyi, hogy a nagyobb külföldi szájtokról robotok hozzák ipari mennyiségben az anyagot. Ennek az az előnye, hogy nagyobb a kínálat, és minden premier cucc azonnal felkerül az ncore-ra.

De gondoljuk csak végig hogyan is ment ez régen. Olyan volt kb mint a kommunista blokk. Csak bizonyos feltöltések kerülhettek fel, amikről a feltöltő úgy gondolta, hogy hasznos lehet és sokan fogják vinni. Ezt a kínálatot egészítették ki az userek a feltöltés opció segítségével amit mára egyre kevesebben vesznek igénybe.

Na most lehull a vasfüggöny, és az eddig tíz 3 féle termék helyett lesz 3000! Felmerül a kérdés, hogy melyiket válasszuk? Nos erre ott a keresés opció, amiben ügyesen megtudjuk szűrni a beérkező tartalmat.

Na de mielőtt pezsgőt bontanánk, hallgassuk meg az ellenlábasok érveit is.  Ugyanis mindig vannak akik az árral szemben úsznak. Ők azok akik száz éve petíciókat írtak volna az autók ellen, mondván én a lovakhoz vagyok szokva.

Ezek az userek kb úgy használják a torrent oldalakat, hogy kis túlzással az egész torrent állományt átböngészik. Na jó, nem az egészet, csak éppen az aznapi termést. Ami valljuk be így már nem egyszerű vállalkozás.

De ha belegondoltok nincs is sok értelme. Hiszen senkit se érdekel minden. Mindenki egy adott témakört keres vagy böngészik. Ez csak ismét lángra lobbantja az egyik kedvenc meddő vitámat melynek a címe nemes egyszerűséggel a szemét. Minden szemét feltöltés ami az illetőnek nem fontos.

De eszembe jut erről egy másik történet. 2014 környékén valami Dark Angel nevezetű fazon megegyezett pár nagyobb külföldi fórummal, és bizonyos botok, robotok segítségével importálni kezdett angol nyelvű híreket.

Ezek főként a legnagyobb angol nyelvű torrent oldalak hírei voltak. Később nevesebb hírportálok híreit is integrálni kezdte persze a forrás megjelölésével.

Erről hiába is keresnétek infókat, ugyanis ezt soha se verték nagydobra. Ugyanis ő tudta milyenek azok a fránya userek. Addig amíg azt hiszik, hogy ezeket a híreket a társaik küldik be, addig bizony reagálnak rájuk, alakulnak ki beszélgetések.

De amint megneszelik, hogy ezeket a témákat botok küldik, nem hogy elmaradt a csevegés, de még ki is kérik maguknak, hogy miért kell ez a sok szemét téma? Hirtelen szűrni kezdik, és azon gondolkodni, hogy melyik témát generálja bot. Nem pedig a tartalommal, nem a dolgok lényegi értékével.

Olyan ez mint egy jó bűvésztrükk. Csak ámulunk és bámulunk rajta, szinte újra gyerekké válunk a kábulattól. De mihelyt megtudjuk a titkot, ha rajövünk a trükkre, már nem is olyan érdekes.

Az emberek többsége soha se jön rá a titokra. Persze mindig van 1-2 okostojás, de mint szokták azt mondani egy fecske nem csinál nyarat. Ezért kár nyilvánosan gyöngyöt szórni a disznók elé, mert nem fogják értékelni.

Vajon a 600 ezer ncore felhasználóból hány jött volna rá arra, hogy botok is töltenek fel? Higgyétek el, nem sokan. De most, hogy kikerült a hírekbe már azt nézik melyik torrentet hozzák a robotok mert azt kerülni kell, az nincs rendben.

Szóval miért is tennénk tönkre a bűvészt? A többség úgy is tudatában van azzal, hogy van valami trükk. De ennek a trükknek az az elsődleges célja, hogy te jobban érezd magad. És ha nem is vagy képes rá, hogy élvezd, akkor is hagyni kéne, hogy mások azért élvezhessék.

A világ változik, és ha mi nem változunk egy kicsit vele a végén azon kapjuk magunkat, hogy mi vagyunk a kisebbség ami semmit sem ért abból ami körülötte zajlik.

De most, hogy a trükkre fény derült, hirtelen mindenki lázad. Már nem pusztán  friss torrenteket látunk, hanem friss torrenteket és boto-s torrenteket.

Ha pedig így kezdjük szemlélni a dolgokat, akkor nem csak magunkkal szúrunk ki hanem az egész közösséggel.

Hiszen a botok által szervírozott torrentek között is lehetnek kincsek. Amiket jó lenne minél előbb tovább adni, nem pedig átnézni rajta.