Szerintünk

Támogatás

Sziasztok! Számos oldalon találkozhatunk a támogatás menüponttal. Ennek a sajátos opciónak a használatával tudunk kicsit enyhíteni az általunk használt oldal terhein. Hiszen minden pénzbe kerül. Szerver, domain, egyéb fejlesztések, mind mind szükségeltetik ahhoz, hogy te ingyen letölthesd azt a filmet, vagy játékot.

Egy közösség igazi erejét mi fejezhetné ki jobban mint az, mikor össze fognak a bajban? De az okos ember nem várja meg a problémát, igyekszik azt megelőzni. Ezért támogatják egyre többen a legnagyobb oldalakat és ezért egyre elfogadottabb ez a tevékenység.

De számos oldalon bizonyos előnyökkel is járhat a támogatás, ezzel próbálják úgymond meghálálni a gondoskodást. Nem nevetni, igen gondoskodást. Hiszen ha van lehetőségünk rá, hogy tegyünk azért, hogy a kedvenc oldalunk még sokáig üzemeljen, hát vegyük kezünkbe az irányítást, és gondoskodjunk róla.

Miért kell egy oldalt támogatni? Nem kell! Ez csupán egy lehetőség. Aki akar él vele, aki nem akar az pedig nem. Normál estben itt le is zárul ez a téma, de az emberi természet néha ezt is komplikáltabbá teszi.

Vannak emberek akik számára a támogatás elvi kérdés. Elvből nem teszik. Amihez persze joguk van. De vannak olyanok is akik úgy gondolják, hogy a tulajdonos feladata az oldalt önerőből fenntartani. Nekünk, felhasználóknak evvel nincsen gondunk.

Ez a hozzáállás engem arra emlékeztet, mikor még a szüleimmel éltem. Ingyen lakhattam, mindent megkaptam, semmiért se kellett fizetnem. De elérkezett az idő, amikor felnőttem, és bár továbbra is folytathattam volna gondtalan életemet, mégis azon voltam, hogy ne legyek a szüleim terhére, sőt megpróbáljam csökkenteni azokat.

Egy jó közösség az pont olyan mint egy nagy család. Segítjük egymást. Nem azért mert kell, hanem mert így tartjuk helyesnek.

Volt egy másik érdekes megnyilvánulás a legnagyobb hazai torrent oldalon. A tagnak nem volt gondja a támogatással. Neki avval volt baja, hogy aki támogat az olyan előnyökhöz juthat, amikhez ő támogatás nélkül nem.

Szép dolog az egyenlőség, de inkább próbáljunk meg felnőni egymás szintjéhez. Nem a másikat rántsuk le a miénkre. Ha belegondolunk nekünk attól nem lesz kevesebb, hogy a másiknak több lesz. Hibás felfogás és nagyon szomorú, ha ezért képesek vagyunk rosszul érezni magunkat.

Egy oldalnak számos költsége van, és szerintem az egyik legremekebb dolog, ha ezt a közösség képes állni. Hiszen akkor nem egy ember szeszélyétől függnek, és addig működhet az oldal, amíg a közösségnek igénye van rá.

A nép lesz saját sorsának kovácsa, úgy ahogy annak mindig is lennie kellet volna. Ádám és Éva bukása óta nem sikerült saját kezünkbe venni a sorsunkat, csupán sodródunk az árral. Mindig csak pár embertől függünk, függ az a sok milliárd ember akik a földön élnek.

Ezért az összes lehetőséget erősen meg kell ragadunk ami avval kecsegtet, hogy végre mi is számítunk, mi is alakíthatunk a dolgokon. Hogy végre tőled, tőlem, tőletek is függ valami. Esetünkben egy oldal sorsa, egy közösség jövője. A ma jövője ott a kezünkben.

A támogatás tehát nem rossz dolog. Az emberi természet az ami néha hajlomos rosszul, bugossan  működni. Miért zavar minket ha másiknak jó? Miért fáj nekünk, ha a másik nem úgy gondolkodik ahogy mi? Ne vegyük el a másik jókedvét, örömét, mert attól nekünk se lesz jobb.

De ha sikerül önön gyarlóságunkat legyőzni. Nyelni egyet, és nem oda szúrni a másiknak, higgyétek el, az valami olyan csodás dolognak a kezdete lehet, ami a mi életünket is jobbá fogja tenni. A másik öröme lehet a miénk is, ha képesek vagyunk átérezni, befogadni, magunkba szívni.

Aki úgy érzi megteheti, és szeretne valamit vissza adni az oldalnak amitől már annyi mindent kapott már amúgy is, az ne habozzon, hanem támogasson. Higgyétek el, nagyon jóleső érzés járja majd át a szíveteket.

Hiszen jóérzés kapni, de még jobb adni. Legalább is szerintünk.