Szerintünk

A staff!

A staff az oldalak vezetőségét, üzemeltetőjét jelenti. A staff valójában egy angol kifejezés, ami nyers fordításban annyit tesz, hogy személyzet.

Sok user/felhasználó, és bizony némelyik staff tag is azt gondolja, hogy az adott ranggal, pozícióval ő most a többiek fölé került. Pedig az igazi staff tag jól tudja, hogy valójában ő áll a ranglétra legalján.

Hiszen neki kell a legtöbb sértést lenyelni, neki kell mindent megtenni azért, hogy mi, mezei felhasználók zavartalanul élvezhessük azt, amiről hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy alapból jár nekünk.

Pedig ha a staff a személyzet, akkor mi vagyunk a vendégek. Ha egy új helyre kerülünk, pontosabban a saját házunkon kívülre, akkor bizony nagyon oda kell figyelnünk arra, hogy hogyan is viselkedünk.

Mert az nem csak minket minősít, hanem a helyet is ahonnan érkeztünk. Család, barátok, tanárok, mi ilyenkor az ő nevelésük nagykövetei vagyunk. És bizony ehhez mérten kell viselkednünk.

Nem azért kell megadnunk a tiszteletet mert aki velünk szemben áll az egy mod, vagy egy admin. Hanem azért, mert ez minden embernek kijár. De ez a képlet fordítva is igaz.

A staff tagok se várhatják el pusztán azért a tiszteletet, mert úgy érzik ők különbek. Ők azok a bizonyos házigazdák, akiknek a lehetőségeikhez mérten mindent meg kell tenniük azért, hogy az userek zavartalanul élvezhessék az oldal nyújtotta lehetőségeket.

So se felejtsük el, hogy a nick nevek mögött mind érző emberek bújnak meg, és ehhez mérten kell egymással viselkednünk.

Ezért bizony nem mindenki alkalmas staff tagnak. Rengeteg alázat, segítőkészség szükségeltetik ahhoz, hogy valaki képes legyen mások szolgálatába állítani saját szabadidejét.

Azt sem árt megemlíteni, hogy ez amolyan bizalmi feladat is egyben. Csupán olyan emberek lehetnek a személyzet hasznos tagjai, akik a fenti dolgokkal tisztában vannak.

Ha nem ilyen egyén kerül a gárdába, az általában rövid úton megbosszulja magát. Visszaélések, viták, balhék lehetnek, amik rontják az adott oldal légkörét, megítélését.

Emlékezzetek csak vissza az estone balhéra. Normális esettben egy staff tag a lemondása, lemondatása után se támad neki az oldalnak. Ha egy kollégából, egy segítőből ellenség válik, az a személy soha sem állt igazán mellettünk.

Hiszen hol normális az, ha nem vagyunk már barátok, akkor ellenségeknek kell lennünk? Nem létezik középút? Szerintünk létezik, és normalitásnak hívják.

Azért, hogy egy oldal jól működjön, a vezetőségben mindennek rendben kell lennie. Mert csak is egy békés, baráti légkör képes olyan oldalt felmúltatni, amire a tagok majd szívesen járnak fel, és még a bezárásuk után is jóérzésékkel gondolnak vissza azokra az időkre.

Szerintem a mennyország itt a földön van. Nekünk kell azt megteremteni. Szóval hajrá, reméljük ezen sorok elolvasása után kicsit ti is máshogy álltok majd a dolgokhoz. Legyetek akár tagok, vagy staff tagok.

Ez volna hát nagy vonalakban a staff! Legalábbis szerintünk.