Nagyvilág hírei

Mi lett veled Nagy-Magyarország?

Sziasztok!

Egy újabb kényes témával érkezek, ami nem más mint Orbán Viktor beszéde.

Számos médium tűzte napirendre, és magyarázta félre. Pedig a huszadik percnél van a „lényeg”, de idézem:

” Ugyan most kevesebb szó van a migrációról, de higgyék el, hogy semmi sem változott.”

Orbán Viktor

 

(Tehát a migrációról van szó! XD)

 

„Van az a világ, ahol az európai népek összekeverednek az Európán kívül érkezőkkel. Na az kevert fajú világ. És vagyunk mi, ahol Európán belül élő népek keverednek össze egymással.”

Orbán Viktor

 

Számos kisebbség és ellenzéki lobbista kikérte magának az elhangzottakat, de én úgy gondolom az őseik már évszázadok óta köztünk vannak, egy részük gond nélkül integrálódott, szóval akár milyen fájó is ezt hallaniuk, Orbán Viktor nem rájuk célzott. Valamiért manapság a tájékoztatás velejárója a kontextusból való kiragadás és a szárnyaló fantázia.

Vannak a beszédben aggályos momentumok, de mintha szándékosan nem a lényegre figyelnénk oda. A kérdés, hogy a cél szentesítheti e az eszközt? Lehetünk-e kirekesztőek csak mert a nemzetnek jót akarunk? Kell e minden helyzetben elfogadónak maradnunk? Muszáj embernek maradnunk!

Érdekes kérdések, és szívesen olvasnék vagy néznék vitákat erről. Ehelyett mi a téma? Hogy melyik kisebbség önjelölt vezére mit érez sértőnek. Igen, ez volt a lényeg, ilyenkor mindig felmerül bennem a kérdés, hogy ezek ennyire hülyék, vagy csak minket néznek annak? De ez már más téma.

Nincs gond a migrációval

Igen, jól hallottad, nincs gond az egészséges migrációval. Mit nevezünk egészséges migrációnak? Azt amikor az egyik ember úgy dönt, hogy egy másik országban próbál szerencsét. Sikeresen integrálódik, becsülettel dolgozik és a közösségbe beilleszkedik.

A gond a mesterségesen előidézett migrációval van. Amikor tömegével hívnak meg és telepítenek be embereket. Ez egészségtelen egy nemzetre nézve. Sem a kitelepítéseket sem pedig a betelepítéseket nem nézhetjük jó szemmel, hiszen egyik sem természetes.

Mióta világ a világ létezik a kirekesztés és az üldöztetés. Családokat szakítanak szét, és erőszakkal rakosgatnak ide meg oda. Gondoljunk csak a második világháborúra és az azt követő időszakra. A vesztesek és a győztesek is ugyan ahhoz folyamodtak. A kisebbségnek menni kell. Ebben látták a megoldást.

Ma 2022-ben ugyan itt tartunk. Vajon hány migráns vágyik Magyarországra? Csak átutazóban vannak. Erővel telepítenék be őket, hogy egységesen osztozzunk a terheken. Csak azért mert vannak akik hívják őket, a reflektor fényben a karukat kitárva ölelik keblükre, közben a háttérben azon dolgoznak hogyan szabaduljanak meg tőlük. Ez az álszentség politikája, és a végtelenségig nem működhet.

Mi lett veled Nagy-Magyarország?

Nagy-Magyarország, lassan elnézést kell kérned ha ismered a történelmet. Pedig mindenkinek tudnia kéne, hogy mi magyarok voltunk akiknek hála nem lett Európa arab állam. Mi voltunk az az ország, ami szinte teljesen elnéptelenedett, mert a török seregek itt mindig megrekedtek. Ennek köszönhetően telepítettek be ide családokat, különböző nemzetiségű embereket. Ezeknek az embereknek egy része sikeresen beilleszkedett, és együtt gazdagítottuk az európai kultúrát, ezzel nincs még probléma, sőt legyen Istennek hála.

De mi történik, ha túlzásba esünk? Ha egy térségben csak azonos nemzetiségűeket telepítünk? Előbb vagy utóbb öntudatra ébrednek és kiharcolják a saját függetlenségüket. Hiszen mindig a kisebbség ami alkalmazkodik, de ha a kisebbségből lesz a többség akkor a folyamat megfordul. Hirtelen a befogadó nemzetből lesz a kisebbség.

Átkozzuk Trianont, pedig a folyamat jóval lassabb volt és a szemünk előtt zajlott évtizedeken, évszázadokon át. Nem hasra ütés szerűen vesztettünk területet, hanem javarészt azok kapták meg és ezzel együtt a függetlenséget, akik már amúgy is ott éltek, sok helyen TÖBBSÉGBEN.

Úgy gondolom, ezzel Magyarország lett Európa szíve, számos szomszédos ország szülője. Mennyivel szebb így tekinteni erre. Hát ideje befejezni a siránkozást és végre emelt fővel gondolni arra a napra, mikor Magyarország földjéből új nemzetek sarjadtak, gazdagítva és megőrizve számos nép kultúráját. Magyarország már elég vért, és földet adott, bőven elég áldozatot hozott.

Eltűnt nemzetek!

Hány kun várost ismertek? Hány besenyő népdalt? Hány hun népszokást? Eltűntek ezek a népek, mintha soha se léteztek volna. Beleolvadtak a nagyokba. Ez vár ránk is magyarokra? Nincs már hely több szomszédos országnak. Vannak nemzetek amiknek van múltjuk, jelenük de kérdéses a jövőjük. Magyarországot közéjük sorolom. A közös európai zászló még nem jelent közös múltat és azonos  szokásokat. Úgy kell egységesnek lennünk nekünk európaiaknak, hogy közben megőrizzük a nemzeti identitásunkat.

A realitásban rejlik a megoldás!

Elég a kirakat együttérzésből, és a hamis propagandából. Minden nemzetiségű ember ugyan annyit ér és hasonló jogok illetnek meg. De ki kell mondani, hogy vannak eltérő kultúrák, népcsoportok és szokások. Hálás lehet az a nemzet, aminek országa lehet. Hát ideje ráébredni erre, és azon munkálkodni, hogy minden ország egy szebb hely legyen, nem csak váltani ha a sajátomat már tönkre tettem. Mindenki a saját hazáját kell hogy jobbá tegye és a kultúráját megőriznie. Elég legyen a fordított gyarmatosításból. Gyáva népnek nincs hazája, sem itt sem pedig máshol. Azon kéne dolgoznunk, hogy minden ország egy élhető hely legyen.

Elég a szélsőségekből

Ha nem akarsz egy idegen kultúra szerves része lenni, az még nem azt jelenti, hogy gyűlölöd magát az embert is. Nem hiszek abban, hogy egy népet lehet gyűlölni, ez csupán egy kivetített nyomorúságos gondolat ami nélkülöz minden fajta értelmet és realitást. Szeretni és nem szeretni egy adott személyt lehet, az pedig független attól, hogy melyik ország szülötte. Mindenkinek megvan a maga személyisége, hát le az előítéletekkel. Viszont legyen jogom eldönteni, hogy milyen helyen és kulturális szellemben szeretném a gyermekeimet felnevelni. A korlátlan elfogadás éppen annyira vakká tesz mint az előítéletek. Míg az egyik csak a jót, addig a másik csak a rosszat feltételezi. Túl nagy mennyiségben mind a kettő éppen annyira káros.

Epilógus

Teljesen megértem azokat akik félnek, a múlt ismeretében vannak aggályos kérdések. Ahogy azokkal is egyetértek, akik azt mondják, hogy csak ezért nem lehetünk kirekesztőek. Nem volt más célom, mint elültetni pár érdekes gondolatot amit majd tovább boncolhattok. Minden út legalább kétirányú, az enyém most valahol középen van. Ki merre halad tovább az a saját döntése.

  • Sziasztok! Csupán a kattintható nevű személyek a hitelesített és ellenőrzött, regisztrált felhasználók! A szűrke színű egyének regisztráció, és bármiféle ellenőrzés nélkül írogatnak, többnyire nem létező e-mail címekről.

    Rangok és titulusok:

    Ezzel szeretnénk tájékoztetni és egyben motiválni benneteket arra, hogy regisztráljatok minél többen:

    https://www.torrentek.org/utsv4/register/

    Köszönjük a figyelmet, és további jó kommentelést mindenkinek.

  • Elolvastam amit irtál,de:
    Ez egy elmebeteg ember és beteg rendszer beszéde, pont annyira értelmetlen mint a vers elemzés irodalombol. Ebben összefüggést és értelmet keresni, csak felesleges idöpocsékolás.
    Egy olyan politika áldozatai vagyunk, ahol dotálják a születést,de többan hallnak meg megelözhetö betegségekben. És ha nincs 3 gyereked, nem számitasz...
    Nagy-magyarország? hagyjuk már. Egy város kiharcolta a szavazás lehetőségesét, de volt ahol 1,500,000 székely ült a valagán...
    Pont a másik megértése az ami nem időpocsékolás. A saját sáncunkból ugyan azt leírni az értelem keresése nélkül, na az az időpocsékolás. Ugyanis ha nincs a megértésre való törekvés, akkor értelmetlen minden további párbeszéd. Akkor teljesen fölösleges a másikkal foglalkozni, mert ilyenkor én a magamét fújom ő pedig az övét. Nincs előrelépés, csak egy helyben toporgás.

    Konkrétan fél percet foglalkoztam az Orbán beszédével, mégis érkezik a kormányellenes sablon szöveg. Na ebben mi az értelem?
    Ne haragudj milyen korményellenes sablon?
    O
    • O
      obitoilyrfever
    • 2022-07-28
    Pont a másik megértése az ami nem időpocsékolás. A saját sáncunkból ugyan azt leírni az értelem keresése nélkül, na az az időpocsékolás. Ugyanis ha nincs a megértésre való törekvés, akkor értelmetlen minden további párbeszéd. Akkor teljesen fölösleges a másikkal foglalkozni, mert ilyenkor én a magamét fújom ő pedig az övét. Nincs előrelépés, csak egy helyben toporgás.

    Konkrétan fél percet foglalkoztam az Orbán beszédével, mégis érkezik a kormányellenes sablon szöveg. Na ebben mi az értelem?
    Ezért veszélyes Facebookon hirdetni az oldalt.:sörkoccint
    Ne haragudj milyen korményellenes sablon?
    Mondjuk ez:

    Egy olyan politika áldozatai vagyunk, ahol dotálják a születést,de többan hallnak meg megelözhetö betegségekben. És ha nincs 3 gyereked, nem számitasz...
    De ideírhatnánk még a katát, a melegeket, a mutyizást, mindent ami nem ide való, csak mert azt látjuk a szövegben, hogy Orbán Viktor. Ez a bejegyzés viszont messze nem róla szólt, mindegy hogyan volt beharangozva. Mégis ez az egyetlen momentum, ami megragadta a figyelmet, és már érkezik is a kormányellenes szöveg. De semmi baj nincs ezzel, ez csupán egy észrevétel.

    Viszont nincs olyan kormány sem ember ami CSAK rosszat tenne. Persze lehet mindenben a rosszat látni és keresni, de ez csak megkeseredetté teszi az adott személyt. Egy burokban fog élni, és képtelen lesz az ismétlődő sémákból kitörni.

    A Trianonos eszmefuttatásom szerintem remekül igazolja, hogy mindenben meg lehet találni a szépet és a pozitívat. Pedig hány erőszakos gondolatot és siránkozó költeményt szült már ez az esemény. Ebből látszik igazán, hogy csak hozzáállás kérdése az egész.

    Ezért veszélyes Facebookon hirdetni az oldalt.:sörkoccint
    FB-én egyenlőre csak pozitívak a visszajelzések.
    D