Nagyvilág hírei

Orosz – ukrán háború: Szankciók és ami mögötte van.

Sziasztok!

Sorra jelentik be a nagy cégek, hogy kivonulnak Oroszországból:

https://www.portfolio.hu/uzlet/20220309/nem-birtak-a-nyomast-lepett-a-coca-cola-es-a-pepsi-is-az-orosz-ukran-haboru-miatt-532029

Forrás: https://www.portfolio.hu

Szinte mindenki könnyes szemmel a végletekig meghatva üdvözli a döntésüket, arra viszont már kevesen gondolnak, hogy mivel is jár ez. Ugye azzal mindenki egyetért, hogy a háború rossz dolog, és valamit tenni kéne ellene. Ezért a nagy cégek tiltakozásul mind mind hátat fordítanak Oroszországnak és mindenki tapsol, igen ez az. XD

Mi bújik meg a háttérben?

De miről is van szó valójában? A háború folytatásáról, csak más eszközökkel. Ugyanis ez a harc nem az első puskalövéssel vagy tüzérségi támadással kezdődött, és még csak nem is Ukrajna és Oroszország vívja, hanem Oroszország és az Egyesült Államok.

A harc pedig már elég régóta tart, tehát ha így nézzük a dolgokat, akkor lényegében ez csupán egy újabb állomása egy évtizedek óta tartó folyamatnak. Amiben nem számítanak az emberéletek csak is a gazdasági és a hatalmi érdekek.

Tehát mikor egy nagy cég kivonul Oroszországból, az nem csupán elvi kérdés, és nem csupán tiltakozás. Ezt az USA nyomására teszik, mert ha ezek a cégek kivonulnak, munkahelyek tízezrei szűnnek meg. Nem a Putyin lesz hajléktalan, meg a kormánya, hanem olyan emberek mint ti vagy én.

Ezrek kerülnek reménytelen helyzetbe, és ettől azt remélik, hogy az orosz gazdaság összeroppan, és polgárháború, vagy katonai puccs tör ki, ami ismét harcokhoz, zűrzavarhoz vezet és emberéletekbe fog kerülni.

Győzelem bármi áron

Szóval miért is kéne tapsolni? Azért mert vesszen Putyin bármi áron? Nem pont az a bajunk vele, hogy ő is bármi áron veszejtené el  Zelenszkij-t és kormányát? Nem vesszük észre, hogy semmivel sem vagyunk jobbak, ezekkel a szankciókkal? Családokat teszünk tönkre, és kergetünk kilátástalan helyzetbe, sokszor a halálba, csak azért, hogy a mellünket verjük és elmondhassuk, mi a jó oldalon állunk?

Felmerülhet a kérdés, hogy oké nagyokos, ha nem a szankciók, akkor mégis mivel vágjunk vissza? Induljon meg a nato? Törjön ki a harmadik világháború?

Nem!  Számomra mindig a megelőzés a megoldás. A háború akkor jó, ha ki sem tör. Legjobb tudomásom szerint Ukrajna nem akart semleges lenni. Csatlakozni akart a nato-hoz, Oroszország ellenségéhez. Ez mi ha nem nyílt hadüzenet? Ki az a hülye, aki azt hiszi úgy kerülheti el a háborút, ha beáll a két harcoló fél valamelyike mellé?

Miért most támadtak az oroszok?

Azt sem értik sokan, hogy miért most. Miért most támadott Putyin. Ezt biztosra csak ő tudja, viszont rávilágítanék pár dologra. Amikor az „első” katonai konfliktus végbe ment Oroszország és Ukrajna között, az 2014-ben volt  még Obama elnöksége alatt aki  a demokrata párt színeiben indult.

A következő választást Donald Trump nyerte a republikánus pártból, és maradt minden a régiben, majd mikor ismét a demokraták nyertek, folytatódtak a harcok. Véletlen? Erőssén kétlem. Obama kormánya zavarta meg a rendet Ukrajnában, és ezek a hatalmi törekvések most folytatódnak.

Mint akar az USA?

Amerika taktikája nem más, mint egy agymosott bábállam létrehozása, mint Vietnámban és Afganisztánban. De lehetne még hosszasan sorolni az országokat, de ennél a két országnál nem csak kibújt a szög a zsákból, de végig is szabta.

Hiszen azért vesztettek Vietnámban és Afganisztánban, mert a nép túl egyszerű volt ahhoz, hogy képes legyen felfogni azt a cukorba itatott hazug propagandát, amivel a nyugati társadalmak polgárait meg lehet etetni. Ez a két ország, ragaszkodott a saját kultúrájához és szokásaikhoz, még ha ez nekünk nyugatiaknak túl barbárnak és igazságtalannak is tűnik.

Persze mindig vannak olyanok, akik kivételek és elhiszik a nyugati maszlagot. Őket láthatjuk kétségbeesetten menekülni az országból, ha még sem sikeredik a globális néphülyítés.

Kiderül valaha az igazság?

Ukrajnában se láthatjuk még a teljes képet, mert csak azt látjuk a nyugati médiában, amit láttatnak velünk. Mindenki egy emberként kiáll a kormánya és az országa mellett, pedig so sincs olyan, hogy mindenki.

Csak az apró morzsák roszogása jelzi nekünk, hogy ez a kenyér még sem annyira friss. Hiszen ahol kötelező a sorozás, ott elképzelhetetlen, hogy valaki nem önként megy a halálba? Tömegesen menekülnek el az emberek minden korosztályból.

Közben mást se hallunk, minthogy  a szabadságukért küzdő dicső ukrán hazafiak, védjétek meg otthonaitokat, szeretteiteket, a hazátokat,  közben az igazság az, hogy a legnagyobb veszélyt a propaganda gépezett mögött álló kormányuk jelenti a hazájukra. Hiszen nem az ő döntéseik vezettek a háborúhoz?

Putyin megőrült?

Miben hisztek? Putyint megőrült és bekötött szemmel bökött rá egy országra, és így döntötte el melyiket támadja meg? Vagy inkább az ok és okozatban hisztek. És próbáljátok megérteni a világot amelyben éltek. Nem csupán agymosott idiótaként háborogni a cikkeken, vagy tapsolni ha úgy van a szátokba adva a hülyeség hogy még ízlik is.

Arról sem esik szó, hogy ez az ukrán kormány kemény kézzel bánik a kisebbséggel, és nem olyan régen még a magyar nyelv megszüntetésére voltak törekvései.

https://maszol.ro/kulfold/102617-ukrajna-elfogadtak-a-torvenyt-amellyel-visszaszoritjak-a-magyar-nyelvet

Ugyan ez a kormány az orosz kisebbséggel sem bánik kesztyűs kézzel. De vajon ki fog értük kiállni a Putyinon kívül? Olyannyira senki, hogy ez az ukrán kormány a nyugati cikkek hasábjain fog a mennybe menni.

Epilógus

Tény, hogy ha Putyin úgy dönt, vége lenne a harcoknak. Tény, hogy ha  Zelenszkij lemond, vége a harcoknak. De egyik sem teszi meg, mert a saját céljaik fontosabbak mint az emberek élete. Ezek után én nem tudok egyik táborba se beállni, mert ez az a mondat ami a nyers igazságot tartalmazza. Minden más, úgy kezdődik, hogy de. Ami a de előtt van meg mindig lószar XD

Aki további témákra vágyik, vagy csak megosztaná velünk saját véleményét, az látogasson el az alábbi fórumunkba:

https://www.torrentek.org/utsv4/forums/altalanos-beszelgetesek.590/

  • Sziasztok! Csupán a kattintható nevű személyek a hitelesített és ellenőrzött, regisztrált felhasználók! A szűrke színű egyének regisztráció, és bármiféle ellenőrzés nélkül írogatnak, többnyire nem létező e-mail címekről.

    Rangok és titulusok:

    Ezzel szeretnénk tájékoztetni és egyben motiválni benneteket arra, hogy regisztráljatok minél többen:

    https://www.torrentek.org/utsv4/register/

    Köszönjük a figyelmet, és további jó kommentelést mindenkinek.

  • Jelenleg nem hibákat meg okokat kell keresni hanem a bajbajutott embereken kellene segíteni. Háborúban nincs ártatlan fél. Mind a két oldalon történtek ferdítések. Tény hogy Oroszország bevonult Ukrajna területére és nagyon keményen bombázták a településeket. Főként nők, gyerekek nagy távolságokat leküzdve kihűlt állapotban, éhesen érkeznek meg. Legfontosabb a béke visszaállítása azért hogy kevesebb ember szenvedjen. Az ukránok sem tökéletesek a kisebbséggel szemben de ezt a kérdést meglehet beszélni akkor amikor már nincs háború. Engem továbbra is a civil emberek felfegyverzése, önfeláldozása zavar. Háború után mi lesz azzal a rengeteg fegyverrel amit kiosztottak. Rengeteg visszaélés lesz a fegyverekkel valószínű amikor elég egy személyi igazolvány ahhoz hogy a kezedbe kapj egy fegyvert. Most gondolj arra mi történik ha a terroristák kezébe kerül rengeteg fegyver azon az elven hogy hamis iratokat mutatnak be.
    Én ezt az egészet nem akartam elhinni. :( Azt hittem ilyet csak mozifilmekben fogok látni,ahogy eddig.
    Hihetetlen, hogy ez a Putyin nem ismer se Istent, se embert.Mégis miféle ember az ilyen aki ártatlan emberekre ad ki tűzparancsot? :mad:
    Kórházakat,iskolákat, csecsemő otthonokat bombáztat le.?? :o 2 hete minden nap ébredés után az az első dolgom, hogy megnézem az ukrajnai friss híreket.
    A cikkel kapcsolatban amit itt írtatok,annyit mondanék,hogy igaz,hogy sok ember munkanélküli lesz miután a világcégek kivonulnak Oroszországból és azok az emberek jutnak anyagi csődbe,akiknek semmi közük Putyinhoz és az elmebeteg dolgaihoz,
    de az is igaz, hogy egy ilyen szituációban egy világcég egyszerűen "nem teheti meg" azt, hogy NEM vonul ki Oroszországból, mert annak az lenne az üzenete, hogy ők "pártolják" Putyin akcióit.

    Szóval ez egy ördögi kör. :( Semmi se jó. :(
    Remélem Putyin észhez tér, vagy valaki megállítja, ha kell erőszakkal is.
    Lehet itt hinni a tündér mesékben és lehet arra várni, hogy Putyint megszállja a "jó szellem"....de aki reálisan nézi a dolgokat,az mindenki tudja, hogy Putyint csakis erőszakkal lehet megállítani!
    Köztudott dolog (rengeteg újság és weboldal cikkezett már róla), hogy mind a két tábor, zsoldosokat / bérgyilkosokat fogadott föl ha kinyírja a másikat, tehát Putyinra és Zelenszkijre is egyaránt lesnek a "fizetett zsoldosok".
    A legutóbbi ajánlat amit olvastam, amit egy gazdag orosz üzletember ajánlott fel: 1 millió dollár jutalom annak aki megöli Putyint. :D
    Szerintetek hány ember sírna zsebkendővel Putyin "elvtárs" után? :D
    Én tegnap is és ma reggel is olvastam olyan cikket,ahol egy Putyin elleni lehetséges puccsról írnak.
    Vajon van rá esély szerintetek? Habár... ha valaki tényleg "puccsot" tervezne...ki olyan hülye, hogy ezt nyilvánosan kihírdeti?!

    De mutatom a két cikket! Itt az egyik:

    https://propeller.hu/nagyvilag/3783...n?utm_source=hirkereso.hu&utm_medium=referral

    És itt a másik cikk:

    https://hang.hu/koffein/hadviselo-felek-138016
    Legjobb lenne mimimalizálni a hírcsatornák nézését , olvasását. Ugyanaz a média aki a covid-ot engedte bele a tudatunkba.
    C