Torrent oldalakTracker info

Vége lesz a premier filmeknek?

Sziasztok! Nincs olyan iparág amire ne lenne hatással a koronavirus. Ez alól a kalózvilág sem kivétel. Az utóbbi időben rohamosan csökken a látogatottsága az online filmes oldalaknak, feltehetően azért, mert a mozik bezárásával a kamerás feltöltéseknek is vége szakadt.

Viszont a filmstúdiók mindent bevetnek pénzük megtartásának érdekében, ezért több filmalkotást is idő előtt jelentettek meg dvd-én illetve Blu-ray-en. De volt már példa arra is, hogy még a mozikba be sem mutatott darabokat adtak el online streaming oldalaknak, például Netflixnek, mert ők egyből műsorra tudták őket tűzni.

Ennek kapcsán több nagyobb médium, mint például a Magyar narancs  máris rekord bevételekről számolt be.

Példaként a  Trollok a világ körül című új animációs filmet említik, ami máris közel százmillió dolláros bevételnél tart.

Az egész estés családi mozi mellesleg hazánk legnagyobb torrent oldalának, az ncore kínálatát is színesíti:

Forrás: ncore.cc

Ha ez a gyakorlat állandósul, azt hiszem búcsút inthetünk a gyatra kamerás felvételeknek, hiszen a Netflix-ről egyből csúcsminőségben kerülnek át a premier filmek a torrent oldalakra.

A valódi veszély a mozik világára tehát már régen nem a kalózok jelentik, hanem az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő online streaming oldalak. Benne van a pakliban, hogy a mozik is a nagy előd, az autósmozik sorsára jutnak.

Az otthon kényelme, és a tudat, hogy egy mozi jegy áráért több ezer film és sorozat közül választhatsz jócskán választ adhat a kialakult helyzetre. Sokan csak most a karanténláz idején döbbenek rá, hogy milyen egyéb lehetőségeik vannak.

Szóval ez még csak a kezdet. A moziknak a televízió vitte be az első ütést, anno komoly harcok dúltak mire a múlt és jelen képes volt megférni egymás mellett. Azt hiszem ez az online streaming oldalak esetében sem lesz másként. De egy biztos, a fejlődést lehet hátráltatni de megállítani nem lehet.