torrentTorrent oldalakTracker info

BREIN, MPA és ACE összefognak a Moonwalk leállítása érdekében

A BREIN, az MPA és az ACE kalózkodás elleni csoportjai összeálltak, hogy leállítsák a Moonwalk-ot, egy olyan rendszert, amely állítólag háttér-szolgáltatásokat (CDN) nyújt az orosz kalóz  streaming oldalak mintegy 80% -ának. BREIN szerint a Moonwalk adatbázisa 26 000 filmet és több mint 10 000 TV-műsort tartalmaz.

A BREIN vezérigazgatója, Tim Kuik nevében eljáró végrehajtók bírósági végzéseket kézbesítettek öt tárhelyszolgáltatónak, amelyben felszólították őket a streaming szerverek leválasztására és a Moonwalkkal kapcsolatos bizonyítékok megőrzésére.

Három bírósági végzés holland társaságokat és két „látszólag külföldi társaságot” érint, amelyek szerverei szintén Hollandiában találhatók.

A BREIN becslései szerint a Moonwalk által szolgáltatott tartalom mennyisége meghaladja az IB-csoport által az év elején becsült adatokat.

Összességében a rendszer nemrégiben több mint 26 000 filmet és 10 000 TV-műsort tartalmazott. Ez körülbelül 2500 további videó, ami nem kevés a növekedésre utal az elmúlt hónapokban. Amivel havonta több millió dollár, illetve euró kárt okoznak

A Moonwalk” elnevezésű CDN még 2013-ban kezdte meg működését. Lekapcsolása azért bajos, mert a hasonló szolgáltatások szerverei több europai országban is jelen lehetnek.

via torrentfreak