torrentTorrent oldalakTracker info

Leállt a RapidVideo a Warner Bros és a Netflix nyomására

A milliók által használt RapidVideo, ugy néz ki bedobta a törülközőt. Az oldal már régóta  az MPA-t és az ACE-t képviselő ügyvédek jogi nyomásának van kitéve, ideértve a Warner Bros. és a Netflix által indított pert.

A RapidVideo egy népszerű fájl-tárhely-szolgáltatás, amely videók tárolására specializálódott.

Más fájltárhely-szolgáltatásokhoz hasonlóan jó és rossz célokra is használható. Ebben az esetben a rossz a kalóz videók, jogsértő tartalmakat feltöltését jelenti.

Függetlenül attól, hogy a webhely operátorai  akarják-e vagy sem, a RapidVideo sok felhasználója valóban ezt csinálja. Ez két héttel ezelőtt az MPA filmipar újabb jelentését eredményezte , amely a webhelyet a kalózkodás egyik menedékének nevezte.

A színfalak mögött a weboldal üzemeltetője szintén növekvő nyomásnak van kitévee. Ugyanis a  RapidVideót az MPA és az ACE, a kalózkodás elleni küzdelem két legerősebb hatalmának ügyvédjei célozták meg.

A nyomás fokozására  két MPA / ACE tag, a Warner Bros. Entertainment és a Netflix, pert indított Németországban, hogy megállítsák az állítólagos szerzői jogsértéseket, amelyeket a webhely lehetővé tesz. Amíg ez az ügy továbbra is folyamatban van, addig az oldal üzemeltetője úgy döntött, hogy nem várja meg az ítéletet, inkább azonnal bezárja az oldalt.

A webhelyet rendszeresen látogató felhasználók millióinak jelenleg csak  404-es hibát láthatnak.

A RapidVideo nem érhető el

TorrentFreak beszélt az „Alex Bytes” -vel, a RapidVideo operátorával, aki közölte velünk, hogy a leállás végleges. Az oldal üzemeltetője már akkor fontolóra vette a bezárást, amikor az év elején elfogadták az EU új szerzői jogi irányelveit.

Ideje volt leállni az EU-ban közelgő törvénymódosítások miatt

– mondja  Alex.

A szolgáltatás leállításával a RapidVideo azt is reméli, hogy a Warner Bros és a Netflixtől eláll a pertől.

A jogtulajdonosok mellesleg azt akarták elérni, hogy a webhely olyan rendszert valósítson meg, amely hasonló a YouTube Content ID-hez, ahol fejlettebb technikákat alkalmaznak a potenciálisan jogsértő tartalmak szűrésére.

A RapidVideo számára erre nem volt lehetőség, valószínűleg azért, mert jelentős beruházást igényelne. A másik lehetőség, az oldal bezárása ami egyre inkább vonzóbbá vált, különös tekintettel a folyamatban lévő perekre.

A bezárással az ügyvédeknek nincs több oka a bíróságon harcolni velem

– mondja Alex.

Jelenleg azonban a bírósági eljárás továbbra is folyamatban van.