bithorloBithumenCarpathiansDiablo TorrenteStoneHunTorrentinsaneMajomparádéMicrobitmycarpathiansnCorenewinsaneTorrent oldalakTorrentMastersTracker infoμBit

Aki bújt aki nem, melyik oldal biztonságos és melyik nem

Sziasztok! Ígéretünkhöz híven megmutatjuk nektek mely oldalak nem használnak még SSL titkosítást, ami manapság alapkövetelmény.

De mi is az a SSL? Az SSL egy internetes tanúsítvány aminek az az elsődleges célja, hogy a kapcsolatot titkosítsa a weboldal és a szerver között, ezáltal nem tudják illetéktelenek ellopni a felhasználók, látogatók által beírt adatokat.

A legtöbb böngésző már segít nekünk az ilyen oldalakat megkülönböztetni. A firefox-nál például egy zöld lakat jelzi a kapcsolat biztonságosságát:

De az internetes böngészők inkább arra fordítanak nagyobb energiát, hogy a tanúsítvány nélküli weboldalakra felhívják a figyelmünket:

Forrás: eStone

Látható, hogy a titkosítást nélkülöző oldalaknál megjelenik egy biztonsági figyelmeztetés.

De fogalmazzunk még egyszerűbben. Az oldalaknak a http-t https-re kell cserélni. Vagy legalább mind a két opciót biztosítani a felhasználóknak.

Most, hogy mindenki tudja mi az a SSL tanúsítvány, ideje megmutatunk nektek melyek azok az oldalak amik még mindig nélkülözik ennek az áldásos hatását.

De ne legyünk olyan rosszmájúak.. Mi lenne, ha inkább az összes valamirevaló nagy oldalt listába szednénk? Haladjunk hát szépen sorban.

nCore

Az nCore hazánk legnagyobb torrent oldala, ami jelenleg az ncore.cc és az ncore.ru címeken érhető el. Mind a két domain cím rendelkezik SSL tanúsítvánnyal.

Ztracker

A Ztracker a felhalmozott userek tekintetében jelenleg a második legnagyobb torrent oldal. A Ztracker kizárólag a ztracker.org címen érhető el. Az oldal meglepő módon nem rendelkezik SSL tanúsítvánnyal.

eStone

Az eStone torrent oldal az estone.cc domain címről érhető el, ami nem használ SSL titkosítást.

Diablo Torrent

A Diablo Torrent oldal a torrent mennyiséget figyelembe véve a második legnagyobb torrent oldal. Kizárólag a diablotorrent.net címről érhető el. Az oldal használ SSL titkosítást!

MicroBit

Hazánk legkékebb torrent oldala a MicroBit kizárólag a microbit.eu domain-ről érhető el és kizárólag SSL tanúsítvány nélkül.

BitHUmen

A BitHUmen hazánk legrégebbi torrent oldala ami csak is kizárólag a bithumen.be és a bithumen.ru webcímekről érhető el. Az oldal természetesen használ SSL titkosítást.

Bithorlo

A bithorlo az évek során rengeteg domain váltáson esett át. Jelenleg a bithorlo.info az egyetlen elérhetősége az oldalnak. A Bithorlo használ SSL titkosírást.

Bigtorrent

A bigtorrent jelenleg a bigtorrent.eu webcímről érhető el. Az oldal használ SSL titkosítást.

Huntorrent

A huntorrent egy gyorsan fejlődő vegyes tartalmú torrent oldal ami kizárólag a huntorrent.eu címről érhető el. Az oldal használ SSL titkosítást.

Majomparádé

A majomparádé az aktivitását tekintve jelenleg a hetedik hazai torrent oldal. A majomparádé kizárólag csak a majomparade.eu webcímen érhető el. Természetesen a majmok csak is SSL tanúsítvány mögött parádéznak.

TorrentMasters

A TorrentMasters is túl van már pár címváltozáson. Jelenleg a torrentmasters.net domain-ről érhetőek el. Az oldal rendelkezik SSL tanúsítvánnyal.

Insane

Az Insane az aktivitását tekintve jelenleg stabilan a harmadik. Az oldal a newinsane.info webcímről érhető el. Az oldal használ SSL tanúsítványt.

Carpathians

A Carpathians egy botrányoktól mentes, csendesen üzemelő torrent oldal. Jelenleg a mycarpathians.net webcímről érhető el. Az oldal használ SSL titkosítást.

Azt hiszem mindenki sorra került akit valaha az a vád ért, hogy nagy torrent oldalnak lett titulálva.

A listát persze lehetne még bővíteni, de szerintem ennyi példából már ti magatok is képesek lesztek levonni az esetleges konzekvenciát.

Mi megtettük, és az a véleményünk, hogy a nagy hazai torrent oldalak többsége azért nyomon követi az aktuális trendeket, és nem elhanyagolható opció számukra a felhasználóik adatainak a védelme sem.