eStoneTorrent oldalakTracker info

eStone összegzés!

Sziasztok! Azt hiszem ideje megírni az erkölcsi tanulságot ha egyáltalán létezik olyan. A dolog ugye ott kezdődött, hogy bizonyos személyek olyan anyagokat juttattak el szerkesztőségünknek,  amikhez csak is egy belső ember férhetett hozzá.

Felmerül hát a kérdés, hogyan történhetett ez meg? kik ezek az emberek és miért csinálják mindezt? Az estone azt a választ adta, hogy egy bukott moderátor bosszúhadjárata az egész.

Ezt követően özönleni kezdtek a kommentek és az üzenetek és mi ismét a mónika show-ba találtuk magunkat. Igazából lehetett volna moderálni, 1-2 kifejezést magyarra fordítani, de én úgy gondolom, hogy mindenki csak magát minősíti. Szépen felöltöztethetsz egy disznót, de az akkor is a sárban fog dagonyázni. Szóval kár szépíteni rajta, inkább mindenkit olyannak mutatunk meg amilyen.

Nekem az a véleményem, hogy ennek az egésznek nem szabadott volna megtörténnie. A jogvédők egyik visszatérő érve a torrent oldalak ellen, hogy nem a hatályos jogszabályok szerint működnek ezek a közösségek. Erre azt szoktam válaszolni, hogy attól még vannak szabályok, és bizony jól működnek.

Hiszen milyen társadalom az, amit csak a büntetés tart távol a bűntől? Egy normális közösség képes önmagát megvédeni, fenntartani. Olyan szabályokat meghozni, amik értünk, a közösségért vannak.

De amikor olyat látok, hogy személyes adatok kerülnek ki, és megy a véget nem érő anyázás, akkor kicsit elgondolkodok. Hiszen bárkinek lehet oldala, és senki sem kötelezheti arra, hogy a józan ész szabályait kövesse.

Az eStone torrent oldalnak bizony felelőssége van abban, hogy milyen embereket ültet be a staffba. Kik lesznek azok a moderátorok és adminok, akikre mi, felhasználók rábízhatjuk magunkat.

Külön érdekesség, hogy többnyire a felhasználók azok, akik a védelmükbe vették az oldalt. Sőt, volt aki azt kérte adjunk időt, esélyt az oldalnak. De valljuk be ennek csak akkor van értelme, ha ők maguk tudják azt, hogy miben is hibásak. A jó vezető ismérve, hogy képes vállalni a felelősséget.

Kíváncsian várjuk, hogy milyen irányba mozdul el a jövőben az eStone. Végezetül megosztanék veletek egy hatperces videót. Ha már a felhasználókat képviseljük, hát engedjük beszélni őket:

Az ehhez hasonló életképek együtt alkotnak meg egy torrentes közösséget. Ezek a történetek sokszor a kívülállóknak láthatatlanok maradnak.  Egyéni sorsok, érdekes történetek, mind mind összefonódva egy véget nem érő körforgásba. Azt hiszem ezt jelenti egy kalóz közösség aktív tagjának lenni. Kicsit veszélyes, néha  dedós, de a miénk.

 

 

 

 

 • Sziasztok! Csupán a kattintható nevű személyek a hitelesített és ellenőrzött, regisztrált felhasználók! A szűrke színű egyének regisztráció, és bármiféle ellenőrzés nélkül írogatnak, többnyire nem létező e-mail címekről.

  Rangok és titulusok:

  Ezzel szeretnénk tájékoztetni és egyben motiválni benneteket arra, hogy regisztráljatok minél többen:

  https://www.torrentek.org/utsv4/register/

  Köszönjük a figyelmet, és további jó kommentelést mindenkinek.

 • D
  • D
   Doroti16
  • 2019-06-14
  Sziasztok! Nagyon szépen köszönöm, ha engedtek még egy hozzászólást, mégha Összegzés is lett.
  Régi torrentező vagyok, sok dolgot láttam már a torrent oldalakon, jót és rosszat egyaránt. És bizony ezek a jó és rossz dolgok minket, usereket érintenek. Fontos a torrentek minősége, szó se róla, erről feltöltő és modi, admin egyaránt gondoskodik...bár sok letöltőt igazából a torrent fájl érdekli, a többi érdektelen. De kell egy szabályt tartani, különben...Szóval letöltök egy torrentet, ott vagyok az oldalon 1-2 percet, annyi. De a legtöbb torrent oldal nyújt egy chat fal lehetőséget, ahol élni is tudunk egy olyan nagyszerű lehetőséggel, hogy beszélgetünk egymással, segítünk egymásnak, sőt barátságok is születnek. Az eStone oldal még sok hibával küzd, de nemrég még nem volt elérhető a Fórum, a kereső sem műkődött rendesen, de a fejlesztésnek köszönhetően ezek megoldódtak. És mint egyszerű felhasználó gondolom a fejlesztés még tovább folytatódik. Az oldal védelméről én nem tudok nyilatkozni, ez tényleg a nagyok dolga. De láttam Webtech hozzászólását éppen, hogy "én szedem le ezt a majom oldalt" , de kérdem én, miért is? Hogy kielégítsen egy sértett modit? Mert eddig nem akarta volna leszedni az oldalunkat. Azt az oldalt, ahol nagyon sok ember torrentezik, barátkozik, és miért pont ezen az oldalon? Hiszen annyi torrent oldal van chat fallal. És mégis itt vagyunk, valamiért itt vagyunk. És ha Veteran1984 összefogva Webtech-el fel akarjátok törni az oldalt, biztos az, hogy jól fogják érezni magatokat utána? Biztos, hogy a felhasználók elmennek másik oldalra, és ott fogják jól érezni magukat? Biztos? Veteran 1984 még mindig azt mondom, keress magadnak egy olyan oldalt, ahol jól érzed magad, otthon vagy, kiteljesedhetsz, az eStone nem a Te oldalad volt. Talán túl sokat vártak Tőled. Webtech tőled meg azt kérem, hagyj minket békén, van Neked más dolgod. Emlékszem egyszer évekkel ezelőtt Szenteste napján fel akartál törni egy kis oldalt, de előtte feljöttél a falra, beszélgettünk kicsit, aztán elköszöntél, és békén hagytál minket. Így kell ezt csinálni, embernek maradni...egy közösségért, egy közösség mellett.
  C
  • C
   capulett
  • 2019-06-14
  Szia Doroti16 ! Webtech nem írt hozzászólást, veteran írt a nevében. :) Amúgy szépen össze foglaltad a dolgokat, gratulálok neked.
  W
  • W
   WebTech
  • 2019-06-14
  Doroti16:

  Elég sokan regisztrálnak mindenhová az Én nevemmel. A hírnév ártalmas. :-D
  Sokszor csak arra szoktam eszmélni, hogy felvesznek Skype-on, hogy rohadjak meg, aztán van aki azt sem hajlandó elmondani, hogy miért.
  Szóval megnyugodhat mindenki, egyetlen torrent oldalt sem fogok feltörni - sem egyéb oldalakat -, és magasról teszek az összes szarkavaróra, csak azokra a helyekre ne jöjjenek (pl. a rádió), ahol jól érzem magam, és ne zaklassanak.
  A többi pedig nem az Én dolgom...
  W