rebelsareaTorrent oldalakTracker info

Búcsúzik a rebelsarea torrent oldal!

Sziasztok! Mély sajnálattal és együttérzéssel közöljük, hogy egy újabb torrent oldal dobja be a törülközőt.

Tisztelt Felhasználók!

Sajnálattal közöljük, hogy nem áll módunkban tovább üzemeltetni az oldalt.
Megértéseteket, segítségeteket, aktivitásotokat köszönjük szépen.
Rövidesen a regisztráció és minden hozzáférés megszüntetésre kerül.
Kérjük döntésünk tiszteletben tartását…

– RA Staff –

 

 

 

Bár a név megtévesztő lehet, de valójában egy magyar torrent oldalról beszélünk! A rebelsarea 2008-04-08-án látta meg a napvilágot. Egyedi kinézet és nem túl felhasználóbarát kivitelezés jellemezte.

Most, hogy elhagyja  a játszóteret ideje még egyszer utoljára górcső alá venni.

 

Regisztráció

 

Kezdjük a legelején az az a regisztrációval! Hát ez az oldal még testvérek között sem nevezhető felhasználóbarátnak:

 

Lényegében semmilyen extra információt nem kérnek, mégis az embernek olyan érzése van, mintha az adóbevallását töltené ki. A kissé fakó színek pedig az ember látóidegeit a maximum kapacitásra kényszerítik, ami megint csak nem túl kényelmes megoldás.

 

Az oldal belseje

 

Regisztráció után egy újabb érdekesség fogad. Nem tölthetsz le addig, ameddig be nem állítottad a megfelelő fel és letöltési sebességed:

 

 

Most komolyan? 2018-ban még foglalkozik valaki ilyennel?

 

Menük

A menüket átnyálazva aztán hamar szemet szúr, hogy friss regesként is látom a logokat, amiket például az nCore-on csak elit és annál magasabb ranggal:

 

Ezt még valahogy fel is dolgoznám, de a top 10-es listához viszont már nincs jogosultságom:

 

 

Nos, hogy is van ez? A logokat, amiből lényegében kiderül ki mit és mikor művelt az oldalon azt láthatja bárki, de azt nem, hogy melyik user a legaktívabb? De végül is mindenkinek szíve és joga eldönteni, hogy mit enged láttatni a saját oldalából.

 

Egy kis móka

Az én személyes kedvencem mégis a Help Desk oldal, amelyen szerepel egy lista a nem értelmezhető problémákról:

 

 

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én szívesen elolvasnám ezeket a bejegyzéseket próbára téve saját képességeimet.

 

Az oldal nem mobilbarát!

 

A rebelsarea egyenesen használhatatlan mobilról.

 

Sebsebég

 

Az oldal kifejezetten gyorsnak számít.

 

Tartalom

Hát mivel egy olyan torrent oldalról beszélünk aminek csak a kora nagy,  így nem igazán mérhető az oldal tartalma.

 

Statisztika

Az oldalnak jelenleg 8496 felhasználója van  (nagy részük inaktív ) és 3267 torrent fájlal rendelkezi, ami valljuk be kissé kevés ahhoz képest hogy az oldal már több mint 10 éve üzemel.

 

Kritikus hiba

A legnagyobb hibája az oldalnak még hátra van. Évek óta „nem működik” a jelszó-emlékeztető. A vezetőség arra kér mindenkit, hogy új jelszókérés esetén írjunk nekik e-mailt. Hát nem tudom mégis hányan vetemedtek erre, de én személy szerint a gyors ügyintézési formákat kedvelem. Gyakran még egyéb oldalak automatikus jelszógenerálását is túl lassúnak érzem, nem hogy még arra várjak, hogy egy staff tag kézzel írogasson nekem mindig új jelszót.

Piros pont

Becsülendő dolognak tartom az oldal részéről azt, hogy előre tájékoztatták felhasználóikat a bezárásról. Alap dolognak tűnhet, mégis felértékelődik ez a gesztus, mikor azt látjuk, hogyan tűnnek el a süllyesztőben sokkal nagyobb és nívósabb oldalak egy árva szó nélkül, vagy ami ennél is rosszabb, hazudozva, minden méltóságukat hátra hagyva.

Végszó

Végül had mondjak köszönetet az oldal vezetőinak a nyolc éven át tartó kitartó munkáért amit a saját és a felhasználóik örömére végeztek el.  A rebelsarea többször is kijelentette, hogy ők nem óhajtanak nagyok lenni, inkább megbújnak csendben az árnyékban. Mindig tetszettek azok az oldalak, melyek mertek szembe menni a széllel, akik nem féltek egy kis egyéniséget vinni az oldalukba. Aki megtekinti a rebelsarea-ról készült utolsó bemutatót  a fórum részlegünkön, az azt hiszem be fogja látni, hogy ehhez az oldalhoz még csak hasonló sincs a piacon. Mindegy, hogy tetszik-e az illetőnek vagy sem, de mindenkinek be kell látnia, hogy ez bizony egyed volt.

A rebelsarea véleményem szerint egy olyan oldal ami fittyet hány a szabályokra, a törvényekre és a saját útját járta. Ez az út azt hiszem most a végéhez érkezett. Sok siker kívánok az élet egyéb területein.

 

Aki további információkra kíváncsi, az megtekintheti ezt a bejegyzést a fórumon is: https://www.torrentek.org/forum/uts-exkluziv-hirek/195792-bucsuzik-rebelsarea-torrent-oldal.html

A rebelsarea-ról készült utolsó bemutató pedig itt érhető el: https://www.torrentek.org/forum/torrent-tracker-bemutatok/195787-rebelsarea-veges-bemutato-2018-december-az-utolso.html

 

 

 • Sziasztok! Csupán a kattintható nevű személyek a hitelesített és ellenőrzött, regisztrált felhasználók! A szűrke színű egyének regisztráció, és bármiféle ellenőrzés nélkül írogatnak, többnyire nem létező e-mail címekről.

  Rangok és titulusok:

  Ezzel szeretnénk tájékoztetni és egyben motiválni benneteket arra, hogy regisztráljatok minél többen:

  https://www.torrentek.org/utsv4/register/

  Köszönjük a figyelmet, és további jó kommentelést mindenkinek.

 • B
  • B
   béluskaaa
  • 2018-12-08
  Az oldal mégis tovább üzemel! :)
  T
  • T
   Timi
  • 2018-12-08
  Biztos meghatódtak ezen a szép cikken. :D
  T