Seed szerver beszélgetések Saját otthoni seed szerver!

Úgy látom ez már egy jó régi téma, de bennem meg pont most merült fel, hogy építeni kellene valamit csak a seedelésre. Először mini-itx lapra gondoltam, de azokat már jó ideje nem fejlesztik, ahol még lehet kapni ott meg 35-től felfelé vannak, és még RAM-ot is kel hozzá venni, táp, ház, SSD, HD van "elfekvőben", úgyhogy ma már szerénynak számító 8 GB RAM-al 40 körül lenne, a gyenge pont a pico-psu, azok 3-4 évente le szoktak térdelni, azért is van a fiókban mert az asztaliban is ilyet használok. Utána gondoltam a Raspberry Pi-re, de azoknak meg annyira felment az ára, hogy ihaj (25 körül a lap, 5-5 a táp meg valami ház meg valami jóféle SD kártya is kell) úgyhogy ez is minimum 40 lenne és még a szoftverelése is elég nyűgös. Aztán viszont láttam, hogy az alin (meg máshol) "minipc" címszó alatt 120 dollártól felfelé lehet cuccokat kapni, ezekben benne az az SSD, van helye 3,5-es HD-nak a házban, jár vele táp és benne van a RAM, némelyikre még w11-et is installálnak előre (bár ez itt nem éppen előny, sőt, Linuxot akarok rá).
Szóval van valakinek esetleg tapasztalata ilyen picióccsó kínai géppel?
Saccperkábé energiafogyasztásban, ami 24/7 azért nem keveset számít nem sok különbség lehet a 3 megoldás között, úgyhogy erősen gondolkodóba vagyok esve.
Linuxból melyik disztró ehhez a nyerő?

A számtalan miniizé közül 1:

126 dollár, nem kell építeni semmit csak egy 2,5-es HD-t bele (igaz csak 1 terrás, de van itthon) szoftverelni és gó.
Na gondolkodom még egy darabig.
 
https://beget.com/p1016737
Nézzél youtbob videókat, biztosan vannak erről. Ha most én keresnék mediaboxot tuti, hogy ilyen gagyerát rendelnék kínából arra a célra tökéletes. Én nas-ról seedelek, azt húzósabb összerakni, de nekem az munka eszköz is, de seedelésre bőven jó bármelyik gagyi. Fogyasztás szempontjából, meg ezek keveset fogyasztanak általában, de meg kell nézni a specifikációt, nas-ba nekem is külső táp van, nem vesz fel sokat.
 
https://beget.com/p1016737
TVBoxot 50 dollár körül is lehet kapni jót, amit most használok az 70 volt, de ez kezel SATA HDD-t is. Akár torrentezni is jó lenne, ha a kínai nem spórolta volna ki belőle a gigaLAN-t, így wifin használom, azon stabilan tud 300-at a 100-as LAN-al szemben, viszont a wifi miatt torrentre már alapjáraton alkalmatlan. Arra is gondoltam, hogy veszek ilyet gigaLAN-al torrentezni, de ezeket az óccsókat a kicsikínaiak már nem gyárcsák, amit igen az meg vállallhatlan árfekvésben van.
Na majd rágom még egy kicsit.
Köszi a választ!
 
https://beget.com/p1016737
Mondjuk arra figyelni kell, hogy laptop vinyóval torrentezni nem okos és nem ajánlatos. Nem arra van kitalálva. Én egyet már nulláztam, pedig csak pár hétig próbálgattam, mert a régi NAS haldoklott, gondoltam kihasználom a mediabox nagy tárhelyét aztán pár hét után már gagya volt.
 
https://beget.com/p1016737
Én mini pc ről nyomatok, kicsi a fogyasztása.... Ratettem 3 külső HDD
Hetente kellene pihentetni pár órát de havi 1x magától megpihen xD
Milyen oprendszert és klienst használsz? A HDD-k gondolom USB-n vannak rátéve. Nálam szóba jöhetne eSATA (van egy olyan rackom, saját táppal) de az eSATA sztem már évekkel ezelőtt kihalt.
Ezek a kínai miniizék a leírások szerint tizenpár wattot fogyasztanak teljes terhelésen, a 3 HDD meg sokkal többet, persze lehet, hogy azok meg sokat ki vannak kapcsolva, ha a rack tudja ezt a funkciót.
 
https://beget.com/p1016737