MicrobitTorrent oldalakTracker infoμBit

Navos razzia miatt elérhetetlen a Microbit!

Sziasztok!

Már több mint egy hete elérhetetlen a Microbit nevezetű torrent oldal. Azóta számtalan találgatás és teória látott napvilágot, így ideje végre tiszta vizet önteni a pohárba.

Információink szerint a Nemzeti Adó és Vámhivatal nyomozói rajtaütöttek a Microbit tulajdonosain, (kicsixen, FBI on, Wickyin) és egy adminisztrátoron (arminon). A házkutatások során szervereket, laptopokat, adathordozókat foglaltak le. Az oldal egyik tulajdonosának (FBI) sikerült az oldalt lementenie, de még így is kérdéses, hogy mi lesz a sorsa a Microbitnek.

Nem egyedi eset

Volt már rá példa, hogy egy razzia után egy torrent oldal talpra állt, de az esetek többségében valóban ez az út vége. Ugyanis egy rendkívül költséges pereskedésnek nézhetnek elébe, ezért inkább szép csendben leszokták húzni a rolót.

Vissza tér valaha a µBit?

Az információk az ilyen ügyekben mindig képlékenyek, hiszen ha a tulajdonosok ma még a bezárás mellett is döntenek, holnap lehet mégis felélesztik az oldalt. Minden attól függ, hogy az adott pillanatban mit éreznek és gondolnak. De annyi bizonyos, hogy a végtelenségig nem lehet ezt a döntést halogatni, hiszen a felhasználók szétszélednek. Az elmúlt időszakban több torrent oldal is kinyitotta a reget és ez sem véletlen.

Annyi bizonyos, hogy a Microbit tulajdonosok rendelkeznek friss mentéssel. Az már más kérdés, hogy mit kezdenek vele, ugyanis az oldal fejlesztője Szektor, több mint nyolc éve elhagyta az oldalt, és azóta sem sikerült pótolni. Az ő hátrahagyott utasításait követik a tulajdonosok, ha esetleg gond lenne az oldallal.

Egy helyben topognak

Nyilván ez az oka annak, hogy a Microbit lényegében csak vegetált, és 2014 óta nem is volt érdemben fejlesztve. Sokat elmond a kialakult helyzetről, hogy a Microbit az egyetlen torrent oldal aminek a használata még mindig  Flash Player-t igényel.

A lényeg, van esély a visszatérésre, és ha az infóink helyesek, már érkeztek is megkeresések egyéb torrent oldalaktól, hogy segítenének, ha pedig minden kötél szakad, olyan oldalak is akadnak, akik befogadnák a µBit felhasználóit.

A Microbitnek  egy Júniusi bemutató tanúsága szerint több mint 138 ezer felhasználója volt:

A tulajdonosok egyelőre hallani sem akarnak egyik lehetőségről sem. Aki teheti, ossza meg a hírt ami már megtalálható a hivatalos fb oldalunkon:

https://www.facebook.com/torrentek.org

Tessenek bekövetni, és akkor nem maradtok le semmiről.

(A Hír szabadon terjeszthető, csak jelöljétek meg a forrást)

 

  • Sziasztok! Csupán a kattintható nevű személyek a hitelesített és ellenőrzött, regisztrált felhasználók! A szűrke színű egyének regisztráció, és bármiféle ellenőrzés nélkül írogatnak, többnyire nem létező e-mail címekről.

    Rangok és titulusok:

    Ezzel szeretnénk tájékoztetni és egyben motiválni benneteket arra, hogy regisztráljatok minél többen:

    https://www.torrentek.org/utsv4/register/

    Köszönjük a figyelmet, és további jó kommentelést mindenkinek.

  • D
    • D
      Davemustaine_Megadeth
    • 2022-08-17
    Hogy a tűz enné meg a NAV-ot, ne faszkodjanak már állandóan. Nem elég, hogy már a Maki is megjárta korábban, mostmár a qBit is??? Én esküszöm elevenen kiherélem őket, ha nem hagyják békén a tulajokat!!:mad::szmájli-mérges:
    B
    • B
      Ben
    • 2022-08-18
    Nagyon sajnálatos eset, a szerkesztőt kérdezném, miért pont a microbit , mit csinálhatott, vagy tett helytelenül ?
    A felhasználóknak lehet valami bajuk a dologból ? Töröljék az állományaikat ?
    Azt írja ,hogy nagyon költséges procedúra vár a qBit-re, ha valaki szervez egy korrekt , valóban a microbit üzemeltetőinek a részére gyűjtést a perre, akkor élnék a donáció lehetőségével, a facebookon is jelezték ezt már mások is, ha Te is segítenél , jelezd itt hozzászólásban, hátha alakul valami.
    Üdvözlettel :
    egy felhasználó
    O
    • O
      obitoilyrfever
    • 2022-08-18
    Szomorú, még eggyel kevesebb..
    D
    • D
      Davemustaine_Megadeth
    • 2022-08-19
    60 %os esélyt látok arra, hogy tovább fog működni, és remélem igazam lesz. Nagyon hiányozna ha megszűnne :(
    Mire alapozod azt a hatvan százalékot? XD Mellesleg az ilyen gyűjtéses dolgokat nem tartom jó ötletnek, hiszen iszonyú sok az ingyenélő csaló akik mint a dögkeselyű csapnak le az ilyen ügyekre.
    D