Seed szerver beszélgetések Saját otthoni seed szerver!

Sziasztok!
Leírnám nektek a saját seed szerverem részleteit, és tapasztalatait!

Saját szerver!!Minek fizetnék ha lehet saját!

Jelenleg saját szerverem is van, otthoni gép formájában.

Jelenleg kettő darab 4TB winyo van a szerverben, de leírom részletesen!

Monitor : Dell 15" LCD monitor

Alaplap: ASUS P8Q77-M alaplap (szükséges legalább 4-6db sata csatlakozó!)

Processzor: Intel Core i5-3470S 2.9 3.6GHz LGA1155 65W (olcsó, és takarékos!)

Rendszer 240GB Kingston A400 (az ssd fontos, a rendszer gyors futtatására és az zökkenő mentes klines futtatásához)
Winyo : 2 db Seagate SkyHawk 4TB hdd 256mb
Táp: Seasonic SS-400ET F3 400W Bronze (minőségi beles kell )

Ram: 8GBX DDR3 1600Mhz Kingston HyperX FURY

(olcsón használtan egy ezzel foglalkozó oldalról beszerezhető alkatrészek)

Jelenleg 17650 db torrent fájlt futtatok Otthoni hálózaton 1GB/S sebességgel, sajna 8500-10.000 fájlnál a torrent kliensek befagynak, így több klienst kell alkalmaznom , egy qbit és egy utorrent 2.2 megy egyszerre 17650 torrent van seedben, és így a processzorból 3-6% kérnek a ramból 640-650Mb esznek, nem kell nagy gépre gondolni, ennyi az igényük!(azért egy minőségi táp és egy nagyon jó minőségű védelemmel ellátott hálózati hosszabbító beszerzése szükséges!!)

Felmerülhet a nas kérdése!
Nos, nas-t azért nem veszek, mert drága és semmit nem ér, max 50-150 torrentet futtatni nincs értelme, akkor mennyen a géped napi 10 órát, felesleges max otthoni megosztásra (képek, filmek egyéb) arra kiváló!
Hátrányok a saját szerven, nincs, max sajnálatos módon, ezen winyok nem erre valók, és ha a saját 1GB/s sebességet ki szeretném használni akkor ssd kellene, mert azzal óriásit javulna a sebesség, és hangtalan lenne a rendszer!(így sem hangos, engem nem zavar)még mindig a winyok az olcsóbbak és nagy tárhelyet nyújtanak olcsón az ssd-kkel szemben!(még)

Úgy vettem észre, kb 4-5 naponta 1 újraindítás nem ár!
 
Nekem saját általam épített nas-om van, így monitor se kell :) Úgy azért már nem olyan rossz egy NAS. :) A Nas-ként eladott gépek jogos, bazi drágák...
 
Nekem saját általam épített nas-om van, így monitor se kell :) Úgy azért már nem olyan rossz egy NAS. :) A Nas-ként eladott gépek jogos, bazi drágák...
Nagyon drágák, és nem arra valók sajna ,hogy több 100 torrentet seedben tartsanak , és hogy több feltöltésed legyen, a határ náluk sokkal szűkebb, vannak bizony olyan nas-ok amiket érdemes lenne használni erre a célra csak azon árból már kijönne egy kisebb autó is! Arra jó, hogy kisebb lépésekben monitor nélkül pár filmet életben tartson az ember, és szinte nem kerül semmibe, áramfelvételük kicsi, és megbízhatóak, de nagyobb célokat nem kell várni tőlük.
ha jól emlékszem, ez az 55 ezres kategória nálam, kb 70 100 torrentre volt képes megbirkózni, eléggé döcögött, és nem értem el vele nagyobb előrelépést max annyit,hogy nem a saját nagy pc ment felesegessen és visszaosztottam a fájlokat kicsi áramfelvételből.
(de valakinek ez elég is, átlag felhasználónak igen is nagyon jó! aki nem akar többet ennél)
 
Építeni kell sajátot, én kb. 100 alatt (jó ram, vinyó volt itthon) összehoztam, 100-200 torrent van benn és semmi gond, szinte meg se moccan. És a fogyasztása ugyanúgy alacsony. NAS-hoz való oprendszerrel.

Előtte meg nekem is gyári NAS volt, amibe max 40torrent fért el. Gépet még anno 30k-ért vettem. Szóval bazi olcsó volt, és jó is, csupán azért lett cserélve, mert elkezdett zúgni... De nagyon nagyon és nagyon zavaró volt. Bizonyára torrentre kevés, de hasonló erősségűt a cserekor ilyen 50 körül kaptam volna, akkor meg erősebb kéne ha már csere, hogy tudjak többet torrentezni az meg már 100 körül lett volna... Mondom jó akkor építek inkább. XD
 
Teljesen jó az is, olcsón jó legyen, ez a lényege! Építeni a legjobb, olcsóbb erősebb, minden szempontból jobban jön ki az user!