Sci-Fi Akció Kaland Kék Bogár (Blue Beetle)-2023Kék Bogár
(Blue Beetle)
Megjelenés éve:2023
Rendező:Angel Manuel Soto
Szereplők:Xolo Maridueña, Bruna Marquezine, Becky G, Damián Alcázar, George Lopez
Ország:United States, Mexico
Hossz:127 perc
Címkék:akció, kaland, sci-fi
IMDb értékelés:6.7
IMDb link:https://imdb.com/title/tt9362930
Egyéb link:https://port.hu/adatlap/film/m...

Kék Bogár színre lép. Méghozzá nagyon hatásosan. Jaime Reyes végzett az egyetemen, tele van nagy álmokkal, és elég hamar kénytelen rájönni, hogy a valóság egészen másképp néz ki. Már éppen elkeseredne, amikor a sors közbeszól, és mindent felforgat. A srác véletlenül megszerez egy ősi múltból származó, földön kívüli eredetű biotechnológiai szuperfegyvert: a szkarabot. Pontosabban: az szerzi meg őt. A szkarab – ki tudja miért – Jaimet választja magának új gazdatestjének, úgyhogy testpáncélt, hihetetlen technikájú fegyverarzenált és legfőképpen különleges, mindig új meglepetést okozó képességeket ad neki. Ajándék, de nem lehet visszaadni. Soha többé. Jaime lesz Kék Bogár. És rajta múlik, mihez kezd ezzel. Először majd megőrült. Azután élvezi az új helyzetet. És végül kénytelen harcba szállni. A DC régi hőse még új a mozivásznon, de hamar kiderül, hogy ott a helye: a vizuálisan különleges, őrületes kaland egyszerre izgalmas és nagyon vicces!

 
https://beget.com/p1016737
Legutóbb 20 éve jártunk moziban. Felvetette az ötletet a nejem, hogy elmehetnénk egyet mozizni a régi idők emlékére.
Azt mondja, hogy kinézett egy filmet, "Kék bogár" a címe, jókat hallott róla. Legyen. Azért utánanéztem, a trailere egész meggyőző volt (jelzem, az egész film kb. 2 percet ér, annyit, amennyi a trailerben van).
Így is lett. Debrecen Pláza, jegyek, popcorn, üdcsi.
Már gyanús volt, hogy összesen kb. 10-en voltunk a teremben.
A film közben a fiatalok (12-16 évesek), folyamatosan kijárkáltak, képtelenek voltak végig nézni. És a végén egy mögöttem ülő hat év körüli kiscsaj tette fel az i-re a pontot: "Ekkora szart" - így szólt. És lényegében az a gyerkőc ebben a két szóban tökéletesen összefoglalta a film lényegét.
Egy jó tanács. Ha valaki szeretné figyelmetekbe ajánlani eme alkotást, javaslom hogy ( Gandalf szavaival éljek: ) "Fussatok, bolondok!"
 
https://beget.com/p1016737