Hírek a Nagyvilágból Árat emel a DIGI

A magyar telekommunikációs szektor több szereplőjéhez hasonlóan a DIGI is a jelenlegi makrogazdasági helyzethez igazítja szolgáltatásainak árazását – számolt be Indexhez eljuttatott sajtóközleményében a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft.

A magyarországi árszínvonal a megszokottnál jelentősen gyorsabb emelkedése és az energiaválság növelte vállalati működési költségek ellensúlyozása érdekében növeli előfizetői díjait a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft.

Az újabb árucikkekre vonatkozó ársapka szépségtapasznak is kevés.

Ennek értelmében változik az ára

valamennyi DIGI- és az Invitel kábeltelevízió-szolgáltatásnak,
internet- és vezetékestelefon-szolgáltatásnak,
valamint a DIGI műholdas szolgáltatásainak is.

Ez alól kivételt a határozott hűségidős szerződéssel rendelkező ügyfelek jelentik, számukra a DIGI a vállalt hűségidő végéig változatlan áron biztosítja szolgáltatásait.
Ennyivel kerül többe

Mint írták, az önálló vezetékesinternet-szolgáltatással rendelkező ügyfelek előfizetésének ára 2000 forinttal, a csak műholdas (DTH) előfizetéssel rendelkező ügyfelek szolgáltatásainak ára 1000 forinttal, míg a két vagy három vezetékes szolgáltatással rendelkezők csomagjai 1500 forinttal kerülnek többe januártól.

A DIGI Csoport az árváltozás mérséklésére megújult elektronikus számlacsomagot (e-Pack) és új hűségprogramot indít. Így a műholdas, a két vagy három vezetékesszolgáltatásra előfizető ügyfelek akár változatlan áron juthatnak majd a DIGI szolgáltatásaihoz 2023 januárja után is, míg a kizárólag vezetékes internetet vagy csak műholdas szolgáltatást igénybe vevők 1000 forinttal mérsékelhetik a díjemelést.

Hozzátették: az elektronikus számlázásra való áttérésről és a hűségidő vállalásáról az előfizetők a szolgáltató honlapján található ügyfélkapun vagy mobilapplikáción keresztül, illetve a DIGI és Invitel országosan működő 55 ügyfélszolgálati pontján, továbbá az 1272-es telefonszámon nyilatkozhatnak. Amennyiben ezt a nyilatkozatot a DIGI-előfizetők legkésőbb 2022. december 5-ig, a jelenlegi Invitel-előfizetők pedig 2022. december 15-ig megteszik, abban az esetben már 2023. januári számlájukban jóváírásra kerül a kiválasztott kedvezmény összege.

forrás
https://index.hu/belfold/2022/11/11/digi-aremelees-inflacio-szolgaltato-telekommunikacio/

Cikk vége-


Saját vélemény: Ha 5000 Ft lesz a havi díja a diginek akkor simán flip-re fognak áttérni a digis ügyfelek és otthagyják őket az olcsóbb többet nyújtó konkurencia miatt.
Ha legalább többet fizetünk akkor kapjunk többet is érte vagyis 144 TV csatornát kapunk. Ez majd valószínű nagyon sok szolgáltatás felmondást fog eredményezni a diginél akik nem hűséges előfizetők hosszú távon.
Nézzük a konkurenciát
Telekomtól Net 250 mbit Letöltési sebesség 70 mbit Feltöltési sebesség 4760 Ft/Hó
Flip TV 144 (107 + 37 HD) csatorna +Internet 250 mbites+Telefon 4900 Ft / hó

Nem engem nem érdekel milyen gyors az internet a 250 mbites net bőven kiszolgál és nem éri meg fizetni a gyorsabb feltöltésért. Eléggé nagy disznóság többet kérni a gyorsabb netért amikor kuka N-es wifit adtak alapból annak idején. Létezett régóta ACs eszköz csak ők a raktárkészletet akarták kiosztani az új ügyfeleknek. Nem fizetnek az emberek külön havidíjat eszközönként inkább vesznek maguknak egy saját AC wifis eszközt olcsón.

5400 Ft lesz E-PACK kedvezménnyel az internet ára hűség nélkül.

https://digi.hu/hirek/januartol-arat-emel-digi-csoport

https://digi.hu/kedvezmenyek
 
Last edited:
Módosítanám a címet: Ismét árat emel a Digi!
Ugyanis idén már emelt egyszer.Azért úgy látom van mód mérsékelni ezt az emelést.
Amikor váltottam T-home-ról kb 12-13 ezret fizettem és állandóan birkózni kellett a szolgáltatóval,mindig sz@r volt a net.
Ezt én nem kívánom vissza
A digi meg megy szinte hibátlanul évek óta.
Szerintem a konkurencia is fog emelni,kérdés mennyit.
 
Telekommal nekem is az a tapasztalatom hogy sokszor megszakadt a net, de ott a modem állandóan túlmelegedett. Kijöttek kicserélték egy ugyanolyan típusra és modellre ezután történt hogy otthagytam őket. Ha megoldották a selejtes modem problémát akkor eltudom képzelni a stabil szolgáltatást. Nemsokára jön az árkorrekció januárban a Telekomnál is. A Telekom hasonló mértékű drágítást eszközöl majd. Ettől függően lehet népvándorlás a két szolgáltató között.
 
Nekem telekom 1000/1000-es net van meg hozzá egy "vezetékes" előfizetés, amin kábé havonta 2X szokták felhívni a feleségemet, meg papíron bele van vonva egy mobil előfizetés, valójában az utóbbi teljesen külön számlákon fut és jelenleg ez ~4300 Ft/hó. A TV előfizetést évekkel ezelőtt lemondtam, a flip-re évek óta azt írja ki a kereső, hogy nálam nem elérhető, amúgy az utcán fekete dobozok (telekom, a régi telefonpóznákon, helyenként áttelepítve új póznákra) és fehér dobozok (digi, a villanyoszlopokon) vannak, más vezeték már gyakorlatilag nincs, nemrég még volt coax, de azt egy szép napon a digi úgynevezett szerelői szó szerint levagdosták, abból a kevés házból amelyikbe az volt bekötve némelyiken még most is ott lóg az oszlopon elvágott kábelcsonk. Ja, hűségidőm az asszem nincs (időnként felhívnak, hogy ugyan hosszabbíccsak má' meg vegyek részletre valami telefonnak nevezett valamit, de ezeket mindig elhessentem, nálunk a családban már mindenkinek kivétel nélkül IP68-as telefonja van amit ha 5-6 évente végletes elavulás miatt ki kell cserélni akkor általában Kínából rendelünk, de pl, amit én használok az már asszem 5. éves, el nem avult még most se de akkut kellett benne nemrég cserélnem, asszem 10 dollár volt postával, kicseréltem, pár évig megint jó lesz). Modem először asszem sagemcom (vagy hasonló nevű) volt, ezzel se volt semmi bajom, hogy kivéve, hogy időnként a vezetékes telefont ledobta, ilyenkor piros lámpa világított rajta, a telefon persze használhatatlan volt és nem segített semmi csak az újraindítás, aztán amikor emelték a sebességet 1000/1000-re akkor küldtek futárral egy Thomsonról mittoménmire (techni-izére) átnevezett másikat, ezzel tényleg semmi baj nincs, még a nemkevés szál torrentet is simán viszi, persze kábelon.
Sejtem, hogy januártól emelés lesz, de bízom benne, hogy nem brutális. Elnézve a diginél az idei brutális emeléseket sok jóra azért nem számítok, sztem egy ezrest rádobnak.
Azt mondjuk kár megemlíteni, hogy gyakorlatban a net az 1000/1000-nek közelébe se jön, 500 fölötti sebességet még soha nem láttam pillanatokra sem, gyakorlatban 3-400 letöltés és 300 körüli feltöltés érhető el, de az is inkább csak néha.
Azt mondjuk nemtom, hogy nem-é a gép és a modem közti 13,5 méteres kábel, amit kábé 15 éve csináltam sk. még a legelső routernek amin még wifi se vót, a szűk keresztmetszet ebben a rendszerben de macerás lenne cserélni mert eléggé el van burkolva,