Hogyan tudok letölteni?

Torrent letöltéshez először is egy kliens programra van szükségünk. Mi az μTorrent (mikrotorrent) klienst ajánljuk, mivel kis rendszerigényű, de mégis nagy tudású, továbbá magyar nyelvű felületet is biztosít. Telepítést sem igényel, azonnal futtatható.

Ez a leírás a μTorrent alapján készül, de bármelyik más kliens használatával is hasonló módon lehet letölteni. A legfrissebb μTorrent változatot innen lehet letölteni: utorrent.com

Miután letöltöttük és elindítottuk a torrent klienst, egy hasonló ablakot fogunk látni:

μTorrent

Ezután keress egy .torrent fájlt, amely tartalmazza a tényleges letöltéshez szükséges információkat. Használd a torrent oldalak keresőjét, add meg a kívánt kulcsszavakat és kattints a "Keresés" gombra. Szerencsés esetben egy listát fogsz látni.

Torrent kereső

Válaszd ki a neked legjobban megfelelő találatot és kattints rá a találati listában. Az így megjelent adatlapon részletesebb információkat találsz a letöltésről.

Torrent adatlap

Ha még nem vagy regisztrálva torrent oldalon akkor regisztrálnod kell. Oldalunk tacker listáján több min 400 torrent oldal található. Ha nem akarsz várni, frissítsd a fiókodat és azonnal elérhetővé válik számodra:

https://www.torrentek.org/utsv4/account/upgrades

Sőt e-mailben mi küldünk neked egy torrent oldalt.

Előfordulhat, hogy az igényeid speciálisabbak és a tracker listáról kiválasztott torrent oldalon épp nincs szabad regisztráció az! Ilyenkor használd a meghívók torrent oldalakra nevezetű fórumunkat:

https://www.torrentek.org/utsv4/forums/meghivok-torrent-oldalakra.530/

Ha már regisztráltál a torrent oldalon, akkor lépj be és töltsd le a szükséges .torrent fájlt.

Lépj vissza a torrent kliens programba és nyisd meg a letöltött .torrent fájlt. A letöltés elindítása előtt beállíthatod, hogy hová töltse a kívánt dolgot, meghatározhatod a maximum letöltési/feltöltési sebességét.

Torrent letöltés

A torrent oldalak többsége tiltja DHT-t (tracker nélküli adatcserét), ezért győződj meg róla, hogy ez ki legyen kapcsolva. Ezt a tálca felett tudjuk megtenni a kliensben: kattints a jobb egérgombbal a DHT-re és kapcsold ki.

A letöltés elindítása után a torrent program apró szeletek formájában tölti le a tartalmat. Több fájl esetében beállíthatjuk, hogy mely fájlokat töltse le előbb. Ha valamiért megszakadna a letöltés, akkor azt később folytathatod.

Ha a letöltés véget ér, akkor az μTorrent-ben a torrent csíkja előtt egy felfele mutató nyíl jelenik meg. Ekkor kezd el seedelni, vagyis feltölteni. Ne felejtsd el, hogy azért tudtál letölteni, mert mások feltöltöttek a te számodra. Így ha teheted, a letöltés után te is hagyd futni a kliensed, mert ezzel másoknak segítesz.

Torrent feltöltés