nCoreTorrent oldalak

nCore: Felfüggesztett fiók/Statisztika

Sziasztok!

 

Mint tudjátok, inaktivitás miatt egyre több felfüggesztett fiók születik az nCore oldalon.

A Wiki-ben ennyit olvashattok róla:

"Fiók felfüggesztésének lehetséges okai:

• inaktivitás (a felhasználó 8 héten keresztül nem lépett be az oldalra),
• a hit’n’run szabályzat rendszeres megsértése (az összes felhasználó közül a legrosszabb 1%, akik a legtöbb hit’n’run-olt hónappal rendelkeznek)

A felfüggesztett fiók nem törlődik, így ha ezen fiók tulajdonosa újra regisztrál, akkor az dupe accountnak minősül, ami mindkét fiók törlését vonja maga után.

Korlátozások:

A felfüggesztett accountok tulajdonosai nem érhetik el az oldal különböző menüpontjait és funkcióit a fiókjuk újraaktiválása nélkül. Az aktiváláshoz prémium csomag van számukra felajánlva, mely használatával újra az oldal teljes jogú tagjai lehetnek.

Prémium felhasználóink mentesülnek a felfüggesztés alól (aktív prémium időtartama alatt nem válik inaktívvá a fiók és nincs seedkötelezettség sem). "

És nehogy azt higgyétek, hogy idővel elévül, vagy törlik végleg az adatbázisból a nagyon rég, esetleg évek óta felfüggesztett fiókokat. Szó sem róla!
Hűségesen őrzik őket, és mint a kivert kutyák a koncot, úgy várják ők is, hogy megdobják őket prémium előfizetésekkel.

Az oldal jelenlegi statisztikája:

Felhasználók száma:431 947
Felhasználó:103 305
Tag:279 253
Elite:45 571
Legend:3 299
Jelenlévők száma:794 (0.18%)
Egy napja itt jártak:122 392 (28.33%)
Egy hete itt jártak:310 021 (71.77%)
Egy hónapja itt jártak:412 960 (95.6%)
Torrentek száma:626 069
Torrentek mérete:2.03 PiB
Összes kapcsolat:6 194 825
Seederek:5 923 134
Leecherek:271 691
Valós leecherek:1 886
Seeder/Leecher arány:2180 %
Letöltési sebesség:7.71 GiB/s
Átlagos sebesség:4.19 MiB/s

Láthatjátok, hogy az aktív felhasználók száma jelenleg hol tart. Régebben beírták ide a felfüggesztett fiókokat is, mert azzal is tudtak dicsekedni, hogy náluk milyen sokan vannak.

Mára már az inaktivitás miatt tiltott felhasználók száma lassan meghaladja, vagy már meghaladta, az aktív felhasználók számát.
Konkrét adatokat nem tudhatok, de mivel egy olyan fiókot használok, ahol a helyezésem az utolsók közt lehet, hát a feltételezésem matematikailag bizonyára közel áll a valósághoz.

Nem is foglalkozna az ember ezzel, ha nem tudná azt, hogy megennék a szarukat is a pénzért. Az ilyen emberektől pedig mindig hányingerem volt.
Értem én, szükség van megélhetőségre, de lehetne ezt normálisabban is csinálni.

De mit várjunk egy olyan gárdától, ahol még a vezetőség között sincs megértés, meg olyanok kezeiben van az oldal, akik verhetik a mellüket, hogy rasszisták, meg önkényuralom tombol?!

Szerintetek merre tartanak?

 • Sziasztok! Csupán a kattintható nevű személyek a hitelesített és ellenőrzött, regisztrált felhasználók! A szűrke színű egyének regisztráció, és bármiféle ellenőrzés nélkül írogatnak, többnyire nem létező e-mail címekről.

  Rangok és titulusok:

  Ezzel szeretnénk tájékoztetni és egyben motiválni benneteket arra, hogy regisztráljatok minél többen:

  https://www.torrentek.org/utsv4/register/

  Köszönjük a figyelmet, és további jó kommentelést mindenkinek.

 • 400 ezer inaktív felhasználó lenne aki nem lép be 1 hónapon belül? Mit értünk aktív alatt? Az aki egy napon belül vagy 1 héten belül vagy 1 hónapon belül lépett be?
  Szerintem:
  egy hónapja itt jártak = utolsó hónapban beléptek
  Szerintem egyáltalán nem mérvadó az, hogy egy hónap alatt majdnem mindenki járt az oldalon, aki aktív. Én valahogy úgy képzelem el, hogy egy jó nagy része a felhasználóknak pont felfüggesztésre kerül a két statisztika számolás ideje alatt, de ugyanakkor van akkora mákja az oldalnak, hogy ez-idő alatt még jönnek új felhasználók, meg egy kisebb arányú felfüggesztett fiók is újra életképes lesz... akárhogy is van, a statisztika majdnem mindenhol egy nagy átverés.
  A feltöltött tartalom sok kategóriában már kicsit régi. Olyan mintha az emberek már nem akarnák megosztani a friss dolgokat. Nem mindenre igaz ez de az aktivitás a feltöltés terén nem olyan mint tízen valahány évvel ezelőtt.
  Akit esetleg érdekel, még megemlítendő, hogyan számolja a rendszer az aktivitásodat.
  Szóval nyugodtan nekiállhattok kalkulálni. ;)


  Az aktivitást mérő képlet


  Segítség! A helyezésemnél ez található: N/A!
  Ne pánikolj! Minden hónap elsején az első, rendszer általi helyezés frissítéséig szerepel ez a helyezésednél.


  A fórumban sokan jeleztétek, hogy kíváncsiak lennétek arra, milyen módon számolja a rendszer hogy hányadik legaktívabb tagjai vagytok az oldalnak. Nos, a képlet mostantól publikus, de a további változtatások jogát fenntartjuk.

  A képlet segítségével mindenki számára generálódik egy szám, amit sorba rendez a rendszer, ezáltal kialakulnak a helyezések. Ez a szám (legyen a neve pl. ERTEK) a következő algoritmus segítségével van meghatározva:


  ERTEK=up(interval)*avg(torrdate)*time*seedsize*skala_torrszam*regdate*upload*owntorr


  A képletben szereplő változók egyike sem lehet 0! Ahol így lenne, ott a logikának megfelelő számmal helyettesítjük azt (ez általában 1).

  A képletben szereplő változók jelentései a következők:

  up(interval): Feltöltött adatmennyiség (utolsó 1 hét, vagy a seed-elés megszakítása nélkül eltelt teljes időtartam alatt)

  avg(torrdate): A futtatott torrentek átlag életkora (utolsó 1 hét, vagy a seed-elés megszakítása nélkül eltelt teljes időtartam alatt)

  time: Az összes futtatott torrent seedben töltött ideje (utolsó 1 hét, vagy a seed-elés megszakítása nélkül eltelt teljes időtartam alatt)

  seedsize: A seed-ben álló adat mennyisége (utolsó 1 hét, vagy a seed-elés megszakítása nélkül eltelt teljes időtartam alatt)

  skala_torrszam: A futtatott torrentek száma alapján generált szorzó (utolsó 1 hét, vagy a seed-elés megszakítása nélkül eltelt teljes időtartam alatt)

  dbérték
  0-101
  11-251.5
  26-752
  76-1502.5
  151-2503
  251+3.5

  regdate: A regisztrációtól számított oldalon eltöltött évek száma alapján generált szorzó

  upload: Az eddig feltöltött összes adatmennyiség alapján generált szorzó

  owntorr: A feltöltött torrentek száma alapján generált szorzó
  F