nCore

Meghátrált az nCore!

Sziasztok!

 

Tegnap bombaként robbant a hír, hogy az nCore kivezetné az SD tartalmakat:

Az nCore megszüntetné az SD tartalmakat!

 

 

Ezzel nem várt lavinát indítottak el és nem sikerült elnyerni a többség támogatását, egyetértését. Ezért gyorsan jött egy kompromisszum, majd egy újabb frissítés amit a tervezet időszakos felfüggesztését jelenti:

 

„A hírt frissítettük, egyelőre határozatlan ideig nem kerül kivezetésre az SD a film és sorozat kategóriákban.

Véleményeteket továbbra is várjuk a témában.

nCore staff”

 

A legnagyobb külföldi vegyes tartalmú oldalakon  megtalálható az SD! Sőt, olyan szolgáltatások kínálatában is elérhető mint a Google store vagy a Youtube.  Valóban itt van az ideje a kivezetésének?

Azért az becsülendő, hogy ekkora ellenállást követően egyenlőre nem erőltetik, és az embereket is hajlandóak meghallgatni. Nyilván nincs olyan ami mindenkinek jó, de olyan van ami senkinek sem rossz.

A változást nem a jól bevált dolgok megszüntetésével kell előidézni.

 • Sziasztok! Csupán a kattintható nevű személyek a hitelesített és ellenőrzött, regisztrált felhasználók! A szűrke színű egyének regisztráció, és bármiféle ellenőrzés nélkül írogatnak, többnyire nem létező e-mail címekről.

  Rangok és titulusok:

  Ezzel szeretnénk tájékoztetni és egyben motiválni benneteket arra, hogy regisztráljatok minél többen:

  https://www.torrentek.org/utsv4/register/

  Köszönjük a figyelmet, és további jó kommentelést mindenkinek.

 • Puncik!
  Te semminek se örülsz. XD Amúgy szerintem ők sem gondolták, hogy ekkora lesz az ellenállás, de legalább nem tojnak rá ami haladás.
  R
  • R
   Razorworks Corporation
  • 2023-09-17
  Nagyon helyes!

  Ha már mindenképp, változtatni akarnak, akkor ideje lenne, az mHD-nek! Lehet azért, egészen nézhető 720P-s anyagokat is találni, olyan 2-3GB-os méretekben vagy alatta is, de 1080P-ben is akad rá példa, amelyek zömének úgy is csak az lesz a sorsa, sok esetben, hogy megnézés/seedkötelezettségeket letudva, mennek a lecsóba. Felesleges ilyenkor. a sávszélt/időt/tárhelyet pazarolni, a jóval több adatra.

  Csak, akkor lehetne az SD kivezetésén gondolkozni, ha volna olyan, bárki számára elérhető videókodek, ami '128kbps MP3' bitrátás tartományokban hozná azt a minőséget, amihez a jelenlegi kodekjeinkkel 5-10*-er nagyobb bitráta kéne, x264 esetén. Ami manapság megy SD-téren bitráták terén, azon simán lehetne 720P-t tolni, merészen az 1080P-t is karistolni, de erre se a HEVC/x265 nem képes, se az annak szánt utód, az VVC/x266 és hasonszőrű társai. mint az EVC, REVC-kodekek. Pedig, pont a TV-broadcasting szegmensben, már licencelhető ez a technika évek óta, csak azóta 1-2 prezentáción felül, semmit se hallani igazán róla, az elterjedése szempontjából, az úgynevezett PERSEUS névre hallgató kodekről. Maga a cég most is működik, de szoftveres implementációról is elég keveset hallani, ami bárki számára elérhető volna. (pl: VLC-vel lejátszhasd, az így tömörített videót, a PC-n. Nem hogy még, kódolni.) Ha, szoftveresen frissíthető volna, a jelenleg használt mobileszközök, TV-k, SetTopBox-ok zöme erre, akkor lehetne váltani. (PC-n csak telepítenéd, mint régen a Divx-et, oszt csókolom...) Hangra, meg ott volna az OPUS, az olyan esetekre, amilyen vacakak úgy is manapság, a kókányul kevert szinkronok. Ha már, az atom-kompakt méret, a cél. Egyébként, sokszor nagyon feleslegesen spórolnak, a hangon. 192 vs. 384kbps között is sokan kihallják, a különbséget, AC3 esetén. 5.1 meg ne legyen már olyan nagy luxus SD-ben. Meg, az eredeti szinkron is. Ha, már 20+ éve ott a DVD-formátum, ami pont ezt a rést tölti ki.

  Ami a YT-ot, illeti, ott viszont totál ideje lenne, a legalja felbontások kivezetésének, tök illúzióromboló az, amikor 144P-ben tölti be, azt a szerencsétlen videót, mert a JS-szkriptek annyira eszik a gépet/böngészőt, a háttérben. Egyáltalán, lehet még olyan "okos"-nak mondható telefon használatban, ahol ilyen alacsony felbontás mellett volna csak nézhető rajta valami? Kétlem. A 240P is mehetne akár a levesbe. A 288P, az már határeset, de amikor 480P felbontás nincs, csak 720/360P, az már gáz. Még felpimpelt/skálázott SD-tartalom esetén is. SD-re, pont a 480P-s felbontás a legjobb, még vhs esetén is. A 360P-nek, csak akkor van igazán értelme, ha deinterlace nélkül teszik fel/kódolják le/át, az adott videót. INDA-n és VIDEA-n látni erre szép példákat. 576P-ben, csíkos a kép, míg 360P-ben, meg nem.
  Hát ezek most tankönyvpéldába illően demonstrálták, hogy hogy kell házhoz menni a lófaxért XD

  Tudom, hogy én vagyok a hülyebuzialkoholistacsöveslánysrác, de még nekem se volt szükségem ahhoz varázsgömbre, hogy előre tudjam ebből mi lesz. XD

  Ez most olyan mint mikor a Coca-Cola receptjét akarták megváltoztatni a fejesek. Azt is jól fogadták az emberek. XD
  De hát a releaserek egyetértenek. Nem értem, mi a gond? XD
  B