nCoreTorrent oldalak

Az nCore megszüntetné az SD tartalmakat!

Sziasztok!

 

Az alábbi hír látott napvilágot a magon:

https://www.torrentek.org/utsv4/threads/ncore-sd-tartalmak-kivezetese.542595/

Azt mondom ne is húzzuk az időt, boncasztalra fel drága véreim:

2023-at írunk


„Kedves Felhasználóink!

2023-at írunk, egyre gyorsabb és fejlettebb technológiák határozzák meg mindennapi életünket, a televíziók és okostelefonok folyamatos fejlődése mára teljes mértékben megváltoztatta médiafogyasztási szokásainkat. Az egyre növekvő képernyők, valamint a mobiltelefonok erőteljes processzorai és képalkotó funkciói lehetővé teszik, hogy a legkülönfélébb tartalmakat bárhol és bármikor élvezhessük. A nagy sávszélességű internetelérés terjedése további lökést ad a magas felbontású videók és streaming szolgáltatások népszerűségének.

nCore Staff”


Örülök, hogy legalább azzal tisztában vannak, hogy milyen év van! No meg az is üdvözítő, hogy a technika mindenhol hasonló ütemben fejlődik. (Vagy nem)

Igen, 2023-at írunk, ahol láthatóan már nem te döntöd el, hogy mit szeretnél, hanem leveszik a válladról a gondolkodás terheit és megoldják helyetted.

Megmondják, hogy mi a jobb, pedig nem mindenki azonos érvek szerint rangsorol és határoz.


Fejlődik a környezet


„Ebben a dinamikusan fejlődő környezetben a Standard Definition (SD) kategória egyre kevésbé tudja kielégíteni az elvárásainkat. A kisebb felbontás és alacsonyabb képminőség az új technológiákhoz képest napról napra elavultabbnak számít. Sokan mostanra megszoktuk a Full HD és akár az Ultra HD (4K) tartalmakat is.

nCore Staff”


Szuper, hogy  a vezetésnek nagy nehezen sikerült hozzászokni a Full HD és a 4K-s tartalmakhoz. Mennyi vitám volt velük, hogy jobb a kép mint a VHS-nél, de csak nem akartak hinni nekem. XD Most meg verik a mellüket? Hát ez hihetetlen.

Senki se vitatja, hogy a technika előre megy nem pedig hátra, de ez a hozzáállás kissé elitista. Nektek ez jobb, mert ti már nem használtok sd-ét ezért senkinek se kéne?

A szabad döntés egyik nagy „hátránya” hogy nem biztos, hogy az adott személy a kedvünk szerint határoz. De ez a „hiba” orvosolható, ha nem vesszük figyelembe, hogy mit is akar a felhasználó.


Nem találkoztunk komoly panaszokkal


„Az elmúlt hetekben felhasználók egy kisebb csoportján teszteltünk néhány tervezett újítást a fentiekkel kapcsolatban, és örömmel jelentjük, hogy nem találkoztunk komoly panaszokkal, szinte mindenki örült annak, hogy az elvártnál jobb minőségben élvezheti a letöltött sorozatait.

nCore Staff”


Én azért találtam néhány panaszost:

Mellesleg támogatni is csak olyanok támogatták, akik amúgy sem használnak sd-t, így nem mondható el, hogy a fenti érvelés bárkit is meggyőzött volna:

 

Igen! Képzeled vannak akik a bomba nők mellett mégis pasikkal kezdenek. Olyanok is vannak, akik lemezeget hallgatnak.  Hosszan sorolhatnám, de ez egy bonyolult világ, nem ugyan az a jó mindenkinek.

 

Jaj de vicces ha valakinek valami nem tetszik. Empátiából elégtelen. Legalább láthatjátok, hogy milyen életformáknak kedveznek és nem pedig a többségnek.

Kb ennyi volt a többséget gyakorló kisebbség támogató véleménye. XD


Mindezek fényében


„Mindezek fényében a Staff észszerűnek és szükségszerűnek tekinti az SD kategória fokozatos kivezetését az nCore-ról. A változás nem fogja befolyásolni az oldal használatát, csupán azzal jár, hogy a filmek és sorozatok jobb minőségben lesznek elérhetőek számotokra.

nCore Staff”


Hát ha valaki ezért inkább egyéb oldalakról tölt le az erősen befolyásolja majd az oldal használatát. XD


Az nCore tulaja


Az nCore feltételezett tagnak álcázott tulaja igyekszik megnyugtatni a kedélyeket. A kísérleti patkányokra hivatkozik, akik bár nem tudták, hogy bárminek is a résztvevői, mégis örültek a képminőségnek amit menten az nCore tudtára is hoztak. XD

Szinte magam előtt látom ahogy könnyes szemekkel azt mondják, srácok, egyre jobb ez az SD XD Ezek után szuper ötlet kivezetni, főleg most, hogy megjavítottátok.

Csak azt az apróságot felejtik el, hogy aki az sd-t preferálja az pont tesz a minőségre. Így ezekkel az érvekkel semmire sem mennek.

Ha tényleg nincs semmi különbség, sőt még jobb is a kép, akkor miért nem titokban intézték? XD Csak átnevezik mint anno a DivX-et SD-re oszt csókolom. Senkinek nem tűnik fel, örülnek, hogy sd-t töltenek XD


A józan ész margójára


Az nCore nem HD oldal, ezért totál értelmetlen az a vonal amire hivatkoznak. Jóval nagyobb külföldi oldalak is megtartják az SD tartalmakat aminek bizony oka van.

Olyan kevés dologban dönthetünk mi magunk, így ezért ragaszkodunk a szokásainkhoz. Az emberek többsége ugyanis szereti a jól bevált dolgokat, és ebbe az is beletartozik, hogy mit szokott tölteni. Innentől kezdve válnak feleslegessé az érvek.

Meg kell érteni az embereket, nem csak azt a néhány delikvenst aki körülvesz.

Ebből a felhasználók most annyit értenek, hogy elakarnak venni tőlük valamit, és cserébe semmi olyat nem kapnak ami eddig ne lett volna elérhető. Aki akart tölthetett volna HD-ban is, de nem akart mert így döntött.

Ez lényegében azoknak kedvez, akik amúgy sem töltöttek SD-t mégis fizikai fájdalommal járt ha megtudták van aki igen.

Mellesleg vannak arra utaló jelek, hogy ezt a kérdést az nCore releaseri döntötték el:

Lehet, hogy kiverték a hisztit, hogy kevés a per? Abban reménykednek, hogy mindenki HD-t tölt ha nem lesz más? Minden bizonnyal. XD

Ez nem a felhasználók érdeke, hanem pár releaseré.

A nép viszont lázad. A tanulság, hogy nem döntheted el, hogy a másiknak mi a jó. Még akkor sem ha a legjobb szándék vezérel amit ez esetben erősen kétlek. Nagyon esti mese hangulata volt ennek a hírnek, és a valódi okokra, indokokra kevesebb energia lett fektetve.

Látszólag ez a mese nem altatta el a népet.

De azt azért még megkérdezném, hogy mi értelme van megszüntetni valamit amire ekkora igény van?

Mi a jó a megosztottságban?

Nem az lenne a normális, ha mindenki abban a formátumba tölthetne amiben szeretne?

Frissítés:

Az óriási közfelháborodás miatt az nCore részben visszakozott:

‘FRISSÍTÉS

Kompromisszumként felmerült egy alternatív ötlet részünkről – átmenetileg – amivel talán mindkét tábor ki tud békülni:

Egyelőre marad az SD, de fix 24 órával később kerülne fel az oldalra (értelemszerűen ha nincs SD belőle 24 órán belül, akkor jön amikor jön).

Továbbra is néznénk a számokat, és ha így is megüt egy bizonyos szintet az SD verziók letöltése, akkor egyelőre nem vezetjük ki őket.

Fontos: ez kizárólag filmre és sorozatra vonatkozik, a felnőtt kategóriában mindenképp kivezetjük az SD-t.

DVD/DVD9 egyértelműen megszűnik hamarosan, ezt szimplán nem jelentettük most be. Az egyedüli létjogosultsága azért van, mert sokszor a szinkronokat még mindig DVD-ről lehet csak beszerezni.

Hangsúlyozom: ez egy átmeneti tesztidőszak lenne, január 1-ig bezárólag.

Ez így elfogadható részetekről?

nCore Staff”

 

Hát rendkívül átgondolt döntés, ha azonnal érkezik a sebtapasz. Ez van olyankor, mikor néhány csókosra hallgatunk, miközben többségben vannak az arctalan felhasználók. Az igényeikkel pedig csak akkor lehetünk tisztában, ha megkérdezzük őket.

 • Sziasztok! Csupán a kattintható nevű személyek a hitelesített és ellenőrzött, regisztrált felhasználók! A szűrke színű egyének regisztráció, és bármiféle ellenőrzés nélkül írogatnak, többnyire nem létező e-mail címekről.

  Rangok és titulusok:

  Ezzel szeretnénk tájékoztetni és egyben motiválni benneteket arra, hogy regisztráljatok minél többen:

  https://www.torrentek.org/utsv4/register/

  Köszönjük a figyelmet, és további jó kommentelést mindenkinek.

 • D
  • D
   Davemustaine_Megadeth
  • 2023-09-16
  Ncore részben kivezeti az SD cuccokat, nooormális ez??

  Sziasztok! Az nc staff nemrég irt ki egy hirt, miszerint fokozatosan kivezetik az SD filmeket, sorozatokat az oldalról
  Abban az esetben nem tölthetők fel ha elérhetők HD minőségben, viszont szerencsére a korábbi SD torik továbbra is megmaradnak, erre annyit mondanék csak, hogy ezeknek elmentek otthonról, mi a faszért kell ez a változás??
  Ki mit gondol erről?
  G
  • G
   GFs_
  • 2023-09-16
  Ezeknek elmentek hazulró!
  Én is és még sokan mások az SD tartalmakat keresem, hely hiány miatt, meg az EMBY serveremre mobilra stream-elve!
  HD próbáltam nem combos a gép és csak szaggat!
  Ha megteszik, kell keresni másik torrent oldalt ahol még elérhető lesz az SD tartalom!  Most olvasom!:

  FRISSÍTÉS

  Kompromisszumként felmerült egy alternatív ötlet részünkről - átmenetileg - amivel talán mindkét tábor ki tud békülni:

  Egyelőre marad az SD, de fix 24 órával később kerülne fel az oldalra (értelemszerűen ha nincs SD belőle 24 órán belül, akkor jön amikor jön).

  Továbbra is néznénk a számokat, és ha így is megüt egy bizonyos szintet az SD verziók letöltése, akkor egyelőre nem vezetjük ki őket.

  Fontos: ez kizárólag filmre és sorozatra vonatkozik, a felnőtt kategóriában mindenképp kivezetjük az SD-t.

  DVD/DVD9 egyértelműen megszűnik hamarosan, ezt szimplán nem jelentettük most be. Az egyedüli létjogosultsága azért van, mert sokszor a szinkronokat még mindig DVD-ről lehet csak beszerezni.

  Hangsúlyozom: ez egy átmeneti tesztidőszak lenne, január 1-ig bezárólag.

  Ez így elfogadható részetekről?
  D
  • D
   Davemustaine_Megadeth
  • 2023-09-16
  Nekem elég sok HD filmem van, viszonylag sok, de vannak azért olyan filmek is, amik bőven elég ha SD-ben vannak meg, szerencsére máshol továbbra is elérhetőek lesznek az SD filmek, sorozatok
  Hát főleg, hogy a HD tartalom hamarabb kihal a seed alól, főleg egy ZS vagy egy évad pack. Így csak tovább rontják tartalmi szempontból az oldalt, de a dilinyós stafftól ilyesmit vártam.
  Az, hogy ilyen gyorsan érkezik a kompromisszum, azért sok mindent elmond a döntések hátteréről. XD (Ezen megint legalább 2 percet agyaltak, most meg visszakoznak XD )
  D