nCoreTorrent oldalak

nCore fiók törlésétől a párbeszédig

Sziasztok!

Akik régebb óta követnek minket, azoknak talán nem is kell mondanom, hogy a tevékenységünk mennyire érezteti a hatását.

Messziről indultunk, és hogy még itt vagyunk, az nem csak a jókora makacssággal fűszerezett elszántságunknak köszönhető, hanem nektek is, akik megosztjátok írásainkat, és rendületlen kitartotok mellettünk. Köszönjük!

Az, hogy micsoda magasságok és mélységek voltak itt az elmúlt években, azt mi sem mutathatná  be jobban, mint az egyik korai cikkünk, amiben arról számoltunk be, hogy miként kötekednek másokkal és sértegetnek büntetlenül másokat éveken keresztül az nCore staff-hoz közelálló személyek:

thechoosed – egy megszállott insane rajongó naplójából

Aminek az lett a következménye, hogy törölték a fiókomat:

Accountod törölve, avagy betalált a kritika!

Nem volt nagy ügy


Pedig nem volt komoly dolog,  inkább amolyan vicces figyelemfelkeltés. Amit nevezhetnénk hisztinek is, ha az írta volna meg aki érintett, de soha sem az írja meg. Szóval a személyes érintettség  kilőve.

Ezek után nem elég, hogy nem orvosolták a nyilvánvaló hiányosságokat, inkább az én fórum hozzászólási jogom megvonásában, az elit rangom felhasználóra módosításában, és a pontjaim törlésében látták a megoldást. (Ilyen büntetési lehetőséget a szabályzatban se lelünk, szóval ez valami személyre szabott lehetett. XD)

Ami nyilván másoknál hatásos megfélemlítés lehet, de én csak nevetek az ilyeneken, hiszen NEM NEKEM van mit szégyellnem ezen. Az óvodás előadás mindig szánalmas ha a „felnőttek” adják elő.

Ezt követően amíg a „nevükben” oldalakat támadó embereket semmilyen formában nem ítélnek el, egy árva bejegyzést sem eresztenek meg,  addig anno nekünk külön szenteltek egyet:

Természetesen elvi kérdés, hogy nem hallgatunk el, és nem folytatunk agresszorokkal tárgyalásokat a fiókunkkal kapcsolatban, melyekkel már az eljárás eleve jogtalan, így akit sikerült beazonosítani azt törölték.

Több tucat kommentelőből, csupán kettőt. Ez még a diktátorok mércéjével is roppant szegényes eredmény.

Álljunk meg egy szóra!

Arról azért emlékezzünk meg, hogy a téma egy nyilvános platformon került megvitatásra, nem pedig az nCore oldalon. A retorziók és a nekünk címzett bejegyzés mégis az nCore oldalon jelent és esett meg.

Mivel semmilyen szabálysertést nem követtünk el az nCore torrent oldalon, csupán a szólásszabadságunkat gyakoroltuk egy külső platformon, így minden nemű intézkedés a fiókommal kapcsolatban jogtalannak és visszaélésnek minősül.

Persze, csak ha az nCore szabályzatát vesszük alapul. Ha nem? Akkor bármi bárkivel bármikor megtörténhet az nCore oldalon.

Nem ez a megoldás

Nyilván nem esik jól a kritika, de én úgy érzem a szabályzat világosan fogalmaz. Mindenkinek joga lenne ahhoz, hogy a fórumot anélkül használja, hogy a kötekedő balfaxok céltáblájává válna.

Ha a moderátor nem képes kiszűrni a provokatív elemeket, és megvédeni azokat akik nem ártanak senkinek, sőt szenvedő alanyai ennek az egésznek, akkor mégis miért van ott?

Senkinek nem kötelessége mindent szó nélkül eltűrni. Azt sem árt tudni, hogy nem egyformák a határaink. Így ami nekünk sok, valakinek még belefér, és fordítva is igaz.

A viselkedési séma tehát a régi


Nem a visszaélésekkel foglalkoznak, hanem avval aki kiírta.

Nem a jelszavak problémájával foglalkoznak, hanem avval aki kiírta.

Nem a támadásokkal foglalkoznak, hanem avval aki kiírta.

A „megoldás” is a régi, ha vita van, törlik a fiókodat meg akiket még megtalálnak:

Az nCore cenzúra szent és kitörölhetetlen

Elért eredmények


Viszont MÁRA annyit sikerült elérnünk, veletek és a nyilvánosság erejével, hogy MA ha ilyen visszaéléseknek híre megy, akkor már legalább nem minket szednek elő és kezdenek törölgetni, hanem elismerik ha túlzásba estek és azért jóváteszik:

Végezetül a cikk lényegére visszatérve: elnézést kérünk, igazat adunk a felhasználónak (Jonastos), a fiókját visszaállítottuk és erről emailben is értesítettük..

ncore_official”.

Ahogy  láthatóan az elmúlt időszakban már azokat a felhasználókat sem törölték, akik itt megszólaltak és adatokat, információkat szolgáltattak nekünk.

Ma már nem a fórumból üzengetnek, hanem legalább megjelennek, és reagálnak ha úgy érzik, kell.

Sőt, most már azért láthatóan arra is odafigyelnek, amit mondunk, javaslunk:

Az nCore elismerte a vírusos torrentek létezését az oldalukon!

Ez azért dicséretes, és azt hiszem régen is így kellett volna. De azért van még min javítani, nekünk is, nekik is.

Végezetül hadd  fejezzem be azzal a gondolatot, amivel elkezdtem. Mégpedig ezzel a cikkel:

thechoosed – egy megszállott insane rajongó naplójából

Ami valakinek mellesleg a kedvence lett:

Már ezért megérte.

Epilógus

Csak a nagy ego miatt hiszik, hogy ez róluk szól. Pedig ez nem igaz. Mindig és mindenkor a felhasználók jogairól és a velük megesett történésekről.

Amelyek kapcsán szívesen meghallgatjuk és publikáljuk a staff véleményét, reakcióját is.

Ha ez a mi törlésünk, fenyegetésünk, akkor azt is. De remélhetőleg nem térnek vissza a régi szép idők, és mára a vezetés is belátta, hogy ezzel csak magukat járatják le.

Végezetül hadd mondjam el, ismét, hogy a törléstől a párbeszédig hosszú volt az út. De vitathatatlan eredmény, hogy sikerült elérni, hogy ne minden ügy legyen eltussolva.

Akkor is hittem és még ma is, hogy a gondolat az szabad, és ha a szó szárnyra kap, akkor nincs olyan erő amely elhallgattathat.

A kritikát bírni kell, kapjuk mi is, de tudni kell a jogos és a jogtalan dolgokat külön mérlegelni.

 • Sziasztok! Csupán a kattintható nevű személyek a hitelesített és ellenőrzött, regisztrált felhasználók! A szűrke színű egyének regisztráció, és bármiféle ellenőrzés nélkül írogatnak, többnyire nem létező e-mail címekről.

  Rangok és titulusok:

  Ezzel szeretnénk tájékoztetni és egyben motiválni benneteket arra, hogy regisztráljatok minél többen:

  https://www.torrentek.org/utsv4/register/

  Köszönjük a figyelmet, és további jó kommentelést mindenkinek.

 • G
  • G
   Gyémánt
  • 2023-08-31
  AVVAL a lendülettel, hogy ezt elolvasod, csoda történik
  I
  • I
   IVE
  • 2023-08-31
  Csoda majd akkor fog történni, ha a munkáltatók is tanulnak ebből és nem rúgják ki a melóst, ha elmeri mondani a véleményét a facebookon.
  Hát igen. Ez sajnos bevett gyakorlat és nem csak a torrent oldalakon.
  Valaki megengedheti magának ....
  Mikor kórházban be akartam adni a felmondást azt mondták: csak nyugottan sorban állnak hogy itt dolgozhassanak....
  Én akkor adtam be, és megjegyeztem hogy nem látok senkit sem ... (Szerintem nem az én pozíciómra gondolhatott ugyanis én kezdtem a felmondást és hirtelen szaporodtak mint a gombák .... XD )
  Ha valakinek hatalma van mások felett, akkor mindig ott a levegőben a visszaélés lehetősége. Akkor derül ki, hogy kit milyen fából faragtak, mikor olyan helyzetben találja magát, ahol a személyes sértettsége kerül mérlegre a korrektséggel.

  A legtöbben ilyenkor olyan eszközökhöz nyúlnak, amik azonnali megoldást kínálnak, viszont cserébe a mélybe rántanak. Azok akik nem a szabályok és a törvények alapján cseleksznek, elveszthetik az emberek, és a társadalom megbecsülését. Az ilyen dolgok elég rossz fényt vetnek az adott intézményre, vagy estünkben az oldalakra nézve.

  Kell egy bizonyos fokú érettség ahhoz, hogy ezt észrevedd, és képes legyél felülemelkedni a kicsinyes dolgokon. Mindig lesznek olyanok, akik az önérzetükön esett csorbát illegitim módon köszörülnék ki. És mindig lesznek olyanok, akik ebbe nem törődnek bele.

  Ők vannak kisebbségben, és még csak a szélirány sem kedvez, ugyanis a társadalom elég közömbös az áldozatokkal szemben. Valamiért még mindig azt gondoljuk, hogy a hatalom csakis helyesen cselekedhet és a rossz dolgok csak a rossz emberekkel történhetnek meg. Lépten és nyomon örült fanatikusokba botlunk, akik gőzerővel dolgoznak azon, hogy a vezetők minden döntését legitimálják.

  Ritkán van ezekben a történetekben happy and. A legtöbb amit tehetünk, hogy tanulunk mások hibáiból. És elgondolkozunk azon, hogy honnan is tudunk a véleményük miatt eltávolított emberek történeteiről? Onnan, hogy megosztották, és voltak oldalak melyek felerősítették az igazság hangját. Ha pedig sikerül elérni, hogy ez a zaj, a pöffeszkedő hatalmasokhoz is elérjen, ha elég fülsértően szól, akkor miénk az erkölcsi győzelem.

  Hiszen vannak, akikre csak ily módon talál rá a lelkiismeret. Sőt, lehetnek olyanok akik ezt követően helyesen cselekszenek. Elismerni a hibád és jóvátenni az egyik legnehezebb próbatétel.

  Olyan sohase lesz, hogy nem törölnek, vagy rúgnak ki jogtalanul embereket. Mert amíg emberek döntenek emberekről, ez a dolog ott van minden adott helyzetben, mint gyors és azonnali megoldás. De hinnünk kell az intézményben, és abban, hogy nem mindenki ért egyet ezzel és gondolkodik ennyire kicsinyesen. Hiszen a változást csak is együtt érhetjük el. A belső megújulás nélkülük, csak a kívülállók részvételével nem érhető el.

  Mi csak az irányt mutatjuk meg, a hibákat tárjuk fel, miközben mi sem vagyunk tökéletesek, de láthatóan ez a stílus kell, ez mozgósítja a tömegeket.
  D