nCoreTorrent oldalak

Az nCore elismerte a vírusos torrentek létezését az oldalukon!

Sziasztok!

 

 

 

Megjött a hír, amire oly régóta vártok, vártunk. A mag végre kiadott egy közleményt, érintve az elmúlt hetek, hónapok eseményeit.

A hírt teljes terjedelmében itt olvashatjátok el:

https://www.torrentek.org/utsv4/threads/ncore-2023-oszi-update.542210/

Én most inkább részekre bontva reagálnék, és kommentálnám a közlemény különböző fázisait.

Hideg


„Kedves Felhasználóink!

Rohamosan közelít az ősz, mely a nyári időszak után egyre növekvő aktivitásotokon is megmutatkozik. A „szezonkezdetre” való tekintettel szeretnénk veletek megosztani néhány fontos információt, illetve szeretnénk megmutatni, hogy milyen fejlesztésekkel foglalkoztunk az elmúlt időszakban.”

 

Egy egész jó kis beköszönőt olvashattunk, ha akarnék se tudnék belekötni. Örömteli, hogy az írás, fogalmazás terén is van némi előrelépés.

 

Langyos


 

Örök és elkerülhetetlen feladat a fiókotok biztonságának ellenőrzése. Kérjük, hogy a következő listán szereplő lépéseket mindenki hajtsa végre:

•  Az Általános beállítások lapon ellenőrizzétek, hogy az aktuális e-mail címetek van-e beállítva! Ellenkező esetben könnyen kizárhatjátok magatokat saját fiókotokból. Ajánlott a @gmail.com e-mail cím használata, és mindenképp vegyétek figyelembe, hogy a következő címek NEM támogatottak az oldalon: @digikabel.hu, @freemail.hu, @citromail.hu, @vipmail.hu, @indamail.hu, @gmail.hu.
•  Használjatok erős, legalább 8 karakter hosszúságú jelszót! Nálunk használt belépési adataitokat ne használjátok más oldalakon, és ne adjátok ki senkinek!
•  Fontoljátok meg a kétlépcsős hitelesítés és a TLS tracker használatát!

 

Végre sikerült kiírni, hogy ne használják ugyan azokat az adatokat egyéb oldalakon. Ez volt a legerősebb és legfontosabb üzenetünk.

Remélhetőleg a szektatagoknak is jobban átmegy, ha a vezérek adják át az intelmeket. Mindenesetre az elmúlt időszak eseményeit tekintve ez egy pozitív fejlemény.

Szerintem senki nem sértődik meg azon ha kimondom, ennél nem is vártunk többet. Nyilván nem oldja meg az összes problémát, de legalább ott a szándék és törekednek rá.

Szerénytelen véleményem, hogy a kétlépcsős hitelesítés vagy azonosítás minden hibájával együtt még mindig a legjobb, legbiztosabb megoldás.

 

Forró


„Az elmúlt hetekben többen jelezték, hogy az oldalról letöltött játékok crack-jeit kártékony programként kezeli a vírusírtójuk. Az összes torrentet természetesen nem tudjuk tartalmilag ellenőrizni, azonban a premier játékokhoz kapcsolódó scene releasekre kiemelt figyelmet fordítunk, így ha ellenőrzött scene release-sel találkoztok az oldalon, akkor biztosak lehettek abban, hogy a hivatalosan megjelent törés került feltöltésre az oldalra, amely nem tartalmaz vírust!

Minden egyéb anyag esetében igyekszünk megvizsgálni a panaszokat, és gyanú esetén eltávolítani a kérdéses torrentet az oldalról.”

 

Ez az első hivatalos infó, amiben elismerik a vírusos torrentek létezését az oldalon. Tudjátok? Amit itt páran olyan bőszen tagadnak. XD

Azt is fontosnak tartom megemlíteni, hogy vezető magyar torrent oldalként nekik kellene elsőként tájékoztatást adni, és nem a kis torrent oldalakról kéne hírt kapni a magyar torrent társadalmat érintő problémákról.

Régen is kártékonynak jelezte a vírusirtó a crack-et, de ez nem jelenti egyenes ágon, hogy vírusos az adott torrent.

De igaz ami igaz, jobb félni mint megijedni. Mint már korábban megírtuk, a vírusos torrentek lehetséges következményei lehetnek a jelszavak kikerülése is:

Több mint 20 000 nCore felhasználó jelszava került ki. A tiéd köztük van?

 

A vezetés tehát mondhatni biztonságosabbnak tartja a scene releaseeket a többi feltöltésnél. Ezért külön ki is emelik ezeket a torrenteket a tömegből.

Ami azért lehet, mert mondhatni ellenőrizni sem kell ha a fájlok azonosak az eredetivel.

A lényeg, ezek a vezetés által preferált torrentek, nem pedig a neve sincs feltöltések.

 

Béta fejlesztések


 

A nyári időszakot nem csak a pihenésnek szenteltük, gőzerővel folyik új felületünk fejlesztése.

A legszemfülesebbek már észrevehettek olyan újdonságokat, mint a magyar scene release-eket tartalmazó adatbázis, vagy új FAQ oldalunk, mely a leggyakrabban feltett kérdésekre igyekszik rövid, érthető válaszokat adni. Mindkettővel kapcsolatban szívesen fogadjuk véleményeteket és ötleteiteket a fórumban.

 

Megjelent a FAQ és egy belső hang arra sarkalt, hogy megnézzem hány intelmünket fogata meg staff, és az alábbi bejegyzésre bukkantam:

Ami válasz az itt taglaltakra:

Letöltés megvonás nCore prémium befizetése után?

Majd biztos, jön valaki aki közli, hogy ez egy tőlünk független történet, de az még jobb. Hiszen akkor sikerült egy globális problémába beletenyerelni.

Örülök, hogy a „fröcsögés” közben azért átmegy a lényeg, és az nCore vezetése nem megy el az észérvek mellett.

Hiszen ha ott van valami a „szabályzatban” akkor jogos a felhasználón számon kérni. De ha nincs? Akkor jogtalan. Ennyire egyszerű.

Epilógus


Örülök, hogy pozitív fejleményekkel zárhatjuk a nyarat. Továbbá ezt a FAQ dolgot is egy remek kezdeményezésnek tartom. Ez egy kicsit szélesebb teret enged a dolgok kifejtéséhez. Ezáltal segít javítani a vezetés és felhasználók közötti kommunikációt.

 

Végezetül a hír címére reagálnék: 2023. Őszi update

Még nyár van. XD

 • Sziasztok! Csupán a kattintható nevű személyek a hitelesített és ellenőrzött, regisztrált felhasználók! A szűrke színű egyének regisztráció, és bármiféle ellenőrzés nélkül írogatnak, többnyire nem létező e-mail címekről.

  Rangok és titulusok:

  Ezzel szeretnénk tájékoztetni és egyben motiválni benneteket arra, hogy regisztráljatok minél többen:

  https://www.torrentek.org/utsv4/register/

  Köszönjük a figyelmet, és további jó kommentelést mindenkinek.

 • Ez fake hír, a prémium szót nem találom benne!

  5. Prémium előfizetéssel kapcsolatos kérdések
  5.1 Hogyan tudok prémiumot/pontokat vásárolni?

  Prémium előfizetést, valamint pontokat a Prémium menüben tudsz vásárolni. A vásárlás bankkártyával, illetve kriptovalutával (BCH, BTC, ETH, stb.) lehetséges. Maestro típusú kártya használata nem támogatott!
  Amennyiben kriptovalutával szeretnél vásárolni, úgy kérlek keresd fel a Helpdesket, akik rendelkezésedre bocsátják a vásárláshoz szükséges információkat.
  PayPal-os és emelt díjas SMS fizetésre nincs lehetőség.
  Segítség az előfizetéshez: WIKI – Prémium segédlet  5.2 Nem szeretném kiadni a bankkártyám adatait! Mit tegyek?
  Amennyiben a mindennapok során használt bankkártyádat nem szeretnéd partnerünk fizetési oldalán használni, a https://revolut.com oldalt tudjuk ajánlani.
  A Revolut-on ingyenes és előre feltölthető (prepaid) web számlát tudsz készíteni, s ehhez akár egyszer használatos, eldobható virtuális VISA típusú bankkártyát tudsz hozzárendelni a mobiltelefonodra letöltött applikáció segítségével.
  Lehetőséged van továbbá kriptovalutával (BCH, BTC, ETH, stb.) fizetni. Ehhez keresd fel a Helpdesket, akik rendelkezésedre bocsátják a vásárláshoz szükséges információkat.  5.3 Mikor lesz aktív a prémium státuszom?
  Sikeres vásárlás esetén a rendszer azonnal, automatikusan jóváírja számodra a választott prémium csomagnak megfelelő időtartamot.  5.4 Meddig vagyok prémium felhasználó?
  Hogy meddig tart a prémium előfizetésed, azt a Prémium oldalon tudod megnézni.  5.5 Problémám akadt a vásárlással! Hova fordulhatok segítségért?
  Ha a vásárlás során bármilyen problémába ütközöl, emailben keresd fel partneroldalunk ügyfélszolgálatát a [email protected] email címen keresztül. Leveledbe mellékeld a vásárlás pontos idejét, illetve a bankkártyád utolsó 4 számjegyét.  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :pancsolok
  2.3 Előző hónapban előfizettem Prémiumra, most mégis letöltésmegvonást kaptam! Miért?
  A Prémium előfizetéssel kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy előfizetéstől függetlenül minden felhasználó letöltésmegvonást kap a hónap végi ellenőrzéskor, amennyiben túllépték a számukra megengedett HnR torrentek mennyiségét. Magyarán nem számít, hogy mely torrenteket töltötted le Prémium előfizetéssel és melyeket anélkül, mindegyiket szükséges visszaseedelni.
  Azonban aki aktív Prémium előfizetéssel rendelkezik, arra természetesen hatástalan lesz a kiosztott letöltésmegvonás, így probléma nélkül fog tudni továbbra is letölteni a következő hónapban (mindaddig, amíg le nem jár az előfizetése).
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :pancsolok
  Na így máris jobb, el is élvéztem egyből a prémium szó láttán. :pancsolok
  Na jó, megyek én is...kiverem. :pancsolok
  @DarkƬ̵̬̊Angel ajtajába légyszi XD
  B