insanenewinsaneTorrent oldalak

Insane: A legalapabb beállítások sincsenek meg, a felhasználók teljesen kiszolgáltatottak.

Sziasztok!

 

Magyar Torrentvilág borító by Cherry

 

Komoly vitákat váltott ki az egyik korábbi cikkünk:

Több mint 20 000 nCore felhasználó jelszava került ki. A tiéd köztük van?

 

Azóta sem csillapodnak a kedélyek, viszont ha az érintettek ingerküszöbét nem is nagyon érte el, azért akadnak olyan oldalak, amiknek azért megmozgatta a fantáziájukat.

 

Közben az iNSANE oldal is megszólta az ügyben és az alábbi bejegyzést tette közzé:

 

„Megküldtem a magyar torrentoldalakat a mozilla observatory-n.

Elég siralmas az eredmény (jelenleg mindenki F). Nem csoda, hogy teli van az összes magyar torrent oldal feltört userekkel.

Az a legfájóbb, hogy minimális erőfeszítésekkel is komoly eredmények lennének elérhetők.

insane-t pl. fél óra alatt húztam fel nulláról 100/70-re:
https://observatory.mozilla.org/analyze/newinsane.info

CSP-t még hozzáadjuk, aztán máris eggyel jobb lesz – csak sajnos ahhoz rengeteg kódot is kell módosítani.

a többiek:
https://observatory.mozilla.org/analyze/ncore.pro
https://observatory.mozilla.org/analyze/mycarpathians.net
https://observatory.mozilla.org/analyze/bithumen.be
https://observatory.mozilla.org/analyze/diablotorrent.net
https://observatory.mozilla.org/analyze/libranet.org
https://observatory.mozilla.org/analyze/majomparade.eu
https://observatory.mozilla.org/analyze/ztracker.org
https://observatory.mozilla.org/analyze/bithorlo.info
https://observatory.mozilla.org/analyze/estone.cc
https://observatory.mozilla.org/analyze/teracod.net
https://observatory.mozilla.org/analyze/gigatorrents.ws
https://observatory.mozilla.org/analyze/tvstore.me

microbitet eleve eldobja a bitdefender, mint gyanús oldalt:
https://observatory.mozilla.org/analyze/microbit.eu

Mondjuk külföldön se rózsás a helyzet:
https://observatory.mozilla.org/analyze/torrentleech.org
https://observatory.mozilla.org/analyze/rutracker.org

redacted erősebb kicsit: https://observatory.mozilla.org/analyze/redacted.ch

Akit mélyebben érdekel a téma, a többi tabot is érdemes megnyomkodni. Javításra tippeket is ad az oldal. Amúgy ez csak a jéghegy csúcsa.

Akinek segítség kell, megpróbálok, de más oldalak kódjába/configjába nem nyúlok bele.”

          Insane

 

Ennek ismét csak örülni tudunk:

 

Forrás: https://www.torrentek.org/utsv4/threads/insane-legalabb-tesz-valamit-a-biztonsagert.541950/

Szóval a mozilla observatory elemzése szerint az összes híresebb magyar torrent oldal F besorolást kapott. Ami az egyik leggyengébb teljesítmény.

 

De mik lehetnek ennek az okai?

Nos erre az insane torrent oldal próbál választ adni:

 

A legalapabb beállítások sincsenek meg, a felhasználók teljesen kiszolgáltatottak.


 

„A legtöbb torrent oldal csak lelkesedésből indul, nem profi projektként.

Több helyen a fenntartó kilépett és nincs fejlesztő, más helyen elmúlik a lelkesedés elmegy a fejlesztő, máshol meg ha van is valaki, teljesen amatőr (tisztelet a kivételnek).

A tanulság most csak annyi, hogy a legalapabb beállítások sincsenek meg, a felhasználók teljesen kiszolgáltatottak.”

Insane


Legtöbben listázott jelszavakra gondolnak


 

„Nyilván usert lopni sokféle képpen lehet. Legtöbben listázott jelszavakra gondolnak: valaki ugyanazt használta máshol, de rögzítik és belépnek vele.

Ilyen is van nyilván (emlékszünk a teracod botrányra), viszont insane-en írjuk a törött felhasználókat, értesítjük őket, és vannak akik megesküsznek, hogy azt a jelszót máshol nem használták. Ezért kezdtem nézelődni.”

Insane


Jelenleg a magyar torrent oldalakon nem feltétlen érzem biztonságban a felhasználómat


 

„Rengeteg sebezhetőség van. Sok helyen semmilyen frissítés nincs tíz éve pl.

Szóval jelenleg a magyar torrent oldalakon nem feltétlen érzem biztonságban a felhasználómat.

Figyelemfelkeltést szeretnék elérni, meg javítani a helyzeten, ha lehet. Az egyik fő probléma, hogy itt nem összetartás, hanem széthúzás van.”

Insane


Ez egy alap teszt csak. És kb. mindenki megbukott


 

„Féltékenykedés, irigykedés, bizalmatlanság. A bigtorrent írt eddig mindössze segítséget kérve, pedig biztosan probléma a feltört userekkel való vírusos retkek feltöltése mindenhol – első vagy másodkézből tudom.

Lehet, hogy ciki ezt elismerni, pedig a felhasználók megérdemlik, hogy vigyázzanak rájuk. Ez egy alap teszt csak.

És kb. mindenki megbukott. Mi lehet a komolyabb dolgokkal?”

Insane

 


Bátor és egyenes beszéd


Korrekt beszámolót olvashattunk egy bennfentestő. Nyilván megkapja érte majd a magáét, és pont ez ami a legelképesztőbb. Széthúzás van, minden rendben van, a pofádat befogtad. Ez ma  a  három legjellemzőbb kifejezés a Magyar torrent társadalomra, de külföldön sem jobb a helyzet.

Senki sem várja el, hogy egy torrent oldal olyan szuper biztonságos legyen mint egy bank, de legalább ne szarjanak már az egészre, pláne ne a pofánkba. Minden user aki belép egy torrent oldalra akarva akaratlan a bizalmát fekteti beléjük. Szóval legalább tegyenek úgy, mintha ez egy kicsit érdekelné őket.

Igen, sok oldal valóban hobbiból és lelkesedésből indult. Ezzel nincs is semmi gond, nem kell ahhoz profi fejlesztőnek lenned, hogy egy oldalad legyen. A lényeg, hogy érdekeljen, és akkor sok dolgot megtanulhatsz, és rengeteg problémát elháríthatsz. Csak hát vannak torrent oldalak, amik bár megmaradnak hobbi szinten, mégis üzleti vállalkozásként használják tovább.

 


Nincs mit szégyellni


Csupán az ostoba ember hiszi azt, hogy a hibákat szégyellni kell. Ahhoz viszont már kifejezetten aljasnak kell lenni, hogy a hibáidat mások lejáratásával próbáld leplezni. Mindez a félelemből eredeztethető vissza. A híresebb torrent oldalak megakarnak felelni egy sokszor hamis képnek. Ebbe az elképzelésbe pedig nem férnek bele a hibák, és nem fér bele a negatív vélemény, sem pedig a segítség kérése vagy elfogadás.

Láthattátok, hogy micsoda indulatokat eredményez ha az ember csak felhívja a figyelmet az esetleges problémákra, hiányosságokra.

De hála a jó égnek azért akadnak még olyan emberek és oldalak akikben megmozgatnak valamit, új lendületet ad és cselekvésre sarkal. Mondhat bárki bármit, de a gondolat szabadságának semmi sem szabhat gátat.

 


Mi a megoldás?


Az ami szinte mindig. A párbeszéd és a közös nevező megtalálása, hogy az emberek átadják egymásnak a tapasztalataikat és ne csak a megmondó és elnyomó emberekre hallgassanak. Te is képes vagy arra amire a másik, csak akarni kell, kérdezni kell, tanulni kell, lelkesedni kell.

Egyre szűkül a Magyar torrent társadalom, és minél kevesebb oldal van a porondon, annál inkább zárják ki a külvilágot.

Az a narcisztikus stílus amit mára néhány Magyar oldal átvett a külföldi elit szarokról, az sehová nem vezet. Van egy zárt klub, ami elélvez saját magától és csupán önmaga létezésének képes  örülni. A hibákért és a problémákért pedig azokat hibáztatják, akik a körön kívül állnak.

 


Epilógus


Ezért fontos, hogy mindenki a saját kezébe vegye a sorsát. Az adataid biztonsága elsősorban csupán neked fontos. Hát tegyél meg minden óvintézkedést, és hagyd a szektásokra az értelmetlen fröcsögést. Mindenki azt mond és gondol amit csak akar. De mégis meddig tart néha lecserélni a jelszavad?

Nekem sem érdekem, hogy te biztonságban legyél, én csupán eléd tárok néhány érdekes tényt és elképzelést, de a kezedbe adom a döntést. Áldhatsz érte vagy mélyen megvethetsz, számomra egyáltalán nincs jelentősége.

Én csak elmondom amit gondolok és szeretnék erre buzdítani mindenki mást is. Ne érdekeljen, ha megszólnak, neked dolgod nem az ő viselkedésükkel van, csupán az önmagadéval.

 • Sziasztok! Csupán a kattintható nevű személyek a hitelesített és ellenőrzött, regisztrált felhasználók! A szűrke színű egyének regisztráció, és bármiféle ellenőrzés nélkül írogatnak, többnyire nem létező e-mail címekről.

  Rangok és titulusok:

  Ezzel szeretnénk tájékoztetni és egyben motiválni benneteket arra, hogy regisztráljatok minél többen:

  https://www.torrentek.org/utsv4/register/

  Köszönjük a figyelmet, és további jó kommentelést mindenkinek.

 • Szerintem kamu. Bizonyíték ? XD

  Egyébként alapból az is már gond, hogy mai napig olyan motorokkal indítanak oldalakat, amik már vagy 10éve elavultak és rengeteg sebezhetőség van benne. Mai napig indítanak TBDev alapú oldalt, pedig frissítés rég nincs és már régen is simán feltörték.

  Sajnos a 2 legjobban frissített oldal az Unit3d és a NexusPHP és sajnos ez nem dícséret. Mert egyik szarabb, mint a másik.

  Gazelle is hiába felhasználóbarát, ha az összes verzióban és replikában számtalan bug és biztonsági rés van.

  Ha lenne összefogás teljesen más képet kapnánk és ez nem csak a magyar oldalak sara. Gazelle projektből miért van vagy 20 githubon? Miért nem dolgoznak össze? Ja, hogy csak akkor kell az összetartás, ha épp a felhasználókkal kell kibaszni, hogy fényezhessék a pöcsüket? Szomorú látni mi lett a torrent közösségekből.
  A fő hogy a dagadt jobban hízzon , user le van szarva, ja és a probléma be legyen a szőnyeg alá seperve, mert azt le lehet tagadni így Pl:.... Biztos hogy nem innen..... Itt nem volt, ..... most lett ahogy írod .... hirtelen pont most ..... ebben a percben támadtak csak meg.... Most lett gond....
  Ha valaki (aki nem a szarlétra tetején ülő madárka ) csiripel akkor tudjuk mi lesz, mi a köszönet/hála...
  D