nCoreTorrent oldalak

Több mint 20 000 nCore felhasználó jelszava került ki. A tiéd köztük van?

Sziasztok!

 

 

Több mint húszezer nCore felhasználó adatai kerültek ki a netre. A támadók kiléte ismeretlen, de annyi bizonyos,  hogy sikeresen fértek hozzá több húszezer nCore felhasználó fiókjához, amiket aztán listába szedve árasztották el az internetet.

A kikerülés dátuma sem ismert, viszont a fiókok adatai láthatóan még most is érvényesek:

 

A mezei felhasználótól egészen a legend rangig mindenki képviselteti magát és ez csupán a jéghegy csúcsa, hiszen nem láttunk bele az összes fiókba:

nCore 20000 + Jelszólista
nCore 20000 + Jelszólista

Forrás: DarkWeb

 

Miért olyan nagy baj ez?


Az nCore hazánk legnagyobb torrent oldala, ahol a saját felelősségedre szinte korlátlan mennyiségben tölthetsz le ingyen filmeket, zenéket, játékokat, programokat. Röviden, jogvédett tartalmakat. Viszont az nCore jelenleg egy zárt rendszer.

A bejutás csupán meghívóval lehetséges és mindenki számára csak egy regisztráció engedélyezett:

Egy nCore regisztráció

 

Ezt követően egy általad választott név és jelszópáros segítségével léphetsz be az oldalra. Ha viszont ezek az adatok publikussá válnak, akkor a fiókodat más is használhatja, sőt akár el is lophatja azt.

Ha pedig az adott nevet és jelszót máshol is használod, akkor egyéb fiókjaid is veszélybe kerülhetnek.

Mint már említettük, több  mint húszezer ilyen adat került nyilvánosságra,  így lényegében bárki használhatja az oldalt mások fiókjain keresztül.

Akár te is érintve lehetsz


Szinte mindenki azt gondolja, hogy ez csak másokkal történhet meg. De ebből a húszezer emberből vajon hányan sejtik, hogy az adataik publikusak lettek?  SENKI SEM!

Lehet, hogy te is köztük vagy, és a tudtod nélkül többen is használják a fiókodat. Gyanús lehet ha olyan torrentek is megjelennek a letöltési előzményekben, melyeket nem is te töltöttél le.

Addig nincs nagy gond, míg a piócák rendesen seedelnek. De ha nem? Akkor csak szaporodnak a hit ‘n’ runos torrentek, amik a végén a fiókod letiltását eredményezhetik:

 

Egy többek által használt fiók ami hit ‘n’ runt eredményezett

Forrás: ncore.pro

A visszaélés ezekben a percekben is tart


Ebben a pillanatban is számtalan fiókot használnak többen és sokszor a fiók tulajdonosa még csak nem is sejti. A vezetés viszont feltehetően tudhat erről, és igyekszik tiltani az érintett fiókokat:

Letiltásra került fiók amit többen is használtak

Forrás: ncore.pro

 

Ez persze nem segít a fiók tulajdonosán, hiszen így ő maga is kikerül az oldalról, még akkor is ha a megosztás önkéntelenül történt.

Sok áldozat neve mellett a söröskorsó díszeleg (  ) ami annak a jele, hogy az illető prémium előfizető:

Egy közkinccsé lett támogatói fiók

Forrás: ncore.pro

 

A támogatók fokozottam veszélyeztetettek lehetnek, hiszen korlátlan számú eszközről engedélyezett számukra a belépés:

A prémium tagság előnyei:

 • A felhasználói fiók használata korlátlan számú gépről”

Forrás: ncore.pro

 

Ezért egy támogatói fiók feltehetően a legjobb fogás, mert így a piócák sokáig megtudnak bújni az árnyékban.

 

Jól menő üzleti ág?


Jó üzlet lehet mások adataival a visszaélés. Bizonyos személyek arra szakosodtak, hogy fiókokat törjenek fel és adjanak el.

Minimális keresgélés után mi magunk is találtunk olyan oldalt, ahol öt dollárért, átszámítva ezerhétszáz forintért akár 4 ezer nCore fiókot is vásárolhatsz.

De számos ingyenes lehetőséget is kínál a net. A Pastebin.com szövegmegosztó oldalra gyakran kerülnek fel olyan felhasználónév-jelszó adatbázisok, melyek többezres nagyságrendben tartalmaznak személyes adatokat.

 

Az intim szféra megsértése


Aki belép a fiókodba, annak olyan adatok is elérhetővé válnak, mint például a privát levelezésed, vagy az e-mail címed, ami normál esetben rejtett, csak a te és a vezetés számára érhető el:

Egy publikus ncore fiók

Forrás: ncore.pro

Ha ilyen könnyű több tízezer fiókot megszerezni az ismét felveti azokat a régi aggályokat, hogy az adataink vajon tényleg biztonságban vannak-e privát oldalakon. Melyeket soha semmilyen szervezet nem ellenőrizett.

Kik vannak veszélyben?


Mindenki! Nincs kivétel! Az önhittség méri rád az első vereséget. Nem számít a cifra jelszó, sem pedig a magas egó. Mindenki potenciális áldozat. A legtöbb amit megtehetsz, hogy odafigyelsz és a jelszavaidat sűrűn változtatod.

Ugyanis főként azok a veszélyeztetettek, akik hónapokig, sőt akár évekig sem cserélnek jelszót. Ha viszont  gyakran cseréled a jelszavadat, akkor ha az adataid ki is kerülnek egy publikus listára a támadók és a piócák láthatóan semmire sem mennek vele:

Hiába a megszerzett név és jelszó, az adatok nem aktuálisak mivel az illető már jelszót váltott

Forrás: ncore.pro

Ha nem figyelsz az intelmekre, akkor lehet mire észbe kapsz akár 100 ember is megfordulhat a fiókodban ami azonnal tiltást eredményezhet ha a staff észre veszi.

 

Epilógus

Az internet számos veszélyt és kockázatot rejt magában. De amit sokan elfelejtenek, hogy az első lépést mindig mi magunk tesszük meg a saját vesztünk felé.  Hiszen egy átverés hiába van jól megszervezve és levezényelve, ha mi nem veszünk részt benne, akkor a fene megette az egészet. Tehetsz is róla, de tehetsz is ellene.

Terjesszétek az igét. A cikk másodközlése viszont kizárólag kattintható forrásmegjelöléssel engedélyezett!

 

Frissítve: 

Támadás alatt az oldal!

 • Sziasztok! Csupán a kattintható nevű személyek a hitelesített és ellenőrzött, regisztrált felhasználók! A szűrke színű egyének regisztráció, és bármiféle ellenőrzés nélkül írogatnak, többnyire nem létező e-mail címekről.

  Rangok és titulusok:

  Ezzel szeretnénk tájékoztetni és egyben motiválni benneteket arra, hogy regisztráljatok minél többen:

  https://www.torrentek.org/utsv4/register/

  Köszönjük a figyelmet, és további jó kommentelést mindenkinek.

 • Hát, ha tudja bizonyítani, akkor mehet a menet. Halkan súgom meg, hogy ez a lista nem az oroszoktól származik. De nem kellünk mi ide, mindenki tudott eddig is mindent, szóval nincs ebben semmi új.

  De van. XD
  M
  • M
   menhetten
  • 2023-08-15
  Minding akad valaki aki elbagatellizálja ezeket a dolgokat. Az ncore vezetése is ilyen. Az az érdek hogy ne derüljenek ki az ilyene ügyek.
  A
  • A
   AmperHarcos
  • 2023-08-15
  Igazad van, az iNSANE incidens egyedülálló (azt sem tudtad hitelesen lehozni, mert fel sem tudod fogni mi történt). Egyszer még leírom, az összes torrent oldalra, folyamatosan töltik fel, ruszki IP címekről a trójai vírussal teleszart programokat, illetve játékokat. Ha azt valaki letölti, annak az összes egyéb oldalon lévő jelszavához hozzá fognak férni (igen, még a banki adataihoz is!). De megkérdezheted a bithumen, insane, bithorlo, ncore (ja azok már nem állnak szóba veled), majomparádé tulajdonost, megfogják erősíteni azt, amit írok.

  Attól még, hogy az egészből azt akarod kihozni, hogy az nCore ekkora szar, hogy még a jelszavakra sem tudnak vigyázni, nem lesz igazad. Bár azzal egyet tudok érteni, hogy veszélyes dolog ez, amit azonnal meg kell oldani.

  Ha már torrent oldalakkal foglalkozó hírportált üzemeltetsz, talán jobban utána járhatnál a tényeknek. Mert amiket leírtam, azok tények. :) Több választ pedig nem fogok küldeni neked, további jó cikkezést.
  Vagy miért nem közlitek a listát a nCore vezetőségével (például megosztva velük az érintett fiókokat), hogy ők tudjanak intézkedni?
  .....Nos azért NEM....Mert az nCore vezetősége NEM ÉRDEMLI MEG, hogy mi segítsünk nekik!

  Nekünk szinte minden ismertebb magyar torrent oldalról van itt hivatalos "kapcsolattartónk".
  Az adott oldal tulajdonosa, vagy egy megbízott az ottani staffból.
  Az egyetlen kivétel az nCore! Na vajon miért?!

  Nem rajtunk múlt, hogy ne legyen onnan is hivatalos kapcsolattartónk!

  Próbálkoztunk felajánlani ezt nekik először kb másfél évvel ezelőtt...de ezt most nem részletezném...

  Vagy....

  Néhány héttel ezelőtt egy nCore-hoz kapcsolódó cikk kapcsán, megszólalt itt "valaki".....aki "nCore Official"-nak nevezte magát...

  Őt én megszólítottam a témában....Feltettem neki néhány kérdést és kérdeztem a véleményét bizonyos dolgokról...

  Ő erre SEMMIT NEM válaszolt!! Még annyit sem, hogy "böff".

  Most idézem magamtól az utolsó 4 mondatot, amit írtam ennek az illetőnek aki "nCore Official" néven mutatkozott be.

  Ezt írtam neki:
  Te mit gondolsz erről kedves Ncore Official? :)

  Tényleg szeretném ha válaszolnál! :)

  Légy szíves bizonyítsd be, hogy léteznek udvarias emberek is az nCore staffban! :)


  Várom válaszodat! :)

  NEM VÁLASZOLT SEMMIT!!! :)

  Hát tudod...ahogy a mondás is szól... "Ha nem válaszolnak, az is egy válasz". :)

  Én voltam TÚLZOTTAN JÓHISZEMŰ, hogy azt hittem vannak "udvarias" emberek is az nCore staffban! :)

  Már látom, hogy NINCS! :)

  Erről ennyit! :)

  Tudomásul vettük a "válaszukat".

  Amúgy meg bárki írhat az nCore nevében, örüljenek, hogy elhittük... :)
  Több torrentoldal is jelezte a ruszkik támadását és régebben is volt rá precedens vagy hasonló próbálkozások. Itt inkább az a kérdés, hogy mely oldalak hívják fel erre a figyelmet. Ncore nem, Insane igen. Én nem tudom, hogy te honnan veszed azt, hogy mi miről tudunk és miről nem.
  B