nCoreTorrent oldalak

Letöltés megvonás nCore prémium befizetése után?

Sziasztok!

Rengeteg üzenetet kaptunk a legutóbbi cikkünk megjelenése óta:

 

Az nCore cenzúra szent és kitörölhetetlen

 

Igen, a dannyfiúból időközben mém lett:

 

Haragban a világgal! Avagy a kis Danny fiú!

 

De azért nektek láthatóan átjött a lényeg. Az igazság a fontos, a korrekt eljárás. Ha pedig egy önző hálátlan tahó is megkapja a jogorvoslatot, akkor fellélegezhetnek a normálisak is.

Elárasztottatok bennünket az üzeneteitekkel, a történeteitekkel. Ezekből szemezgetünk, persze sok el is évült, de ha úgy ítéljük meg, hogy kijár a jogalap, akkor az ügy elétek kerül tisztelt nagyérdemű.

Akkor kezdjük, de mivel hamar eljár a kezük, név nélkül igyekszünk igazságot tenni. Félve az esetleges retorzióktól ezt az oldalt ncore-nak fogjuk nevezni, hogy ne jöhessen rá senki, hogy hol is játszódik a történetünk.

 

Prémium lejárta után letöltés megvonás

Hősünk elmondása szerint 12 hónapra fizetett elő hazánk legnagyobb torrent oldalán.  Miután az előfizetése lejárt azonnal jött a letöltésmegvonás.

Ez ám a váratlan fordulat, hiszen a prémium szekció félreérthetetlenül fogalmaz:

„Nincs kötelező aktivitás az oldalon”

Ezt nem csupán úgy lehet érteni, hogy nem kötelező nyolchetente belépkedni, hanem úgy is, hogy nem kell seedelni.

Nem kellett sokat várni arra, hogy a felmerülő félreértésekre és problémákra a szívélyes és segítőkész válasz helyett érkezzen valami flegma. Ne ismered a szabályokat? Pedig minden le van írva.

Hősünk nem talált olyan bejegyzést ami kimondaná, hogy aktív prémium csomaggal kell ahhoz rendelkezned, hogy ne kapj letöltésmegvonást azért mert prémiumra fizettél elő, hogy megúszhasd a kötelező aktivitást. XD

Következmények

Hősünk elismerte, hogy jogos a letöltésmegvonás, de ha tudta volna, hogy a prémium alatt letöltött anyagokat is seedelnie kell akkor megtette volna.

Félreértések mindig vannak, ezt gondolom mindenki elfogadja. Hősünk viszont a stílust kifogásolta ahogy beszéltek vele.

Ez arra sarkalta, hogy többé ne támogassa az ncore-t. Amire mondhatjuk, hogy nem nagy veszteség, de szerintem mindenkinek jobb lenne, ha sikerülne olyan kommunikációt folytatni ami nem veszi el az emberek kedvét az oldaltól.

Alternatív valóság

Csukjuk be a szemünket, és a két sarkunkat összekoccintva próbáljuk elképzelni azt a helyzetet mikor azért fizetsz elő, hogy ne kelljen az aktivitásra figyelned. Töltesz is ezerrel, de a hónap végén mégis kiállítják a számlát.

De ha ismét fizetsz, mentesülsz a büntetés alól. Tehát lényegében folyamatosan elő kell fizetned, hogy ebből az ördögi körből kikeveredj.

A hivatalos indoklás szerint a prémiumcsomag magát a büntetést oldja fel, tehát a hit’n’run hónapok csökkentését vagy a teljes eltörlését garantálja az adott hónapra.

Mégis túlnyomórészt azok veszik, akik nem akarnak seedelni, és/vagy altív büntetésüket töltik. De mint említettük ez láthatóan nem megoldás, hiszen a prémium lejárta után a bünti elodázva de csak megvár.

A legális torrentezés

Lényegében a büntetést nem az kapja aki letölt, hanem az aki visszaoszt. Tehát aki törvénytisztelő állampolgár szeretne lenni, de mégis olcsón kíván filmekhez, zenékhez és programokhoz hozzájutni az fizet azért, hogy ne kelljen seedelnie. Ez volt az egyetlen legális opció, viszont nagyon úgy fest, hogy ez sem mentesít a szankciók alól. Csupán elodázza a pillanatot.

Számos előnyökkel jár az ncore prémium tagság, de szerintem egyiknek sem akkor a vonzása mint a seedelés kiváltásának.

Lehet, hogy ez csupán egy felhasználók által életben tartott mítosz volt, vagy időközben változott a felállás. Egy biztos, seedelni így is úgy is kötelező.

Összegzés

Igen, olvastam a hit’n’run szabályzatot, olyan ez nekem mint a szentírás. Itt valóban említve van, hogy a hónap utolsó napja a mérvnek adója. XD De az sehol sincs leírva, hogy a prémium tagsággal is jobb ha seedelsz különben veheted újra meg. XD

A szabály ezen esetben is félreérthetően fogalmazódik meg, hiszen teljes mentességet ígér az aktivitás alól. Az aktivitás pedig egy elég tág fogalom.

Érdekes dolgok ezek, hiszen ha nem seedelsz jön a bünti, a prémium pedig eltörli. Ha továbbra sem seedelsz a prémium lejártával ismét jön a bünti. Van ennek egy amolyan népnevelő jellege is.

Majdnem érdekes

Amikor egy fájl arányalapú oldal hirdet free-t, az az szabad, ingyenes letöltést ahol a rendszer csak a feltöltést számolja el, ott is adódnak olyan helyzetek, hogy az user még a free időszakban kezdte letölteni az adott anyagot, de nem jött le neki a free leech végéig.

Ilyenkor sok esetben  a fennmaradó részleteket már elszámolja a rendszer. Gyengébbeknek. Tehát ha egy film 15 gigás, de csak öt jött le, a felmaradó 10 giga már megjelenik a letöltött adatmennyiségnél.

Epilógus

A tudomány mai állása szerint csak akkor nem kell figyelned a seedre ha a következő hónapra is van aktív prémium előfizetésed, vagy szándékodban áll azt megvenni.

A prémium tagság nem ment fel a szankciók alól, csupán elodázza őket, vagy eltörli az esetleges következményeket.

A szabályzat világosan fogalmaz, ahogy a prémium szekcióba leírt dolgok is. Néhol felülírják egymást, így a gyengébbek kedvéért nem ártan kicsit összehangolni a dolgokat.

 

 • Sziasztok! Csupán a kattintható nevű személyek a hitelesített és ellenőrzött, regisztrált felhasználók! A szűrke színű egyének regisztráció, és bármiféle ellenőrzés nélkül írogatnak, többnyire nem létező e-mail címekről.

  Rangok és titulusok:

  Ezzel szeretnénk tájékoztetni és egyben motiválni benneteket arra, hogy regisztráljatok minél többen:

  https://www.torrentek.org/utsv4/register/

  Köszönjük a figyelmet, és további jó kommentelést mindenkinek.

 • B
  • B
   BudaésPest
  • 2023-08-06
  Itt szerintem azt kéne megnézni, hogy az illető mennyire élt vissza azzal, hogy nem kell vissza seedelni, aki 12hónap prémiumot vett azzal lehetne elnézőbben bánni szerintem. Bár a 2napos seed időt teljesíteni, azért nem nagy dolog azt tegyük hozzá. Bár a sztoriból nem derül ki az, hogy miután kapta a letöltés levonást. Úgy meg nehéz megítélni.
  I
  • I
   IamNobody
  • 2023-08-06
  Az mi, hogy "mennyire élt vissza azzal"?? Gondolom azért fizetett, hogy ne kelljen visszatölteni illetve mindig figyelnie hol tart...Ezt hogyan lehet visszaélésként felfogni? Erről szólna a PREMIUM. Ami ugye nem ingyenes..
  De ez csak a dolgok egyik kis része.. Mi van ha hónap végén veszed az egy éves prémiumot mondjuk 29én. És még ráadásul 30 napos a hónap.. Sehol nincs írva , hogy figyelj oda prémium tagság idején bármire is, hiszen nincs aktivitási kötelezettség.
  D
  • D
   DarkƬ̵̬̊Angel
  • 2023-08-06
  Itt szerintem azt kéne megnézni, hogy az illető mennyire élt vissza azzal, hogy nem kell vissza seedelni, aki 12hónap prémiumot vett azzal lehetne elnézőbben bánni szerintem. Bár a 2napos seed időt teljesíteni, azért nem nagy dolog azt tegyük hozzá. Bár a sztoriból nem derül ki az, hogy miután kapta a letöltés levonást. Úgy meg nehéz megítélni.
  Az oké, de pont azért fizetnek elő erre a szarra, hogy ne kelljen a seedeléssel foglalkozni. XD Itt arról van szó, hogy a "hitrun" rendszer nem tud különbséget tenni, a hónap végén ledarál ha nincs aktív csomagod. A büntetés alól persze mentesülsz ha újra megfizeted.
  I
  • I
   IamNobody
  • 2023-08-06
  Senkivel nem kell elnézőbbnek lenni. A szabály az szabály. De akkor legyenek egyértelműek azok a szabályok. Ne legyenek kiskapuk se a felhasználó se pedig a szolgáltató oldalán. Hiszen ez egy kétoldalú szerződés ami mindkét felet jól körülhatárolt és megfogalmazott keretek között kellene hogy engedjen mozogni. Simlik nélkül.

  Mondjuk Te vagy James Bond a nullanullahetes.. Bárkit kinyírhatsz akit az állam ellenségének tartasz, persze bizonyíthatóan. Kinyírsz két rosszfiút de hónap végén kirúgnak A Cégtől és elővesznek a két fickó miatt..
  Engem még mindig az a szöveg érdekel amire hivatkoznak, hogy ez le van írva a szabályzatba, hogy a hónap utolsó napján rendelkezned kell aktív csomaggal. Ha a „hitrun” rendszer működésére érti akkor valóban van szó a hónapvégi biszbaxról:


  Szankciók
  Azon felhasználók, akiknek a hónap utolsó napján több hit’n’run-olt torrentjük van, mint amennyit a rangjuk megenged, a következő hónap első napjától letöltés megvonásban részesülnek. A hónap utolsó napján csak a 14 napnál (336 óránál) régebben letöltött torrentek kerülnek ellenőrzésre. Amit kevesebb, mint 14 napja töltöttél le, azt a következő hónap végén ellenőrizzük.


  A hónap zárása mindig a következő hónap kezdete előtt 2–3 órával történik, ezért mindenki figyeljen arra, hogy ne az utolsó órákra hagyja a seedkötelezett torrentjei visszatöltését!


  1 – 3. alkalom:5 nap letöltés megvonás4 – 5. alkalom:15 nap letöltés megvonás6. alkalom és utána:1 hónap letöltés megvonás


  A fent leírtakon kívül a legrosszabb 1% határozatlan idejű letöltés megvonásban részesül.


  A szankció letelte után ismét elérhetővé válik a letöltés.
  A büntetés kiváltható Prémium előfizetéssel, így nem kell napokat várnod az ismételt letöltéshez. A megfelelő csomagokkal felezhető, illetve nullázható a hit’n’run-olt hónapok száma.

  De ez akkor sem válasz arra, amit az illető kérdezett. Mégpedig annak kapcsán, hogy ez miért nincs feltüntetve. Hiszen a prémium menüben le van írva, hogy mentesülsz az aktivitás alól. xd Ahhoz hogy ez így legyen, minden hónapban meg kell venned. Különben jön a bünti. XD Elképzelhető, hogy nem is véletlenül.


  Veszel prémiumot mert nem akarsz seedelni. Mikor lejár megkapod a büntetést mert nem seedeltél. Mit tesz a többség? ÚJRA FIZET HOGY LETÖLTHESSEN.
  D