insanenewinsaneTorrent oldalakTracker info

Orosz hackerek áldozatává vált az Insane

Sziasztok!

Orosz heckerek támadása alatt áll az insane! Az elkövetők célpontjai azok a felhasználók, akik sok helyen ugyan azt a gyenge jelszót használják. A feltört fiókokkal belépnek az insane torrent oldalra, majd vírusos programokat töltenek fel.

A vezetés ezért nyomatékosan megkér mindenkit, hogy egyetlen olyan torrentet se töltsenek le, ami még nem lett leellenőrizve és elfogadva.

A feltört felhasználói fiókok feltöltési jogát megvonják, a fiókot pedig letiltják. Aki nem tud belépni, az feltehetőn ezen okok miatt.

Viszont a torrentsite.insane [kukac] gmail [pont] com címen van lehetőségetek érdeklődni és a fiókotokat visszakérni.

Akinek a vezetés átírja a jelszavát, az ne írja vissza a régire. Elég debil húzás, amivel nem csak önmagára jelent majd veszélyt az illető de az egész közösségre nézve is.

Mi a megoldás?

Sajnos védhetetlenek az ilyen incidensek, hiszen sokan vannak olyanok, akik gyenge jelszavakat használnak, és több helyen ugyan azt. Néha még a magas rangú tagokkal is megesik, hiszen az ész nem rangfüggő:

Hackerek kezén a no1, a bithumen top csapata

 

Kétlépcsős azonosítás

A kétlépcsős azonosítás megoldás lehet az ilyen helyzetekre, de sajnos ez ismét kint tartaná azon gyenge réteget, akik a leginkább veszélyeztettek. Nem véletlenül nem teszi kötelezővé sok oldal, ugyanis ezek a hitelesítési eljárások sajnos sok felhasználón kifognak.

Speciális rang

A megoldás talán az lehetne, ha egy külön rangba kerülnének azok, akik már töltöttek fel torrentet. Ehhez legalább egy helyes feltöltésre lenne szükség. Így akik még nem estek át ezen a procedúrán, azoknak meg se jelenne az amit feltöltenek.

Ellenőrzésig nincs letöltés

Addig semmit sem tölthetnének le az userek, míg az nincs engedélyezve. Így a staff még időben észrevehetné az ilyen kártékony elemeket. Ez feltehetően azért nem kerül szinte sehol bevezetésre, mert lassítaná a folyamatokat.

Kockázatot jelentő Országok blokkolása

Oroszország teljes tiltása! Így aki onnan akar belépni, nem lesz rá lehetősége. De így sajnos azok a tagok is kint rekednének, akik az adott térségből használják az oldalt. Nekik megoldás lehet valamilyen vpn, vagy proxy szolgáltatást, hogy képesek legyenek a továbbiakban is az oldal használatára. De nem sok ember lesz érintett. A cloudflare szolgáltatása például lehetőséget biztosít, országok és térségek kizárására, blokkolására.

Epilógus

A vezetés el is tusolhatta volna az incidenst, mint ahogy azt sok oldal meg is teszi. Legutóbb a R3VUK.WTF, ahol a vezető fejlesztő jelszava lett közkinccsé:

R3VUK.WTF: Hacked!

Az Insane, viszont korrekt, és elég részletes tájékoztatást adott a történtekről. Ritka, de követendő példa.

 • Sziasztok! Csupán a kattintható nevű személyek a hitelesített és ellenőrzött, regisztrált felhasználók! A szűrke színű egyének regisztráció, és bármiféle ellenőrzés nélkül írogatnak, többnyire nem létező e-mail címekről.

  Rangok és titulusok:

  Ezzel szeretnénk tájékoztetni és egyben motiválni benneteket arra, hogy regisztráljatok minél többen:

  https://www.torrentek.org/utsv4/register/

  Köszönjük a figyelmet, és további jó kommentelést mindenkinek.

 • D
  • D
   Davemustaine_Megadeth
  • 2023-07-27
  Húzzam bele a hackerekbe mán :mad:
  C
  • C
   Crocus vernus
  • 2023-07-27
  Hát már semmi sem szent :confused:
  P
  • P
   perc
  • 2023-07-27
  Elég korrekten kezelik az incidenst. Sajnos azokból a felhsználókból akiket feltörtek, kinézem hogy visszaállítják majd az "alma1" jelszavukat, mert másikat nem tudnak megjegyzeni. De a multifaktoros bejelentkezés bevezetésének már itt volt az ideje.
  B
  • B
   BudaésPest
  • 2023-07-27
  Vagy akinek a neve a jelszava XD
  G
  • G
   guzu
  • 2023-07-27
  Köszönöm a hírt,cserélem i a jelszavam alma2 -re ,talán az még nem volt :D
  A viccet félretéve ,nekem erős jelszó van generálva, de cserélem ,nekem megér 2 percet.
  G