FikablognCoreTorrent oldalak

Az nCore cenzúra szent és kitörölhetetlen

Sziasztok!

 

Aki imádja a kalandot és egy csöppet mazochista az biztos írt már az nCore fórumba. Értelmezhetetlen gondolatmenetek, senkinek nem kellő férfinak csúfolt képződmények, méhkirálynőként tetszelgő nőnemű lények.

Tisztelet a kivételnek, de ez egy amolyan underground közeg, saját nyelvezettel, személyekhez igazított íratlan szabályokkal, párjukat ritkító oltári nagy barmokkal.

Hát még szép, hogy ott van a helyem, végre egy hely ahol otthon érezhetem magamat. Valahol Kazinczy Ferenc útján járva, a magyar nyelvnek csúfolt makogásból a lényeget kihámozva hozom felszínre mindazt ami senkit nem érdekel, mégis ide figyel.

A legújabb emberi dráma egy hozzászólás törlésével indult és a teljes hozzászólási jog megvonásával zárult.

Egyszer volt,  hol nem volt, volt egyszer, hogy:

 

„Sziasztok!

Felhívnám kedves figyelmeteket, hogy az nCore-n egy fórum hozzászólás törlése Warn-t von maga után, ha azt egy Staff tag moderálta.

A nyári kvízhez szóltam hozzá úgy, hogy valakinek válaszoltam, így az az üzenet, amire válaszoltam, teljes egészében bekerült a hozzászólásomba. Egy moderátor módosította a bejegyzésemet azzal az indokkal, hogy ne idézzem feleslegesen az egész üzenetet.

Ezt követően töröltem a teljes hozzászólásomat, aminek Warn lett az eredménye.

Átnéztem a Wikit, de ilyesmiről sehol nem találtam bejegyzést. Arról igen, hogy egy moderátor megjegyzését tilos kiszedni olyan hozzászólásból, ambe beleírt, de arra vonatkozóan semmit, hogy ilyen bejegyzést a felhasználó ne törölhetne.

Rákérdeztem a Staffnál a történésekre, de a végeredmény az lett, hogy a torrent és fórum hozzászólási jogomat véglegesen elvették, plusz a közel 12 évnyi hozzászólásaimat is törölték.

Mindent dokumentáltam screenshotok formájában.

Konklúzióm:

Sajnos retardáltak gyülekezete lett az nCore staffból. Pökhendiek lekezelőek és a szövegértési potenciáljuk a nulla felé tendál.”

 

Aki nem hiszi, az járjon utána.

 

Szerzői jogok megsértése


 

Én biza megtettem és az derült ki, hogy az a sor, hogy ne idézd az előtted szólót, szerkeszd az előző hozzászólásodat, az ncore staff által levédett szöveg. Aki kitörli, egy valódi műremeket rongál meg.

Akit az ncore staff megtisztel a napi Coelho idézeteivel, az a minimum, hogy hálát ad a Jóistenek, hogy dedikálva lett az irománya. A másik dolog, hogy mindenki tudja, hogy az ncore staff-nak a szívügye mások szerzői jogainak a tiszteletben tartása, így még jó, hogy erre ugranak.

Nem titkolt célom, hogy egyszer az összes staff taggal dedikáltatom az írásaimat.

 

A sérülteket is foglalkoztatni kell


 

Jogosan merül fel a kérdés, hogy ha ennyire fontos, hogy valaki ne írjon két egymást követő hozzászólást, akkor miért van rá lehetősége? Miért nem vonja egybe a rendszer, vagy gátolják meg az írásba?

A válasz egyszerű. Se a háttér, sem pedig a technikai tudás nem elengedő ehhez. Az összes pénz elment, Engin3 kártyaadósságaira. Blöffölni még mindig nem tud. XD

Na meg ugye, a sérülteket is foglalkoztatni kell. Ebben az nCore az élen jár. Ez ugyanis az a feladatkör, ahol csak egy előre megírt szöveget kell másolgatni, amire a hülye is képes, nem lehet elrontani. Jobb oldalakon ezt a robotok végzik, a magon ezt is a humanoidok oldják meg vérrel és verejtékkel.  Ha viszont rákérdezel, hozzák azt az életérzést mint mikor agyatlan botok válaszolgatnak. XD

Az is elképzelhető, hogy a staff tagok az alapján kapják meg a gázsijukat, hogy ki hány hozzászólásba rondított bele. Így komoly anyagi veszteséggel járhat, ha csak úgy lába kél a kemény munkájuk rothadó gyümölcsének.

Jogos kérdések


Jogosan merül fel a kérdés, hogy miért tudod törölni vagy módosítani a hozzászólásodat ha egyszer nem szabad.XD Hiszen valóban sehol nincs leírva, hogy bünti jár azért ha törlöd az egyik hozzászólásodat.

Elméletileg mindenki töröltetheti még a lába nyomát is, vannak erre bizonyos jogszabályok. Így ne gondolja senki, hogy csak azért szent és sérthetetlen valami csak mert 1-2 kretén azt így gondolja.

De ugye bevett eljárás tagokat kizárni, és a személyes adataikat talonban tartva rábírni a támogatásra. Pedig jogodban áll magad töröltetni az összes engedély nélkül tárolt adatoddal együtt, majd újra regelni.

 

Kapcsolatteremtés


Tisztelet a hősöknek, akik egy amolyan nulladik típusú találkozást hoznak össze az ncore  büszkeségeivel. De nincs értelme. A rezsim szent és sérthetetlen, úgy is megmagyarázzák, hogy miért vagy te a hülye. Ez nem a bíróság ahol fellebezhetsz. Ez az agyatlanok gyülekezete, ahol foggal és körömmel ragaszkodnak a döntéseikhez.

Úgy mossák egymást, hogy sokszor azt hiszem ez valami szekta ahol félpercenkét keresztelik meg a másikat. XD Nincs jogorvoslat a pofádat befogtad. Aki ilyen privát közösségekhez csatlakozik, az lényegében lemond a jogairól és méltóságáról és beáll a sorba.

Alárendeli magát a nála butábbaknak, és hangosan tapsol ha ez a feladat. Ez a kollektív tudat, nincs helye az egyéni gondolatoknak. Csak akkor működig a gépezet hogyha elhiszed, hogy máshogy nem működhet.

A többségnél bejön a villanypásztor, a többieknek pedig nem valók az ilyen közösségek.

 

Végszó


Nincsenek felkészülve az olyan helyzetekre, ahol az egyén nem torpan meg a sablonoktól, mégis kizökkenthetetlenül magyarázzák, ha pedig megunják jön a warn meg a bann. Nem hiába tanítják az emberekkel való helyes kommunikációt.

Az érdekes mégis az, hogyha már az egész oldal az üzletről szól, valahogy mégsem úgy bánnak az emberekkel mint akiktől bármit is remélnek, pedig tőlünk függnek.

Mindig azok a legviccesebbek akik komolyan veszik magukat. Ez halmozottan igaz az nCore vezetésére. A bakik sem komolyak, ha csak te nem veszed komolyan magadat.  Az nCore az az oldal ami egykor kemény rockzenét játszott, ma pedig a mulatósban élik ki magukat. Ami alapvetően nem lenne akkora baj, ha nem képzelnék magukat még mindig rocksztárnak. XD

Mennyi problémát megoldana ha nem tudna senki saját maga után írni, vagy a staff moderáció után szerkeszteni. De akkor meg mi dolga lenne a staffnak? Hát ez az.

 • Sziasztok! Csupán a kattintható nevű személyek a hitelesített és ellenőrzött, regisztrált felhasználók! A szűrke színű egyének regisztráció, és bármiféle ellenőrzés nélkül írogatnak, többnyire nem létező e-mail címekről.

  Rangok és titulusok:

  Ezzel szeretnénk tájékoztetni és egyben motiválni benneteket arra, hogy regisztráljatok minél többen:

  https://www.torrentek.org/utsv4/register/

  Köszönjük a figyelmet, és további jó kommentelést mindenkinek.

 • S
  • S
   ShelterDanny
  • 2023-07-15
  Sajnos én is ezt tapasztalom. Nekem ez nehezen megszokható, mert az értelmes, konstruktív beszélgetések / viták híve vagyok. Nos, a Staffal történő levelezés még véletlenül sem nevezhető annak. No, de emiatt nem fogom felhívni a pszichiáteremet. Meg amúgy sincs. :)
  Már egy ideje így van, de az a gond, hogy nem egyedi eset. Külföldi elit oldalak mentalitása ez a lenéző, arrogáns, bármit megtehetek stílus.

  Ilyen oldalakon letöltesz, kussolsz, és ennyi. Sajnos ezt a világot éljük. Szerencsére sok jó oldal van, ahol nem kell ezt elviselni.
  Sajnos egyre inkább jellemző a világra a "kollektív tudat", ahogy fogalmazol. Nem csak bizonyos oldalakon, hanem úgy általánosságban is. Manapság ha az egyén gondolkodik vagy véleménye van, az veszélyt jelent(het), és ha netán hangot is ad nemtetszésének vagy ellenvéleményének, akkor még bajba is kerülhet. Szomorú, sötét világ van közeledőben, borzasztóan elkeserít, milyen jövője lesz az elkövetkező generációknak. Tényleg a Wall-E című rajzfilmben látottakhoz hasonló jövőre van ítélve az emberiség?

  Sajnos Európa (is) borzasztóan el van kényelmesedve, hülyülve. Példaként rengeteg dolgot említhetnék, de legyen itt a közelmúltbeli franciaországi események tanulsága:

  Két év nyugdíjkorhatár emelésért több mint 1.5 millió francia vonult az utcákra, de a bűnöző Noel miatti, 1 milliárd eurót is meghaladó pusztítás miatt mindössze maroknyi ember tiltakozott. A francia hatóságok a maszkos katonák után nyomoznak, akiknek volt bátorsága kimenni az utcákra harcolni, hogy segítsék a csendőröket a beilleszkedni soha nem akaró csürhe tombolásának megfékezésében.

  Amikor a normalitás büntetendővé válik, amikor maroknyi idegenszívű és beilleszkedni soha nem akaró, a befogadó ország kultúrájára, múltjára nagy ívben köpő söpredéket védelmez a "nemzeti" kormány... Mire lehet az ilyen, és ehhez hasonló történésekből következtetni? Meglátásom szerint semmi üdvözlendőre, semmi jóra. Jó példa egy haza és nemzetáruló kormány működésére.

  A történelmet iparszerűen hamisítják (pl. az ún. szlovákok, de említhetném a románokat is... persze, vannak még jó páran), megpróbálnak előrágott és félig már megemésztett gondolatokat letolni az emberek torkán, és ez sokaknak kényelmes is. Déd- és nagyszüleim is úgy hívták a televíziót: Hazugláda. Mennyire igazuk volt. A médiumok elképesztő nagy hatással vannak a már gondolkodni képtelen, vagy nem akaró tömegekre, ezt maximális fordulatszámon ki is használják. A tudatlanság óriási veszélyeket hordoz magában. Ezért is van a legtöbb "fejlett" országban erősen kondicionálva, lebutítva az oktatás, hogy massza legyen az emberekből, ne pedig individuum.

  Zárszóként talán annyit: Amíg élünk, remélünk, tartja a régi mondás, azonban küzdelem nélkül a remény egy szempillantás alatt hal(hat) meg, ezért több gondolkodóra, egyéniségre, nem a beteg közösségi médián felnövő, azokból véleményt formáló massza emberekre van szükség. Mihamarább.

  Ui.:
  alkalomadtán nézzétek meg az új Netflixes dokumentumfilmet : Az ismeretlen: Gyilkos robotok (Unknown: Killer robots)

  Számomra ebben a legfélelmetesebb a gyógyszercég elnökének beszámolója volt. Elképesztő. Egy éjszaka alatt a MI 40 000, a mai vegyi fegyvereknél sokkal halálosabb molekulát "tervezett", amiről még soha, senki nem hallott. Még a Fehér Házba is elhívták őket, milyen számítási kapacitás kell ilyen vegyületek "megalkotásához". Szép új jövő.
  Köszönjük, hogy megosztottad velünk. Sose bánkódj, ha kitesznek, mert ahol kényük-kedvük szerint élnek vissza a hatalmukkal egyes moderátorok, s ezt szemrebbenés nélkül megengedik nekik, ott soha nem lesz szebb az élet. Arról ne is beszéljünk, hogy az oldalnak vannak házi kedvenceik is, akik szintén bármit megtehetnek. Egyre jobban terjed a fekély náluk, s aki nem kussol, vagy ne adj isten van saját véleménye, annak ott hosszú távon nincs jövője.
  Fórumunk főoldalán több cifrább történet is közzé volt már téve az nCore oldalról. És annak ellenére, hogy olykor megjelennek pozitív közlemények vagy publikációk, legtöbbször a negatív részeket raktározzuk el a memóriánkban.
  De ez a természetes, ha épp az nCore oldaláról beszélgetünk. Én rohadtul utálom a politikájukat, ha van egyáltalán valamilyen irányelvük, ami ne a pénzről szólna.
  Hulljon a férgese...(enkóros banda)
  Fogjátok vasvillát , kaszát, fejszét meg amitek van és fákját, és egessük fel őket xD
  D