Torrent oldalak

The Pirate Society: Titkosítás feloldva!

Sziasztok!

Ismét újabb titkokról rántjuk le a leplet. Ezúttal célkeresztben a TPS!

Mi az a TPS?


A TPS  ( teljes nevén The Pirate Society)  egy privát bittorrent fórum, amit még 2008 júliusában indított N3v3R, aki a P2PTalk nevű bt fórum moderátora volt.

A TPS kezdetben ugyan olyan volt mint a többi „meghívós fórum”. Tehát eredetileg egy olyan hely, ahol alapvetően a tagok torrent oldalakra  ajánlottak fel és kértek meghívókat, és bizony csere is volt.

N3v3R azonban rést látott a piacon. A többi fórum gyakran nem működött együtt a torrent oldalakkal. Sőt, az adott tracker szabályai ellenére ajánlottak fel vagy cseréltek meghívókat. Ezért N3v3R úgy döntött, hogy a TPS  „egy meghívócsere mentes” övezetté válik.

Sőt, ha egy torrent oldal felvette a kapcsolatot a TPS-el, és azt kérte, hogy ne kérhessenek vagy ajánlhassanak fel a tagok rá meghívókat, akkor ők ezt a továbbiakban nem engedték meg.

Egyre szorosabb kapcsolat a torrent oldalakkal


A TPS nem mindig várta meg, hogy az oldalak maguk jelentkezzenek. N3v3R elébe ment a dolgoknak és saját maga kereste fel a torrent oldalak vezetőit, staff tagjait.

Arra ösztönözte őket, hogy használják a TPS fórumot. Nem volt rejtegetni való, mindenki azt a nevét használta amit a torrent oldalakon is. Ez egy teljesen új koncepció volt a bittorrent világ történetében. Sorra jelentek meg a TPS toborzások a legelitebb torrent oldalakon is.

Tényleg úgy tűnt, hogy a TPS egy bittorrent utópiát hozott létre, ami kapocs a torrent oldalak között, és ahol a felhasználók és a staff tagok együtt, egyenlőségben vitatják meg a bt világ történéseit. Minden adott volt, hogy a TPS egy ilyen oldal legyen.

A hírnév ára


Hatalmas ára volt  a torrent oldalakkal való szoros együttműködésnek. Ugyanis a TPS egy idő után igyekezett az oldalak  igényeit egyre szélesebb körben kielégíteni. Így végül még a saját felhasználói személyes adatait is kiadta a torrent oldalaknak.

Miközben a TPS egyre elfogadottabb lett a torrent oldalak körében, úgy szaporodtak a kitiltások. Sokszor csak annyi volt az oka, hogy egy torrent oldalon a felhasználó már tiltva volt és ez már elég volt a TPS-nek arra, hogy ő is eltávolítsa.

A kitiltottak személyes adatait, neveket, ip címeket, email-eket továbbította a többi torrent oldalnak. Tehát a TPS-nek hála egy bannból/kitiltásból lehetett tíz másik, hiszen gyors láncon adhatták le a drótot egymásnak az oldalak.

Persze a hivatalos verzió szerint mindenki trader meg csaló, vagy nem viselkedik. De én úgy gondolom, hogyha az egyik oldalon hibát vétesz, nem korrekt még tíz másikon is megfizetni érte. Nem is beszélve az esetleges visszaélésekről.

Hiszen nem mindig az állt egy kitiltás hátterében mint amit mondtak. Senki nem kérdezett rá és nem is járt utána. Az egyik torrent oldal kiadta a parancsot, a TPS pedig továbbította. A TPS lett a bittorrent világ telegramja.

Egy idő után a TPS már nem csupán „csak” végrehajtója volt a globál bannoknak, de át is vette a kezdeményezést. Utópia helyett, ahol mindenki bátran vállalhatja a nevét és az adatait, inkább George Orwell világa valósult meg. Mindenkit ellenőriztek, megfigyeltek, és aki nem igazodott a rendszerhez azt mindenhonnan eltakarították. Aranyos, nemdebár?

 

Lendületben a TPS


A TPS egyre híresebb, a munka is egyre több, ezért N3v3R kénytelen másokat is belevonni a TPS projektbe. Így 2009 közepén  N3v3R átadta a napi műveleteket és a TPS általános irányítását az új rendszeradminnak, Beaglenek, akit egyesek a „TPS nagyapjának” neveznek! 

Azzal a nem titkolt céllal ült a kormány mögé, hogy folytassa azt a küldetést, amit N3v3R elkezdett. El kell érni, hogy egyre több torrent oldal staff tagja csatlakozzon és aktivizálódjon a TPS-en. 

Beagle olyan blogokkal ápolt jó viszonyt mint a Filesharefreak és a FileNetworks! Ismeretségeinek révén sikerült elérnie, hogy csak pozitív írások szülessenek  a TPS-ről.

A TPS így nagyon népszerűvé vált, sok torrentező szeretett volna bejutni az oldalra. Abban az időben, hasonlóan az elit torrent oldalakhoz, a TPS-hez való csatlakozáshoz is egy interjúra volt szükség, amit IRC-n keresztül bonyolítottak le. Milyen véletlen.

 

Belső viszályok


2009 októbere elég zűrös időszak volt a TPS életében. Beagle és N3v3R a pénzügyek átláthatatlansága miatt került egymással konfliktusba, és ezért Beagle elhagyta a TPS oldalt.

Tovább rontotta a helyzetet, hogy Beagle tartotta a kezében a TPS fórumot, ő ápolta a kapcsolatot az oldalakkal is. A vezetés nélküle képtelen volt egy annyira összetett oldalt irányítani mint a TPS.

Sőt, sikerült elidegeníteni néhány régi tagot és olyan torrent oldalakat, akik eddig segítették a TPS munkáját és életét.  Ezek a tagok vagy kiléptek, vagy kitiltották őket.

A TPS hibát hibára halmozott melyeknek következtében elvesztette a bizalmat és a korábbi hírnevét. Ezen a ponton N3v3R úgy döntött, hogy bezárja a TPS fórumot.

 

Visszatérés


Azonban 2010 októberében a TPS oldalt felélesztették az új tulajdonosok, név szerin bubbl3 és pissshivers, akik a régi TPS tagjai voltak. Ők, és az általuk felvett új munkatársak nagyon keményen dolgoztak azon, hogy a TPS ismét visszatérjen a köztudatba.

Megkeresték azokat a régi tagokat, akik a drámák miatt elhagyták a TPS oldalt. Vezetésük alatt a TPS ismét növekedésnek indult. Persze az irány a régi maradt. Továbbra is kiadták a felhasználók adatait, és igyekeztek megfelelni a torrent oldalaknak.

Abban viszont sikerült megegyezni, hogy a pénzügyek mostantól sokkal áttekinthetőbbek lesznek. Tehát nem fogják egymást lehúzni és kihasználni. Éljen, másoknál ez alap.

 

Ugrás a jelenbe


 

A TPS folytatta a megkezdett utat, és egyre inkább eltávolodott a meghívóktól amik miatt a felhasználók első sorban csatlakoztak. Hiszen kinek ne lenne vonzó egy olyan fórum, ahol minden torrent oldal jelen van és jó eséllyel maga a staff hívhat meg?

Ebben rejlett a TPS erőssége, de szép lassan mindent beszüntettek ami egy átlag usert érdekelhet. Bejutni sem volt egyszerű és korántsem veszélytelen. Hiszen az IRC interjúkon az ip címedtől kezdve az összes általad használt nevet elkérték/megszerezték.

Hamarosan az oldal egy évtizeden át tartó mély kómába szenderül. Idén februárban aztán érkezett a hír, hogy a TPS ismét be fog zárni. Főbb okoknak az oldal kihalását, a tagok közömbösségét, és az egyre növekvő költségeket nevezik meg.

De ha mindenkit kitiltanak akit érdekel a téma, akkor mégis milyen aktivitást várnak? Oldalakra onnan nem jutsz be, de kijutni viszont segítenek. Ettől függetlenül ez egy újabb hisztinek inkább tűnik mint komoly elhatározásnak.  Ha lesz aki finanszírozza az elmebajukat a film tovább forog majd.

 

Identitás zavarban a TPS


Sajnos a TPS elfelejtette, hogy miről szól egy fórum. Ahelyett, hogy egy híd lett volna a torrent oldalak között, inkább a lakáj szerepet vállalta magára a saját felhasználói kárára. A TPS mára már inkább hírhedt mint híres, és akinek van esze nem vágyik ebbe a közegbe.

Egy teljesen más felfogás szükségeltetik hozzá, mint amivel egy normális ember rendelkezik. De ha mindenben a kedvükre teszel még akkor sem biztos, hogy ez a szekta magába fogad. Hamarosan ti is láthatjátok, hogy milyen abszurd indokokkal tiltottak ki embereket.

 

TPS, Ahogy csak kevesek látták


 

Ideje, hogy ne csak olvassunk a TPS-ről, hanem lássuk is a saját szemünkkel. Íme a világon az első videó bemutató a szupertitkos TPS fórumról:

 

Ha érdekel a videó, kérünk látogass el a www.torrentek.org oldalra!

 

 

 • Sziasztok! Csupán a kattintható nevű személyek a hitelesített és ellenőrzött, regisztrált felhasználók! A szűrke színű egyének regisztráció, és bármiféle ellenőrzés nélkül írogatnak, többnyire nem létező e-mail címekről.

  Rangok és titulusok:

  Ezzel szeretnénk tájékoztetni és egyben motiválni benneteket arra, hogy regisztráljatok minél többen:

  https://www.torrentek.org/utsv4/register/

  Köszönjük a figyelmet, és további jó kommentelést mindenkinek.

 • Kiraktad és be is kakilt az oldal XD Véletlen lenne ? Aligha!

  Gondolom most miattad zár be a TPS is :fetrengveröhög

  https://thepiratesociety.org/


  "Death, in itself, is nothing; but we fear, to be we know not what, we know not where."

  "Give me piracy or give me death."
  Azoknak lehetett hasznos esetleg akik beakartak jutni valahová és nem volt más lehetőségük. Pl. nem toborozott az-az oldal amin tag vagy akkor a TPS-en keresztül esetleg volt toborzás.
  A videó má sok volt nekik. XD
  D
  • D
   Davemustaine_Megadeth
  • 2023-04-04
  Mennyi barom egy helyen, ez már világszenzáció XDD
  Jó tudni hogy a TPS ilyen car, nem is baj ha bezár, a tökömnek sem fog hiányozni :fetrengveröhög
  Csak nehogy innen meritsen ihletet a vezetőség xD
  D