FikablogHumornCoreTorrent oldalak

Az nCore-nak „csak” játék a biztonság, avagy a mennyire vagy hülye teszt!

Sziasztok!

 

Egészen rendhagyó ötlettel állt elő a mag. Egy fapados kvízjáték keretein belül szeretnék felhívni a figyelmet a biztonságra:

 

„2023. február 7-én tartják a Biztonságos Internet Napját, melyhez kapcsolódóan szeretnénk megjutalmazni legbiztonságtudatosabb felhasználóinkat!

A kérdőív kitöltésének határideje: 2023. február 14. 20:00

A nyeremények a következők:

1) Aki minden kérdésre helyesen válaszol, de nem megbízható e-mail cím van hozzákapcsolva a fiókjához, 1000 pontot kap.
2) Aki minden kérdésre helyesen válaszol és megbízható e-mail cím van hozzákapcsolva a fiókjához, 5000 pontot kap.
3) Azon felhasználóink között, akik az előző pontban szereplő feltételeket teljesítik, és kétlépcsős azonosítást használnak, 25 db 1 hónapos Prémium csomagot sorsolunk ki.

A fenti feltételek teljesülését 2023. február 21.-én ellenőrizzük. A nyeremények ezt követően kerülnek kiosztásra.”

 

Forrás:  https://www.torrentek.org/utsv4/threads/ncore-biztonsagos-internet-nap-2023-kerdesek.536672/

 

Forrás: nc vezetőségi csapatépítő tréning

 

A legbiztonságtudatosabb felhasználóik? Ez valami új polkorrekt kifejezés a leghülyébbekre?

Mondjátok ki őszintén! Keresitek a leghülyébbet. XD Ugyanis aki valóban biztonságtudatos, annak nincs mit ellenőriznie sem pedig beállítania. Az nem fog indulni az ncore flúgos futamán. XD Ismerjük már egymást elég régen. Ti mindenkit hülyének néztek. Hát mondjátok ki kerek és perec. XD

A vicc az egészben, hogy ennek akkor lenne igazán értelme, ha mindenki 100 százalékra megtudná mi a helyes válasz a kérdésekre. De úgy néz ki az ncore vezetése a felhasználóira bízza a döntést. Legalábbis ez derül ki az első kérdésből:

válassz szabadon az alábbi jelszavak közül

„Melyik számít a legbiztonságosabb jelszónak a következő közül? Kérjük, legalább 8 karakteres, egyedi és erős jelszót állíts be magadnak!

123456
root
Porcica1
#EuB9AU_QS”

 

Tehát válaszd ki a legszimpatikusabbat, majd állítsd be magadnak. XD Gondolom a vezetőség a saját jelszavai közül osztott meg néhányat.  Akárhogy is, egy biztos! Aki majd zsonglőrködni akar ebből a jelszólistából fog válogatni, hiszen lesznek olyanok akik beállítják maguknak az általuk gondolt helyes választ. XD Gratula.

Tipp: Mi inkább azt ajánljuk nektek, hogy ne ebből a listából állítsátok össze a saját jelszavatokat. Számos jelszógenerátor létezik a neten, például ez itt:

https://passwordsgenerator.net/

De imádom ahogy a végén leírják, hogy állíts be nyolc karakteres jelszót magadnak. Micsoda rejtett manipulátorok ezek. A nagy kérdés, hogy tényleg ennyire hülyének néznek e mindenkit, vagy valóban az ehhez hasonló dedós oktatóanyagokra szorul egy átlag magszopó? Bár ahogy a leghűségesebb rajongóik viselkednek hajlok rá, hogy mind a két állítás igaz:

nCore – Furcsa születésnap, avagy a nem születésnapi party

De haladjunk, hátha közben tanulunk is. XD

De Miért?

 

„Miért nem érdemes több weboldalon ugyanazt a jelszót használni? Kérjük, a nálunk használt jelszavadat ne add meg máshol!

Nincs ilyen ajánlás, a jelszavam akárhányszor használhatom, ameddig titokban tartom.
Azért, mert más oldalakról szerzett belépési adatokkal illetéktelenek megpróbálhatnak az nCore fiókomba is belépni.
Nincs ilyen ajánlás, a jelszavak megfelelő hash-elése biztosítja, hogy azokat más oldalakon ne használhassák fel.
Azért, mert ha több jelszót kell megjegyeznem, az fejleszti a memóriámat, csökkentve a demencia kialakulásának kockázatát.”

 

A nem is olyan rejtett üzenet, ne add meg a jelszavad máshol. Gyépé teszt az ncore staff-fal. XD

Látom a kérdéssor készítői lelkes rajongói a nemzeti konzultációnak. Körülbelül ugyanabból a kottából dolgozik. A gonosz Soros György a felhasználói fiókotokra pályázik.  Tegyünk meg mindent, hogy ez ne sikerülhessen neki. Az ncore felhasználók döntöttek. Igent mondanak a hülyébbnél hülyébb kérdésekre. XD

Ezt a sok bölcsességet annyival egészíteném ki, hogy az nc-én megszerzett jelszavaitokat pont úgy felhasználhatják egyéb weboldalakon, ahogy az nc-én a „máshol” megszerzett jelszavaitokat. Jelenleg is több ezer nc fiók kering a neten. De tudom, tudom, a mag kivétel mint mindig. Éljen a képzeletfölde. Bár azért a helyetekben vetnék pár pillantást erre:

Az ncore reagált a Revolut botrányra!

Igen, egy képfeltöltőn  adjátok meg az adataitokat. Feltehetően a nem létező ncore partner oldalán. De elképzelhető, hogy az ncore valóban fúzióra lépett egy képfeltöltő oldallal és nem maguk tákolták össze. XD Micsoda fedőszervezet. XD

 

Tipp: Ha normális weboldalt használtok, az rendelkezik jelszó-emlékeztetővel. Érdemes tehát mindig új jelszót kérni, és a böngészőben nem megjegyezni. Ez persze kissé bajos az nc-hez hasonló oldalakkal amik elvárják, hogy folyamatosan belépkedj. XD

 

Az enkór lépcsőzik

„Miért érdemes elmenteni a kétlépcsős azonosítás beállításakor kapott tartalékkódokat?

Nem érdemes elmenteni, ha írok egy e-mailt a Staffnak, és igazolom magam, kikapcsolják a 2FA-t.
Azért, mert ezek nélkül nem tudok torrenteket letölteni.
Azért, mert ellenkező esetben nem tudok belépni az oldalra, ha a telefonom elromlik.
Azért, mert csak ezek birtokában tudok bejelentkezni az oldalra.”

 

Az első válaszlehetőség két okból is vicces.

1. Ezeknek aztán hiába írsz levelet, nem sűrűn adnak választ.

2. A kérdés eleve kizárja ezt, de ne zavarjon senkit se.

Dönts te a biztonságodról

Az alábbiak közül melyik e-mail szolgáltató tekinthető megbízhatónak? Kérjük ellenőrizd a Beállítások menüben, hogy az oldalon megadott e-mail címed aktuális, és megbízható szolgáltatónál regisztrált-e!

gmail.hu
freemail.hu
citromail.hu
gmail.com”

 

Na itt már nem sikerült kiokoskodni semmilyen rejtett üzenetet. Inkább utasítanak, hogy ellenőrizd az e-mail címed. Aztán rád bízzák, hogy a listából melyikre cseréled le. XD Zseniális. XD Ebből is látszik mennyire jött be a múltkori vesszenek a citromos és freeméles magszopók nevezetű akciójuk. XD

https://www.torrentek.org/utsv4/threads/oldal-hasznalata.521920/

Tipp: Bár nem mind1 mire használod az adott levelező szolgáltatást, tény, hogy a torrent oldalakról az új jelszó, megerősítő link, és az inaktív értesítő a legnagyobb százalékban a gmail-es címekre érkezik meg. Bár az ncore az utóbbival nem bajlódik. Inkább felfüggesztenek, hogy biztonságban tudjanak benneteket.

Ötletek a következő kvízre

A beépített ügynökünk megszerezte az ncore titkos vázlatát az elkövetkező kvízekhez. Ezt változatlanul közöljük most nektek:

„Lehetne mondjuk a szabályzatból megtartani.

Aztán jöhet a görény költözik a hónod alá, avagy miért kell minden nap fürdeni.

Kézmosás szarás után!

A baktériumok csupán üres mítoszok?

Miért nézz körül a zebrán.

Nyáron kevés ruhát vegyél fel, télen kicsit többet!

A jó ncore felhasználó neve mellett korsó van.

Ne felejts el enni, avagy az éhenhalás valós veszélyei.”

Kedves magszopók!

Tudom, tudom megint sok volt az ikxdé. De nekem legalább nem készítenek ilyen fogyatékosoknak való kvízeket mint nektek. XD Hát akkor mégis ki a hülye én vagy te? Nem inkább ők? XD

Okosabb vagyok mint egy ötödikes

Okosabb vagyok mint egy átlag ötödikes enkór staff, ezért elregélem én hogyan csináltam volna.

Ha költenének rátok a saját pénzetekből, azaz a támogatásotokból, akkor nem lenne lehetetlen egy olyan kiegészítő megírása, ami jelzi, hogy hány százalékban teljesítettétek  a biztonsági előírásokat.

Alapból mindenkinek megjelenne egy ilyen kis okosság:

„A fiókod hetven százalékban kész!

 

További intézkedések:

  • Avatar beállítása
  • Első fórumhozzászólás
  • Kétlépcsős azonosítás bekapcsolása”

Ezeknek a beállítása mind mind pontot érne.  Arra is van megoldás/lehetőség, hogy globálisan jelezzék ha tiltott és/vagy nem preferált e-mail címet használsz. Ha pedig lecserélitek pontot kaptok érte.

Aki havonta cseréli a jelszavát az előre ajánlott/engedélyezett formátumban és rámegy a mentésre, bónuszt kap. (Pontosabban gyakrabban is cserélheti, de havonta csak egyszer íródik jóvá érte a pont)

A lényeg, hogy hívja fel a figyelmet a biztonságos jelszó használatára és a folyamatos jelszó frissítés fontosságára. Ugyanis az agytröszt azt „elfejtette” megemlíteni, hogy ha ki is kerül a jelszavatok, sokra nem mennek vele ha gyakran változtatjátok.

 

Epilógus

Tehát nem hülyének kell nézni az embereket és ilyen gyogyósoknak való baromságot összeállítani ami annyit ér mint halottnak a csók. Igenis vannak, és voltak is használható megoldások. Persze nem az olyan oldalaknak akik csak a prémium szekciót fejlesztik. Ezek ilyen látszat intézkedések és annyit is érnek.

Ha már sikerült elsajátítani azt a náci taktikát, hogy egy felhasználót akit felfüggesztettek sehova sem engedik ameddig nem fizet nekik, akkor ha akarták volna ezt nyugodtan alkalmazhatták volna a gyépé tesztjükhöz is. Így csak is a helyes válaszok ismeretében engedték volna tovább a felhasználókat. De nyilván az euróval vetekedő enkór pontok is kellő motivációt fognak nyújtani. XD Na meg ott a prémium, ami megint csak számukra képez értéket. Annyit ér amennyit fizettek érte.

Ebből látni igazán a gyermeteg kezdeményezés igazi súlytalanságát. De aztán lehet, hogy tévedek, és ez az akció új dimenziókat nyit meg és a következő biztonságos internet napon valami különdíjat is átvehetnek.

Maga az oldal is kötelezhetné a felhasználóit legalább havonta a jelszava megváltoztatására. Plusz lehetősége lenne tiltani a gyenge jelszavakat.

Ez  az egész megint ékes bizonyítéka annak, hogy valaki érezheti magát okosnak csak azért, mert vannak még nála is hülyébbek. De milyen felelősségteljes ez az enkór!  Mennyi okosságot tud. XD

Amúgy aki ezek után sem érti meg, hogy mennyire hülyének nézi az ncore vezetése a saját felhasználóit, az csak töltse ki a gyépé tesztet, meg fogja kapni a staff-tól a cukorkát. XD