FikablogHumornCoreTorrent oldalak

nCore – Furcsa születésnap, avagy a nem születésnapi party

Sziasztok!

Egy nem mindennapi, mondhatni elég zavarodott hír látott napvilágot a magon:

Az uTorrent hibásan működő új verziójának megkésett ismertetése után többek között azt is megtudhattuk, hogy az ncore 18 éves lett!

A többit viszont nehéz megállni sírás nélkül. De hogy ezek most öröm könnyek vagy a szívfacsaró bánat csalja elő őket azt döntsék el Önök. Öveket be vagy felcsatolni, rögtön kezdünk.

Mivel még mindig kezelhetetlen szófosás gyötör, így most nem írnék többet a hír első feléről, hiszen úgy is hosszú lesz és magam is szentnek és sérthetetlenek érzem és innen is sok boldog születésnapot kívánok nekik. Csak annyival egészíteném ki, hogy a születésnapotok 16.-án volt drágáim. XD

Az nCore és a random születésnapok

De tartottátok már Január 23.-án is:

A kép csupán illusztráció

Volt már január 24-én is:

A kép csupán illusztráció

Vagy  május 24.-én:

A kép csupán illusztráció

De olyan is volt amikor sikerült eltalálni:

A kép csupán illusztráció

Itt csak egy napot késtetek:

A kép csupán illusztráció

Igen félre ment de te legalább elismered. XD

Itt január 29.-én volt:

A kép csupán illusztráció

Itt január 26-án:

A kép csupán illusztráció

De ilyenek ezek a születésnapok. Évről évre változnak. XD De nézzétek a jó oldalát. Az év bármelyik napján ünnepelhetsz az ncore-ral. XD

De mindenkivel megesik, hogy nem tudja mikor van a saját születésnapja nem igaz? XD Viszont ami a többi sort illeti az kész agyrém. Olyan mintha valaki nem vette volna be a gyógyszerét. Vagy legalábbis fordítva. XD Ideje hát a mélyére ásni a soroknak:

A korhatáros nCore

Idézett az ncore a felhasználókhoz intézett leveléből:

„Még ízlelgetjük a szót: 18 év, és óvatosan kérdezzük: a következő esztendő vajon mit tartogat nekünk személyesen, és nekünk, nCore-osoknak együtt?”

Ha nektek lövésetek sincsen, akkor kinek legyen? Ez több mint aggasztó. nCore csak nem befejezed? Csak nem veszteséges az üzleted?

Valóban felfoghatatlan ez a 18-as szám, hiszen még a jelenlegi tulaj profilja is újabb, nem is beszélve a vezetőségről. Hol voltatok ti még akkor mikor ez az egész elkezdődött? Így már azért érthető mitől olyan felfoghatatlan ez az egész. Mintha csak tegnap lett volna nem igaz? Ez azért van mert némelyikteknek így is van. Akkor még jelentett valamit ncore-osnak lenni. Ma már egyre gázabb. Szerencsére hazánk kínál még bőven alternatívákat.

A csalódott staff

Újabb idézet az ncore a felhasználóihoz intézett leveléből:

„Nekivágni egy új, talán nehezebb esztendőnek úgy lenne jó, ha a gondokat most minden torrentező egyszerre letehetné. Ha maga mögött hagyhatná a leechelésért folytatott küzdelem fáradtságát, a bizonytalan seederek okozta aggodalmat, a kiadók fenyegetésétől való félelmét, a csalódottságot, hogy már megint újra kell kezdeni egy elrontott feltöltést.”

Most komolyan? Szerintetek ezek a problémái egy átlagos ncore polgárnak? Ebből látszik igazán, hogy ti nem embereket láttok a nick nevek mögött, hanem feltöltőket, leechelőket, seedereket és elsős sorban dollárjeleket. Ez az enkór ami már évek óta tizedeli a saját közösségeteket és ad egy jó nagy pofont az erkölcsnek és a jóérzésnek.

A gumiszobásokban minden reményünk

Ígérem ez már tényleg az utolsó idézet az ncore a felhasználóihoz intézett leveléből:

„Van azonban mire építenünk. A nehezedő élet és körülmények közepette sokan megsokszorozzák erőfeszítéseiket, és nem a menekülést választják. Talpon maradnak. Ezt láttuk személyesen is a Gumiszoba örökös tagjainál, hivatalos Discord szerverünk látogatóinál, releasereink, valamint alkalmi feltöltőink között, és a kommentszekcióban bármelyik megosztó film alatt. Köszönjük nekik és mindazoknak, akik hisznek és bíznak közösségünkben.”

Igen, azt jól tudjuk, hogy a gumiszobába valók mindenkinél előbbre valók. Bizonyíthatóan büntetlenül sértegethetnek másokat, a staff – nak pedig meg van kötve a keze, mert olyan mintha a saját kollégáját kéne fegyelmeznie. Valakinek mindent lehet és akinek nincs valami defektje helye nincsen.

Istenem de nehéz ez. Hiába függesztik fel lassan a tagság 10 százalékát mégse jön a várt hozam. Viszont így egyre több teher és felelősség vár a krónikus magszopókra, akik kénytelenek a kiesett ezreket pótolni ami max fejben sikerül a realitás pedig egyre messzebbre kerül. Még Adolf Hitlernek is voltak hívei  az utolsó perceiben is, szóval azért pezsgőt nem bontanék a helyetekben, de érzitek ti is, nincs itt mit ünnepelni. A facebookot meg gondolom azért nem említik mert minden második kommentben szidva vannak. XD A Discord, fórum, és torrent kommentek meg szépen ki vannak takarítva.
 

A kör bezárul

 
Egyre jobban összezár az ncore és közben elszakadnak a valóságtól. Hiszen ők maguk azok akik mindenkit törölnek és kizárnak, és mára soha nem látott méreteket ölt hazánk legnagyobb torrent oldalával szemben a közutálat. Láthatóan ezt már ők is érzik, és az sem lepne meg, hogy ha a menekülők azok az emberek lennének akik nem aktiválják a fiókjukat rossz magyar forintért, vagy nem asszisztálnak tovább ehhez a szánalmas bohózathoz. Ők mind ellenségek, fogjunk össze, és koncentráljunk azokra a barmokra akiket semmi se érdekel vagy mindent lenyelnek. Velük max légvárakat építhettek fel mást nem. De már érzem ha egyszer vége lesz itt mindenki hibás lesz csak ők nem.
 

Önkritika

 
Valakit elgondolkoztat ha fogy a népesség, a kollégák kilépnek, és a release csapataik egyéb oldalakon folytatják tovább. Ha egyre többen vesznek a szájukra és egyre hangosabb a kendőzetlen kritika. Ez akaratlanul is előhoz olyan kérdések hogy:
 
 
Vajon mindent jól csinálok?
Valóban emberséges vagyok?
Nem kéne valamin változtatnom?
 
 
Vannak akik nem a lelkiismeretükhöz, hanem a megmaradt kemény maghoz fordulnak válaszokért, és bizony mindent rendben találnak. Igen gazdám, minden szuper gazdám, ezek hálátlanok gazdám. És együtt szállnak szembe a világgal, a szélmalmokkal, a soros gyuribákkal.
 
De legalább eljutott az ő agyukig is hogy itt bajok vannak. Persze attól még nagyon messze vannak, hogy az okára is rábukkanjanak
 
 

Ellenségkép

 
De mennyire nehéz nekik, annyi a képzelt ellenség. Pénz is kéne a kiadók munkájából, meg fosunk is hogy ezért beperelnek.
 
Tagok is kellenének, de közben felfüggesztjük őket. Támogatás is legyen, de úgy bánunk az emberekkel mintha kutyák lennének. Jó lenne ha a felhasználók fórumoznának de a dilettáns lelki szegények minden normális embert elüldöznek. Putyin is háborút indított. A szomszéd is folyton bömbölteti a magnót. Istenem, mi lesz most. Erről szól nagy vonalakban ez a poszt. XD
 
Az insane írta ki mindig a hírtől függően, hogy milyen a hangulata a staff-nek. Az nc- nek most kb ilyen:
 
 
Ilyen egy elbaszott születésnapi köszöntött még a torrent világ nem látott.

 

Milyen a jó moderátor?

 
Egy jó moderátor nem azt nézi mit törölhet, hanem azt hogy mit helyezhet át és menthet meg. A döntésével igyekszik a légkört nem megzavarni.  Oda figyel hogy senkit meg ne sértsen és a kedvét ne szegje. Mindig felhívja a figyelmedet a hibákra és segít azoknak a kijavításában.  A leghülyébb kérdésekre is válaszol. Van, hogy elszalad vele is a ló, hiszen emberből van de ilyenkor nem törléssel vagy tiltással fedi el, csak bocsánatot kér. Nem fenyeget, hanem érvel. Nem csak dorgál hanem magyaráz.
 
Mindig tanít valamit és közben nem fél ő is tanulni. A jelenléte fontos, és nem a rangja ami azzá teszi, hanem hogy segít a rendszert egyeben tartani. A közösség szolgája, és a legfontosabb célja az oldal zavartalan működése, ezt kéne elősegítenie. Ehhez pedig elengedhetetlen a lehető legtöbb fórumozót, feltöltőt, egyéb kisegítőt játékban tartania.
 
Nem könnyű hiszen olyan sokfélék vagyunk, és igen mindenütt idióták vesznek bennünket körül, de nem szabad fásultnak lennünk, hiszen az évekkel több tapasztalatot is szereztünk. Egy moderátornak a „szó” a legfontosabb fegyvere. Nem azért lesz igaza mert övé az utolsó, hanem azért mert igaza van és ezeket érvekkel képes alátámasztani. Talán 100-ból egy akit bannolni kell. De csakis olyat, aki a közösségre veszélyes, nem pedig a hiúságára, vagy az agyament szabályaira. Az a jó moderátor akinek nem kell a törlés és a bann, mert meg tudja oldani szép szóval.
 

Szív küldi szívnek

Tegyétek a szívetekre a kezeteket. Az nCore vezetése ilyen? A moderátor a személyzet része. Értitek? A SZEMÉLYZET. Az nCore személyzete aminek értetek kéne lennie. Nem nekik szabadna mindig igazuknak lenni, hanem nektek. Ha pedig nincsen, el kéne magyarázni, hogy miért nincsen. De ma már nem látni vitákat, minden kritikára a törlés válasz. Magas lovon ül a törpe és azt hiszi hogy két méteres. xd
 

Jó pontok!

Ne vitassuk el, hogy legalább a fanatikusoknak hálát adnak, és most először kapnak nyilvánosan is ekkora figyelmet. Igen, ma a gumiszoba a ti valódi közösségetek. Évek óta mondom, ennyi és nem több.
 
Az is szép gesztus, hogy ez egy őszinte írás volt és többet mondott el rólatok mint akartátok.
 
Nem buzdítottátok tagokat arra, hogy vegyen nektek születésnapi ajándékot a prémium menüpontban. Eddig minden hír kihagyhatatlan eleme volt.
 

Végszó

 
Én azt tudom ajánlani, hogy aki teheti támogassa az életvitelüket, mert ha az nCore egyszer veszteséges lesz a ti két szép szemetekért nem fog tovább üzemelni. Ebben biztosak lehettek.

Update:

El kell ismernem, valóban félrevezető voltam. Gondolhattam volna, hogy lesz olyan aki nem tudja a kép csupán illusztráció ha csak oda nincs írva. Ezt most orvosoltam. Remélem így már mindenki megnyugszik. XD Elnézést kérek azoktól akiket félrevezettük és miattunk azt hihették, hogy az ncore KETTŐNÉL többször nem tudta mikor van a saját születésnapja. Ez valóban hiteltelenné teszi az összes eddigi állítást és cikket, hiszen mindenki tudja, hogy az elfogadható és kimagyarázható születésnapi bakik száma a kettő. XD

Köszönet illeti azokat akik félelmet nem ismerve geciztek és személyeskedtek, hogy az igazuknak érvényt szerezzenek. Még akkor is ha a helyreigazítás kérésének van kulturáltabb módja is. Tehát, csak kettő! Most nem tudta jól meg egykor az enkór! XD

  • Sziasztok! Csupán a kattintható nevű személyek a hitelesített és ellenőrzött, regisztrált felhasználók! A szűrke színű egyének regisztráció, és bármiféle ellenőrzés nélkül írogatnak, többnyire nem létező e-mail címekről.

    Rangok és titulusok:

    Ezzel szeretnénk tájékoztetni és egyben motiválni benneteket arra, hogy regisztráljatok minél többen:

    https://www.torrentek.org/utsv4/register/

    Köszönjük a figyelmet, és további jó kommentelést mindenkinek.

  • F
    • F
      Feri
    • 2023-01-19
    Jajj, de geci butának tetszik lenni SötétAngyal néni. :'(

    https://www.sandorpalota.hu/hu/novak-katalin-koztarsasagi-elnok-ujevi-koszontoje
    Talán meg kéne tanulni használni a Fórumot és akkor nem írnál baromságokat. :)
    A Kilencediken kívül (ha az ideit nem nézzük) mindegyik szülinapi hír január 16-án lett kiírva.







    Nem hiszem, hogy érdemes lenne végigolvasnom a "cikket", ha már rögtön a legelején ennyi pontatlanságot tartalmaz.
    Hát igaza tetszik lenni. Hiszen nem tudom mi az a geci buta és eddig azt hittem férfi vagyok. XD De majd ennyi tévedés és alpári megnyilvánulás után majd biztos te fogod a dolgokat tisztába tenni az elégségesnek alig nevezhető szókincseddel.

    Inkább menj boldog születésnapot kívánni, mind1 melyik nap írják ki.
    F
    • F
      Feri
    • 2023-01-19
    Egy férfitól még kínosabbak ezek az állandó hisztirohamok, miután kijön egy új hír a magon.
    Mindenképp örömömet szeretném kifejezni, hogy az nCore olyan komoly "pillérekre" is építhet, mint a Gumiszobában állandóan résztvevő, aktív felhasználók, akik a nehezedő élet és körülmények közepette is megsokszorozták erőfeszítéseiket, és nem a menekülést választották. Talpon maradtak. Gratulálok nekik is, az oldalnak is.
    Egy év alatt összegyűl ott jó bő ötven oldal szófosás a semmiről, hiszen a kiemelt hózzászólásban is tudatják velünk, hogy "a topicban - a nevéből adódóan - kicsit szabadabban értelmezendő a káromkodás tilalma. (Amíg nem durvul el nagyon a dolog, nem lesz szankcionálva.)"
    És figyelmeztetik a kedves olvasót: "Megtekintés saját felelősségre!"
    Nem akarok gonosz lenni, lehet hébe-hóba magas filozófiai eszmecseréket is olvashatunk ott, de akkor is túlzásnak tartom, hogy erre építeni kellene vagy lehetne bármit is.
    A Discord szerverük látogatói is gondolom sokat letettek az asztalra, ha már azok is támaszpontot jelentenek.
    A torrent hozzászólásokról -" a kommentszekcióban bármelyik megosztó film alatt "- azt kell mondjam, hogy van ott olyan felhasználó, aki kiérdemelten rég kaphatott volna VIP rangot a fáradhatatlan tevékenységéért, de nem kapott. És megy sokszor ott a rasszizta megnyilvánulás is, és a sok értelmes kritika mellett sokkal nagyobb arányban találkozunk értéktelen beköpésekkel.
    Ezek voltak jelenleg a meglátásaim, amiket emberi jogaimmal élve megfogalmaztam és saját véleményemkénk megosztottam veletek.
    Boldog születésnapot nCore!:koccint
    F