Nagyvilág hírei

Azt beszélik??? Mégis ki?

Sziasztok!

Mindig elképedek azon, hogy a jelenkorban szabályos abortusz folyik az egyéni gondolatok ellen. Az egész világ két táborra butítva, és aki véletlen közéjük keveredik darabokra szedik az őrjöngő harcoló felek. Örökös félelemben tartanak, és ha már egy ideje nem is alszol annyira mélyen akkor is úgy teszel mint aki, mert ha megnyikkansz százak ugranak a torkodnak. Ráncigálnak jobbra és balra, nem hallgatnak már a józanság szavára.

Agyatlan bothadsereg, erkölcs és tartás nélküli prédikátorok lepik el az étert az élükön masíroznak a bili forradalmárok. Úgy marják egymást a porban mintha ettől bármi is változna. Pedig nem számít ki van éppen fenn vagy lent neked csak akkor lesz jobb ha teszel érte. Egyik oldal sem rejti magában a megváltót amitől neked egy csapásra jobb lesz a sorsod. Te magad vagy a saját megváltásod, csak is te adhatod meg magadnak a feloldozásodat, ott az erő és a hit benned, csak vedd el, cselekedd meg. Mire van úgy igazán szükséged? Nézz a tükörbe és kiabáld bele, vár a való élet testvérem.

Csak úgy magától nem lesz a tied. Az, hogy csak úgy minden jobb lesz csupán egy ősöktől örökölt beszívott lázálom, hogy a jobbat mindig egy felsőbb erőtől várod, feladod a jelened miközben a jövődet már előre elsiratod és jó mélyre eltemeted az összes kilátásodat. Te magad, nem más, hiszen te vagy a balsorsod kovácsa. Te vagy a  sorskovács, és rajtad áll, hogy ebből egy bilincs lesz vagy valami más, mondjuk  egy éles kard ami utat vág bármilyen akadályt is zúdítsanak rád a magasból.

Muszáj, hogy cselekedj, nem késtél még el, nem holnap van itt az ideje, hanem mindig és mindenkor is MA, a lehetőség ott van az összes pillanatban csak kell aki megragadja. A változás szelét a tetteid csapják, és a lépteid akkor is fontosak ha nem éneklik meg balladák és nem követik százak és ezrek ujjongva és tapsolva.

A többség inkább sorba áll, megy a véget nem érő rimánkodás, dühös figurák és a mocskos száj, vihar a biliben nem több ez, ettől aztán semmi de semmi nem változik meg.

Ez a trend és te beállsz a sorba, kiválasztod a szarból a kevésbé fostosat, mindig az a jó és az illatos amit te annak gondolsz. Ideje zászlót bontani, minek is gondolkodni, a szádba adják azt, hogy mit is kell mondani.

Szinte habzik a szájuk, a szemükben pedig a gyűlölet rakott máglyát. Az olaj tűzre pedig nem más mint a média, napjaink első számú provokátora. Megmondják minek örülj és hogy min háborodjál fel csak úgy végtelenül, ész és lényegében bármi ok nélkül. Hol a személyes érintettség? Ezen gondolkodjál el. Ha nem téged ütnek ne kiabálj, hogy jaj de fáj. Ez hazugság, csak unalmadban nem tudod már mit csináljál.

Ébresztő

A legújabb vaktöltény ami mindig telibe talál majka egyik friss dala amit biztos senki sem ismer közbe meg mindenik hallotta vagy olvasott valamit róla. Én meg döbbenten nézek, hogy mi van? Hol itt az újdonság illata?

Hiszen már a 2019-es Füttyös című számában is megmondta már a magáét hazánk egyik legsikeresebb előadója. Tessék itt egy kis szösszenet:

„Élni mint Nyugaton, az nem divatNálunk átlagembernek hívják a zombikatÉs a dolgokat, amiben pénz vanAzt elosztják nélkülünk, azt’ léc vanEzek hiénák, tipliznek ha kellVillannak szirénák, amikor hallottadEz legális, illegális tuti üzletekTörvények felett álló üzletemberekSötét titkok meg pitiáner vamzerekTalpnyalók meg simulékony gengszterekAz ígéret földje jött el idehazaBalkáni Amerika, nagy a kasza”

Vajon tényleg magyarázatra szorul a szöveg? Pedig nem bonyolult, komolyan nevén kell nevezni a dolgokat, hogy a szavakból élő, élősködő újságírónak csúfolt hiénák is megértsék?

Tényleg olyanok mint egy agyatlan csorda, az első meglát valamit és futni kezd és követi a többi egysejtű miközben azt sem tudják volt-e ott egyáltalán valami vagy sem.

Nem és nem!  Ismét fel lett fújva a semmi és dörzsöli a tenyerét a sok arctalan senki. Igen, valóban megéri a szart újra és újra felfújni és egy jó nagyot belekavarni.. Önjelölt véleményvezérek mondják meg ki mit akart mondani nem számítanak a tények mert a látszat az ami ismét felülír mindent.

Mindent úgy látnak ahogy szeretnének, saját nyomorúságaiknak kivetülései minden egyes megnyilvánulásuk. Ez nem szimpátia szavazás. Ne keverd mindenbe a politikát. Tudom, tudom, az a szent írás amit te gondolsz, és amit látsz és tudsz, mindenki más húzzon a fogára cipzárt.

Egy kis szövegelemzés

Íme a dal ami kiverte a biztosítékot a harcoló feleknél:

Mióta világ a világ az ember jobbat remél, és se szeri se száma a hasonló imáknak, daloknak. Már a jó öreg himnuszunkban is felüti fejét  a magyaros nyavalygás, a jobb sorsra  való sorszámhúzás, könyörögni valakihez, valamihez, hogy adja meg amire azt hiszed önerőbél képtelen vagy és majd csak úgy az öledbe hullhat.

Pedig ez nem igaz, minden elérhető, előtted a megannyi példakép de nem követni akarod őket, inkább csak leköpni és szapulni, legyen ő is olyan nyomuraságos senki mint amilyennek te magadat látod, pedig tévedsz barátom. Te magad gyújtod a saját poklodban a tüzet.

Szinte látom, ahogy a szakadékba szorult egyén felé kinyúlik egy kéz, hogy felsegítsen, maga mellé emeljen, de te inkább lerántanád őt is a mélybe, ne legyen jobb senkinek se, mert te elkönyvelted, hogy nem lehet pedig te magad gátolod meg.

De hibáztass a sorsodért mindig mást, mehet éjjel és nappal a siránkozás meg a gyalázás. Ez az, kezet rázhat a sok fröcsögést söröző barom, egy valamiben hasonlítotok, mindannyian szánalmasan nyomorúságosak vagytok. Igazi valóra vált magyar álom. Kitalálta a beteg agyatok és ti megvalósítottátok agyatlan komment huszárok. Ennyi energia a semmibe? Pedig a fele is elég lenne ahhoz, hogy valami igazán hasznosat alkossatok.

Sokszor nem tudom, hogy üssek, vagy inkább nevessek, vagy csak imára kulcsoljam a kezemet, bár egyiket se érdemlitek meg.

Soha sem a nincstelenek fogalmazták, vagy zenésítették meg a nemzeti énekeket, ritkán jöttek dallamok a kalapács csattogó zajából, vagy  éppen a kasza suhogó hangjából.  A kijelölt dalokat amiket az átlag ma a magáénak tudhat, nulla befolyás és tehetség nélkül még csak meg sem születhettek volna. Ezeket mindig volt aki pénzeli, aki a tehetséget a saját malmára hajtsa, de közben mégis csak reményt és célokat adott millióknak.

Az emberek többsége még csak írni sem tudott a középkorban, gazdag papok, és kiváltságos „uraságok” alkották a legnagyobbakat, vannak kivételek a művészetek végtelen falában, de aki elfárad a kétkezi munkában ritkán öl energiákat effajta mulatságba.

Inkább adjunk hálát azoknak akik alkotnak valami maradandót, hogy kiragadnak a szívedből egy két szót, hogy helyetted mondják el ami fáj. Vagy éppen azt hogy mit is jelent a boldogság a másik arcán. Igenis kellenek az érzéseknek fordítói, és a legnagyobb hülyeség őket össze mérni. A múzsa terített asztala roskadásig van már évszázadok óta, mindenki  szabadon választhat. Teli szájjal pedig nem illik beszélni, inkább csak nyelj nagyokat, és éld át az összes pillanatot.

Le a régiekkel?

Hány és hány zeneszerző volt királyok kegyeltje, udvarházuk első számú produktuma. Vessük a tűzre a múltunkat, mindazokat akik királyokkal és királynékkal háltak? Vesszen minden ami régen volt, itt az új kor, a kis okos mindig egy fokkal lejjebbről játssza ugyan azokat az akkordokat ugyan abból az öreg poros kottából.

Igen, le a Mozarttal, Beethovennel, Joseph Haydnnal, koruknak mocskos kollaboránsaival. Számtalan alkalommal léptek fel császárok és uralkodók előtt, koruk királyi tévéjének legfontosabb műsorszámaival.

Az uralkodók jönnek és mennek, változnak az idők és elbuknak a rendszerek. De ami örök az a zene és a művészetek amik végigkísérik őket ott voltak amikor megszülettek és majd el is temetik őket. Mit számít, mikor és hol fogantak meg? Nem mind1, hogy a drágakövekkel kirakott termekben tör rád az ihlet, vagy a pottyantós budin ülve? Nem teljesen mindegy a köret? A végeredmény a lényeg, CSAK ÉLVEZD. Aki képtelen CSAK élvezni, átérezni, azzal komoly mentális gondok vannak, nemzeti kincsünk lett mára a paranoia??

Azt beszélik, hogy jön a változás és nem marad senki örökké hatalmon? Ismét egy olyan közhely, amire történelmi példák százai és ezrei sorakoznak, hogy igazolást nyújtsanak. Semmi sem állandó csak a változás no meg a remény a szebbre és a jobbra. Biztos jobban hangozna ha azt mondanánk az egyik oldal a jó, a másik a rossz, pedig mind a kettő ugyan olyan fos. Te adod hozzá a varázst, hogy beleképzelsz valami mást.

Élet vagy halál

Viccesnek tartom, hogy elvakult a végletekig elkorcsosult hataloméhes  emberek mondják meg mit kell tenned. Melyik tévébe mehetsz, melyik újságnak nyilatkozhatsz mi az amit megtehetsz csak akkor vagy jó ha az ő kottájukból játszol, ha az ő kezükre játszol.

Hamis próféták egyenesen a pokolból nem motiválja őket más mint az önös érdek, utolsó férgek! Felégetnék a világot, háborúba sodornák az országot, csak hogy majd ők kotorászhassanak a hamuban elképzelt kincsek után. A hataloméhség tette őket vakká az országnak igazi mocskává, hóhérjává. De messze még a végítélet, ez a nemzet még nem engedi, hogy eltemessed, számtalan szöget elbír még ez a piros, fehér és zöld koporsó.

Azt felejtik el az emberek, hogy mind ugyan onnan jöttünk és ugyan oda tartunk, mi mind egyenlőek vagyunk. Nincs olyan tulajdonság ami csak a másikban van meg de benned nincsen, minek engedsz teret az már tőled függ, csak is az erkölcsi tartás szab gátat az állatias ösztöneinknek.

Nem leszel attól különb, mert üres zsebbel állapítod meg azt amit más a telivel. Nem leszel különb azért mert olyannak láttatod magad amilyen nem vagy és talán soha nem is leszel. Nem leszel attól különb mert ingyen teszed meg azt amit más pénzért vagy még azért se.

Nincs és nem is lesz senki különb. Ez az egó harca, két nincstelen meztelen ember is megtudná indokolni miért jobb ő mint a másik. Amíg ebben nincs változás, amíg egy oltás nem azzal kezdődik én miben vagyok hibás, addig ez az egész csak értelmetlen szófosás. Akár azt is mondhatnánk, hogy nincs nálam okosabb és szebb, mind az egó gyárában előállított selejtes termékek, tessenek fogyasztani van bőven, de nem lesznek vele előbbre.. Ezek csak mérgezik a lelkedet.

Ég a ház?

Ha megkérdezik szinte mindenki gond nélkül berontana egy égő házba, hogy segítsen másoknak. Pedig a többség ha megérzi a perzselő forróságot egy lépést sem tesz meg. Könnyű meg nem élt helyzetekben cselekedni, a másikat kioktatni és elítélni. Pedig mindenkinek fontos a saját élete, hát akkor miért gondolod, hogy a másiknak kevesebbet érhet?

Az a fasza gyerek aki a halált válassza mint a kollaborációt. De ha ott állsz az ítélőszék előtt azért kétszer is meggondolod, hogy inkább élsz és kezet fogsz és megalkuszol, vagy meghalsz és az álszentek szemében válsz halhatatlan mártírrá, követendő példává. Az arány ugyan akkora mint az égő házaknál. Vizet iszol de bort prédikálsz. Más életének válsz a kufárává míg a sajátodat semmi pénzért oda nem adnád.

Még egy kis fütty

Lehet, hogy többet vársz tőlem, mint magadtólLehet, hogy forradalmat akarsz pusztán szavakból

Többet vársz tőlem mint magadtól, forradalmat akarsz pusztán szavakból???  Két olyan sor amit a szöveget értelmezni képes emberek úgy lengethetnének akár a véres kardot. De mégsem volt sláger a médiában, nem verte a nyálát a troll sereg, nem volt ki a szájukba adja miért is kellene.

De valóban kell? Mi értelme olyan dolgok miatt háborogni amiken nem változtathatunk? Nem lesz minden gazdag nincstelen csak hogy te azt érezd nincs már amit elérhetsz és készen állsz, akár hátra is dőlhetsz.

Mindenkinek joga van azt mondani amit szeretne ha te ezért megveted lényegében magadat minősíted. A zenész dolga az, hogy zenéket szerezzen. A sztájlisztnak, hogy a divattal kapcsolatos tanácsokat adjon. A festőnek az, hogy képeket fessen. Az írónak pedig az, hogy írjon.

Még csak véletlenül sem az, hogy egymás munkáját támadják, kritizálják a személyes jelzőkről már nem is beszélve. Ezek után mi lesz? A villanyszerelő mondja meg a vízszerelőnek, hogy hogyan is kéne? Mindenki megmondja a másiknak hogy kéne élnie? Nevetséges.

Ahogy nézem mindenki tökéletes és mindig a másikban van a hiba. Érdekes logika. Véleménye mindenkinek van, de esze, hogy miként és hogyan alkalmazza az már keveseknek adatott meg az önjelölt megmondó emberkék közül.

Hol voltatok 2019-ben? Nem jött a vonat amire felülhettek? Magatoktól pedig nem mertek elindulni? Nem tudják merre, MIÉRT és hogyan? Nevetséges, mindig kell valaki aki kivágja és félremagyarázza, hogy aztán azt reagáljátok amit elvárnak és ti boldog tudatlanságban ringatjátok magatokat egy olyan hamis álomban, ahol ti most aztán jól megmondtátok az egy igazat.

Epilógus

Mindegy hol s mikor élsz, a boldogságot a szívedben hordozod. Még a legsötétebb időkben is ki süt néha a nap, a csoda ott vár az ablakodban. Csak nézz ki rajta, képzeld oda, és váltsd valóra. Szépen és letisztulva, jöhet egy média elvonókúra, megtisztulva a hamis álmoktól, a fogyasztói hazugsággyáraktól kicsit távol.

Ha sikerül megértened, hogy te most ebben a percben is boldog lehetsz, nem kell a holnapot üldözve csalódni a semmiben, akkor hidd el beköltözik a szívedbe a nyugalom és a szeretet. Nem fog érdekelni mid nincs, annak fogsz örülni amid van, és az értelmetlen harácsolást a végtelen hála váltja majd fel.

Ez az amit el kell érned, ez az amit nem vehetsz meg pénzen. Mindig alkalmas az idő rá, tedd az életed jobbá, minden csupán felfogás kérdése, jöjjön egy kis pozitív gondolkodás végre. Egész más lesz a világ tőle, ne hagyd hogy valami hamis álom vegye át az irányítást, és hogy valami olyan miatt keseregj ami soha sem volt a tied és ha eléred se leszel elégedett.

 

  • Sziasztok! Csupán a kattintható nevű személyek a hitelesített és ellenőrzött, regisztrált felhasználók! A szűrke színű egyének regisztráció, és bármiféle ellenőrzés nélkül írogatnak, többnyire nem létező e-mail címekről.

    Rangok és titulusok:

    Ezzel szeretnénk tájékoztetni és egyben motiválni benneteket arra, hogy regisztráljatok minél többen:

    https://www.torrentek.org/utsv4/register/

    Köszönjük a figyelmet, és további jó kommentelést mindenkinek.

  • P