nCoreTorrent oldalakTracker info

Az ncore reagált a Revolut botrányra!

 

Sziasztok!

Tegnap írtuk meg, hogy akár az nKór támogatói is érintettek lehetnek egy a közelmúltban napvilágot látott adatszivárgásban:

 

Illetéktelen kezekbe kerülhettek az nCore támogatók adatai!

 

De mit szól ehhez az egészhez a mag? Nos az nKór rendkívül komolyan vette az ügyet és kiemelten kezelte, és még aznap reagált is erre, sőt olyan kérdésekre is válaszoltak amiket senki fel se tett. Szeretem mikor ennyire közlékenyek.

Főételként az index cikkének lebutított szájbarágós demó változatát tálalták. A desszert a szokásos, velünk nem történt és nem is történhet soha ilyen szöveggel szúrták ki a szemünket. Egyszerű nyelvezete pedig könnyen emészthetővé tette számomra az egészet ezért külön köszönet:

 

Macskafogó!

Köszönjük, de még korog a hasunk, kicsit a tartalmat hiányoltuk, de legalább már mi is értjük miről írt az index.

Azt viszont senki nem írta, hogy az adatszivárgás az nKór-on, illetve a partneroldalukon történt. (De mindig gyanús ha valaki még a vádak ismertetése előtt mindent tagad. )

De ne szaladjunk ennyire előre. Hiszen csupán annyi hangzott el, hogy van az a dimenzió amiben egy Revolut felhasználó nKór felhasználó is egyben. A képek azt bizonyítják az előző cikkemben, hogy bizony lehetett ilyen, hiszen ők maguk ajánlgatták oly bőszen a saját felhasználóiknak. Ezt mellesleg most ők is elismerték a sátán macskája személyében.

Így válik egy clickbait felvetés olyan alternatív valósággá amit sem cáfolni, sem pedig megerősíteni nem tudnak, ezért inkább körülmagyaráznak.

De a lényeg az, hogy beszélünk róla, kell és érdemes is foglalkozni ezekkel a témákkal. A fonal gombolyag elgurítva, oda is kap a csacska macska.

Hiszen mégis kit érdekel az adatai biztonsága? Saját maguktól még egy ilyen macskakaparás sem született volna meg egy olyan témában melyben érintettek lehetnek.

nKór valóság

De egy percre tekintsünk el ettől az általam kreált alternatív valóságtól és térjünk most vissza az nKór valóságába, és adjunk hálát az égnek, hogy ők kivételek és egy nKór felhasználó sem lehet érintett, és ilyen soha semmilyen körülmények között nem történhet meg. Köszönjük, megnyugodtunk.

Gondolom minden adattolvaj tiszteletben tartja az nKór felhasználók adatait még akkor is ha állításuk szerint nem is lehet kiszűrni őket. De az is lehet, hogy vörösen világítanak, így azokhoz biztosan nem nyúlnak a szájber bűnözők.

Néha annyi is elég ha valaki a szívére teszi a kezét majd egy kisujj esküvel megspékelve adja a becsület szavát egy olyan dologra, amit nem tudhat senki sem száz százalékig biztosra.

Hiszen pár nappal ezelőttig a Revolutot is teljesen biztonságosnak mondták. Konkrétan úgy nyomatták mintha fizettek volna érte. Hát igen. A holnap a ma cáfolata.

De szerencsére a többség a partneroldalt használja. A jól bevált módszer az esetleges érintettek kisebbségbe helyezése. Hiszen mindig azok vannak kevesebben akik háborognak, akik gondolkodnak, akik alaposan megrágnak valamit mielőtt vak hittel a szívükben leengednének a torkukon.

Partneroldal

De mi is ez a partneroldal? Vajon miért kell alternatíva ha annyira szuper? Miért kelt gyanakvást a gondolkodó emberekben egy ellenőrizhetetlen szolgáltatás ami „csupán” a kártyaadatainkat kéri el?

Forrás: https://kek.sh

Ami mellékesen egy képfeltöltő oldal is egyben:

Forrás: https://kek.sh

Praktikus. Gondolom azért a partneroldal a hivatalos megnevezés ne hogy véletlen egy képet töltsenek fel az emberek a támogatás helyett.  Megadhatod a kártyaadataidat és közben egy képet is feltölthetsz a péniszedről. Nyugtának nem rossz.

Nem mondom, hogy nem biztonságos, de azért a tökömet nem raknám fel rá mint ezek. Persze van aki a fogorvosától szerzi be a pörköltnek valót is. Fodrász helyett is vághatja a hajad a párod. De azért mindenki tegye fel magának a kérdést, hogy praktikus legyen valami, vagy inkább minőségi?

Ha a nehezen megkeresett forintjaidról van szó szerintem nem kérdés hogy melyik. Gondosan megválasztod a bankod, ahol a pénzedet tartod és biztonságban tudhatod, majd az adataidat csak úgy bárkinek kiadod?

Nem biztonságosabb ha a suszter marad a kaptafánál? Magyarán ha egy elektronikus kereskedelemre szakosodott pénzügyi vállalkozás kezeli az ilyen kényes adatokat és nem pedig egy képfeltöltő oldal.

Ami csupán csak egy ingyenes let’s encrypt tanúsítványt használ a kapcsolat titkosítására:

Forrás: https://kek.sh

Én kérek elnézést

Persze jobb mint a semmi és nem akarom fikázni sem, jó is az, sok weboldal használja köztük az nKór is. De a kényes adatok titkosítására komolyabb és jóval összetettebb tanúsítványt szoktak használni. Én még nem láttam egyetlen hasonló szolgáltatást sem ami let’s encrypt tanúsítványt használna. Igaz nem vagyok jártas a képfeltöltőből lett pénzügyi intézetek világában. Reszkess Revolut itt az alternatív konkurencia.

Persze vannak akiknek elég a hit a pénzügyekben. Hinned kell benne, hogy egy képfeltöltő oldal soha se lehet bugos, és soha semmilyen körülmények között nem férhet senki hozzá az adataidhoz. Hiszen megígérték.  Ha pedig az ördögi KANdurrr is rádorombol kettőt megerősítésnek még az apokalipszis is eljöhet.

Záróakkord

Az nKór egy üzleti vállalkozás és mint ilyen, nem várható el, hogy saját maga alatt vágja a fát. Szóval mindig minden részlet nem kerül napvilágra, és a saját háza táján senki se fog rávilágítani olyan esetleges hibákra és problémákra, melyek gyanakvást ültetnének el az ügyfelek szívében. Szóval a minden rendben van és lesz az egy olyan válasz amit hallani akarsz és jobbat úgy se kaphatsz.

Ettől függetlenül köszönjük, hogy szakítottak ránk időt és hogy részesei voltak ennek a clickbait eseménynek ami azért valljuk be érdekes kérdéseket boncolgatott.  Aztán mindenki döntse el maga, hogy a sátán kis kedvencére hallgat, vagy inkább egy valódi angyalra. De hát minden szentnek maga felé hajlik a keze nem igaz? (Halkan súgom meg hogy a bolha fészek se pártatlan)

Ezért jobban teszitek, ha inkább a szívetekre figyeltek és minden döntés előtt alaposan mérlegeltek és nem ültök fel egyből az olyan szövegeknek melyeket sokszor nem motivál más mint az önös érdekek. Ugyanis csupán ti dönthetitek el azt, hogy miben hisztek. Ha valamit biztonságosnak éreztek hát használjátok. Ha gyanakvást ébreszt bennetek hagyjátok ott. Ugyanis a vak bizalmat túlértékelik.

A macska nyávog, a kutya pedig ugat, az nKór felhasználó pedig jobban teszi ha mindig az eszére hallgat.

  • Sziasztok! Csupán a kattintható nevű személyek a hitelesített és ellenőrzött, regisztrált felhasználók! A szűrke színű egyének regisztráció, és bármiféle ellenőrzés nélkül írogatnak, többnyire nem létező e-mail címekről.

    Rangok és titulusok:

    Ezzel szeretnénk tájékoztetni és egyben motiválni benneteket arra, hogy regisztráljatok minél többen:

    https://www.torrentek.org/utsv4/register/

    Köszönjük a figyelmet, és további jó kommentelést mindenkinek.

  • Szerintem már nagyon ritka az, hogy valaki csak úgy a semmiért támogasson. Igenis a különböző szolgáltatásokért fizetnek az emberek, és ezért bővíti az ncore is ezeknek a listáját. Más kérdés, hogy ők már túltolták és kvázi kizsarolják.

    Én személy szerint vissza utalom a támogatást ha kérik, erre az évek alatt csak három alkalommal volt szükség. Igen, nem kell, nem szokás, de szerintem genyózni sem muszáj. Attól még nem lesz valami korrekt csak mert ez a normális és bevett eljárás. Ezzel csak a sok önző ember hitegeti magát.

    Az ncore már előre közli, hogy nem ad vissza semmit és reklamációnak helye nincs. Miért? Mert megteheti. Jogilag nem tehetné meg, de vissza él az emberek tájékozatlanságával. Ugyanis olyan nincs, hogy egy fiókot nem törölsz ha kérik. De senki nem fogja az ilyen ügyeket hivatalos útra terelni, és ezt jól tudják.

    Az meg, hogy egy házibarkács oldalon keresztül utaltatnak emberekkel ez valahol meg is mutatja, hogy hol is van a szint. Bízzunk abban hogy semmi baj nem lesz, de ha igen, mi mossuk a kezeinket, ez a ti érdeketek, hogy ne kártalanítsunk benneteket. XD
    Adományt én se szoktam visszakérni, de úgy érzem, hogy itt már messze nem arról van szó, hogy adományt kérnének, hanem keresik az alkalmat, hogy hogyan lehetne a felhasználókat olyan helyzetbe hozni, hogy eléjük tolhassák, hogy olyan nagy bűnt követtél el, hogy inaktiváltunk, de ha víritod a lóvét akkor elfelejtjük... Ha meg vírítottál, de nem változott a helyzet akkor víríts még. Mi nem járunk utána, nem vagyunk hajlandóan fogalkozni a dologgal egy mp-t se. Engem már még az év elején inaktiváltak, és tegnap kíváncsiságból ránéztem és a fiókom még létezik, tehát nem került törlésre, szóval várják, hogy majd csengetem a kasszát. Nem fogom, végülis meg lehet lenni ncore nélkül is.
    Egyébként én szoktam adományozni, jó nem kell itt százezrekre meg milliókra gondolni, de a karácsony környéki cipősdoboz akción azért szoktam egy-két dobozt készíteni, ha valami egyéb gyűjtés van akkor pár ezret, vagy tartósélelmiszer gyűjtésekkor pár zacskó tésztát, lisztet cukrot stb azért szoktam venni és berakom a gyűjtő kosárba.
    Az én nagyapám a szakmáját tekintve vízvezeték szerelő, de lényegében ezermester volt ugyanis mindenhez is értett. Mikor olyan helyen dolgozott, ahol idősek éltek vagy a Charles Dickens által többször is megörökített valódi szegénység, nem vitte rá a lélek, hogy a munkájáért pénzt kérjen el. Viszont a házigazdáknak meg nem volt pofájuk ahhoz, hogy ezt engedjék, ezért mindig valami kis porcelánt, meg egyéb apróságokat kapott a munkájáért. Tele volt a ház mindenféle kis csetreszekkel. XD

    Amikor elhunyt, nem hirdettük meg az újságban, a gyászjelentésekbe se került bele, gondoltuk éppen elég ha a család ott lesz. Hát képzeljétek el, annyian voltak a templomban, hogy még az utcán is álltak. Szóval a jó nem marad viszonzatlan.

    Én magam is büszke vagyok arra, hogy szinte többet dolgoztam életemben ingyen, mint pénzért. Mert tudjátok a szeretet a legértékesebb fizetőeszköz. Igen, ettől még nem lesz kenyér az asztalon, de aki mindig csak a többet hajszolja és közben elfelejt embernek lenni, az lényegében a semmit kergeti, magával úgy sem viheti senki. A valódi örök élet ugyan is az, mikor tovább élsz mások szívében.

    Ezért az én értékrendemmel összeegyeztethetetlen amit ma az ncore képvisel. Kikényszeríteni, hogy fizess, majd azzal takarózni, hogy hát te nem léptél be nyolc hétig, meg amúgy sem kötelező. Ez nem követendő, inkább megvetendő.
    Nem akarom totál szétoffolni a topikot, így nem is nagyon részletezném, de egyrészt az én apám hentes volt, sookszor maszekolt, hogy majd meg megadjátok szellemiséggel. Jóban volt mindenkivel a környéken, ilyen villany,gázszerelsért, hűtő, tűzhely javítésrt nem kellett fizetnünk sose.... a nagyszüleim mindkét ágon tanyasi parasztemberek voltak, és mesélték, hogy milyen volt a világháború utáni években, hogy hogyan cserélgették a terményeket, mivel pénz az ugye nem volt. Nekem van olyanom ami neked nincs és neked van olyanod ami nekem nincs. Gyere segíteni kapálni metszeni stb. utána én megyek hozzád kapálni metszeni stb... sokat meséltek. nekem van sok tyúkom ezátal sok tojásom, neked viszont van tehened ami a dtejet, máris megvolt a csere mindenki jóljárt....
    Már elnézést de milyen "adomány" az amiről itt szó van? Az adományt az ember önként adja,akinek akarja, pusztán elismerés vagy köszönetképpen.
    De a zsarolással kikényszerített "adomány", az mitől lenne "adomány"? :D
    J