nCoreTorrent oldalakTracker info

Az ncore reagált a Revolut botrányra!

 

Sziasztok!

Tegnap írtuk meg, hogy akár az nKór támogatói is érintettek lehetnek egy a közelmúltban napvilágot látott adatszivárgásban:

 

Illetéktelen kezekbe kerülhettek az nCore támogatók adatai!

 

De mit szól ehhez az egészhez a mag? Nos az nKór rendkívül komolyan vette az ügyet és kiemelten kezelte, és még aznap reagált is erre, sőt olyan kérdésekre is válaszoltak amiket senki fel se tett. Szeretem mikor ennyire közlékenyek.

Főételként az index cikkének lebutított szájbarágós demó változatát tálalták. A desszert a szokásos, velünk nem történt és nem is történhet soha ilyen szöveggel szúrták ki a szemünket. Egyszerű nyelvezete pedig könnyen emészthetővé tette számomra az egészet ezért külön köszönet:

 

Macskafogó!

Köszönjük, de még korog a hasunk, kicsit a tartalmat hiányoltuk, de legalább már mi is értjük miről írt az index.

Azt viszont senki nem írta, hogy az adatszivárgás az nKór-on, illetve a partneroldalukon történt. (De mindig gyanús ha valaki még a vádak ismertetése előtt mindent tagad. )

De ne szaladjunk ennyire előre. Hiszen csupán annyi hangzott el, hogy van az a dimenzió amiben egy Revolut felhasználó nKór felhasználó is egyben. A képek azt bizonyítják az előző cikkemben, hogy bizony lehetett ilyen, hiszen ők maguk ajánlgatták oly bőszen a saját felhasználóiknak. Ezt mellesleg most ők is elismerték a sátán macskája személyében.

Így válik egy clickbait felvetés olyan alternatív valósággá amit sem cáfolni, sem pedig megerősíteni nem tudnak, ezért inkább körülmagyaráznak.

De a lényeg az, hogy beszélünk róla, kell és érdemes is foglalkozni ezekkel a témákkal. A fonal gombolyag elgurítva, oda is kap a csacska macska.

Hiszen mégis kit érdekel az adatai biztonsága? Saját maguktól még egy ilyen macskakaparás sem született volna meg egy olyan témában melyben érintettek lehetnek.

nKór valóság

De egy percre tekintsünk el ettől az általam kreált alternatív valóságtól és térjünk most vissza az nKór valóságába, és adjunk hálát az égnek, hogy ők kivételek és egy nKór felhasználó sem lehet érintett, és ilyen soha semmilyen körülmények között nem történhet meg. Köszönjük, megnyugodtunk.

Gondolom minden adattolvaj tiszteletben tartja az nKór felhasználók adatait még akkor is ha állításuk szerint nem is lehet kiszűrni őket. De az is lehet, hogy vörösen világítanak, így azokhoz biztosan nem nyúlnak a szájber bűnözők.

Néha annyi is elég ha valaki a szívére teszi a kezét majd egy kisujj esküvel megspékelve adja a becsület szavát egy olyan dologra, amit nem tudhat senki sem száz százalékig biztosra.

Hiszen pár nappal ezelőttig a Revolutot is teljesen biztonságosnak mondták. Konkrétan úgy nyomatták mintha fizettek volna érte. Hát igen. A holnap a ma cáfolata.

De szerencsére a többség a partneroldalt használja. A jól bevált módszer az esetleges érintettek kisebbségbe helyezése. Hiszen mindig azok vannak kevesebben akik háborognak, akik gondolkodnak, akik alaposan megrágnak valamit mielőtt vak hittel a szívükben leengednének a torkukon.

Partneroldal

De mi is ez a partneroldal? Vajon miért kell alternatíva ha annyira szuper? Miért kelt gyanakvást a gondolkodó emberekben egy ellenőrizhetetlen szolgáltatás ami „csupán” a kártyaadatainkat kéri el?

Forrás: https://kek.sh

Ami mellékesen egy képfeltöltő oldal is egyben:

Forrás: https://kek.sh

Praktikus. Gondolom azért a partneroldal a hivatalos megnevezés ne hogy véletlen egy képet töltsenek fel az emberek a támogatás helyett.  Megadhatod a kártyaadataidat és közben egy képet is feltölthetsz a péniszedről. Nyugtának nem rossz.

Nem mondom, hogy nem biztonságos, de azért a tökömet nem raknám fel rá mint ezek. Persze van aki a fogorvosától szerzi be a pörköltnek valót is. Fodrász helyett is vághatja a hajad a párod. De azért mindenki tegye fel magának a kérdést, hogy praktikus legyen valami, vagy inkább minőségi?

Ha a nehezen megkeresett forintjaidról van szó szerintem nem kérdés hogy melyik. Gondosan megválasztod a bankod, ahol a pénzedet tartod és biztonságban tudhatod, majd az adataidat csak úgy bárkinek kiadod?

Nem biztonságosabb ha a suszter marad a kaptafánál? Magyarán ha egy elektronikus kereskedelemre szakosodott pénzügyi vállalkozás kezeli az ilyen kényes adatokat és nem pedig egy képfeltöltő oldal.

Ami csupán csak egy ingyenes let’s encrypt tanúsítványt használ a kapcsolat titkosítására:

Forrás: https://kek.sh

Én kérek elnézést

Persze jobb mint a semmi és nem akarom fikázni sem, jó is az, sok weboldal használja köztük az nKór is. De a kényes adatok titkosítására komolyabb és jóval összetettebb tanúsítványt szoktak használni. Én még nem láttam egyetlen hasonló szolgáltatást sem ami let’s encrypt tanúsítványt használna. Igaz nem vagyok jártas a képfeltöltőből lett pénzügyi intézetek világában. Reszkess Revolut itt az alternatív konkurencia.

Persze vannak akiknek elég a hit a pénzügyekben. Hinned kell benne, hogy egy képfeltöltő oldal soha se lehet bugos, és soha semmilyen körülmények között nem férhet senki hozzá az adataidhoz. Hiszen megígérték.  Ha pedig az ördögi KANdurrr is rádorombol kettőt megerősítésnek még az apokalipszis is eljöhet.

Záróakkord

Az nKór egy üzleti vállalkozás és mint ilyen, nem várható el, hogy saját maga alatt vágja a fát. Szóval mindig minden részlet nem kerül napvilágra, és a saját háza táján senki se fog rávilágítani olyan esetleges hibákra és problémákra, melyek gyanakvást ültetnének el az ügyfelek szívében. Szóval a minden rendben van és lesz az egy olyan válasz amit hallani akarsz és jobbat úgy se kaphatsz.

Ettől függetlenül köszönjük, hogy szakítottak ránk időt és hogy részesei voltak ennek a clickbait eseménynek ami azért valljuk be érdekes kérdéseket boncolgatott.  Aztán mindenki döntse el maga, hogy a sátán kis kedvencére hallgat, vagy inkább egy valódi angyalra. De hát minden szentnek maga felé hajlik a keze nem igaz? (Halkan súgom meg hogy a bolha fészek se pártatlan)

Ezért jobban teszitek, ha inkább a szívetekre figyeltek és minden döntés előtt alaposan mérlegeltek és nem ültök fel egyből az olyan szövegeknek melyeket sokszor nem motivál más mint az önös érdekek. Ugyanis csupán ti dönthetitek el azt, hogy miben hisztek. Ha valamit biztonságosnak éreztek hát használjátok. Ha gyanakvást ébreszt bennetek hagyjátok ott. Ugyanis a vak bizalmat túlértékelik.

A macska nyávog, a kutya pedig ugat, az nKór felhasználó pedig jobban teszi ha mindig az eszére hallgat.

  • Sziasztok! Csupán a kattintható nevű személyek a hitelesített és ellenőrzött, regisztrált felhasználók! A szűrke színű egyének regisztráció, és bármiféle ellenőrzés nélkül írogatnak, többnyire nem létező e-mail címekről.

    Rangok és titulusok:

    Ezzel szeretnénk tájékoztetni és egyben motiválni benneteket arra, hogy regisztráljatok minél többen:

    https://www.torrentek.org/utsv4/register/

    Köszönjük a figyelmet, és további jó kommentelést mindenkinek.

  • Én csináltam egy képfeltöltő oldalt. Ki akar támogatni? :D Amúgy tényleg elképesztő, hogy hová süllyed az oldal.
    nalam mar az is kiveri a biztositekot, hogy 2 honapig nem lepsz be, akkor felfuggesztenek, majd venned kell tagsagot, hogy ez megszunjon...

    a helpdeskesek kajak nem normalisak, szamomra a warez mindig arrol szolt, hogy ingyen megszerez valamit az ember... persze volt egy masik FTP-s brigad is, akik penzt kertek a havi hozzaferesert, de persze nekem mindig volt 1:3 aranyban toltodo accountom mindenhova, szoval nekem ez sose kerult semmibe... errol most sem akarok leszokni, szerencsere amire szukseg van, azt megtalalom mashol is...

    ezek utan mar csak mondjuk egy BitHUmen accountot szeretnek az ncore helyett, mert valahogy nem tartom fairnek, hogy en penzt adjak nekik, amikor a 2 honapos kihagyas kozben volt aktiv feltoltesem is, csak bongeszobol nem leptem be ;) letolteni ofc meg nem tudok mar toluk :D :D
    Nálam még mindig a képfeltöltő pénzkezelő a favorit. XD
    De azért az ki van írva a nyitóoldalon, hogy biztonsági okokból pénzt nem adnak vissza. Érdekes nekik utalni biztosnágos, de ha valami miatt vissza kellene adni a pénzt akkor már nem? ez is árulkodó szerintem. Magyarán ha valami gebasz volt akkor így jártál.... Ez is milyen hozzáállás már....
    Adományt nem szokás visszakérni. Az más kérdés, hogy itt inkább kihasználás szaga van már, de normál esetben egy torrentoldalnak fenntartási költségek miatt adományozol és nem azért fizetsz, hogy újraaktiváljanak vagy bármi másért. Máshol se adnak vissza pénzt. Ettől függetlenül a kiírás igen vicces tőlük. Sehol se biztonságos illegális dolgokért fizetni, olyan mintha heroint akarnál venni egy webshopban és azt mondanák biztonságos.
    B