MicrobitTorrent oldalakTracker infoμBit

Tovább tetőzik a microbit.eu átverés!

Sziasztok!

Manapság minden tragédia egyben lehetőség is. Jó példa erre a microbit eltűnése:

Navos razzia miatt elérhetetlen a Microbit!

 

Voltak bizonyos haszonleső férgek, akik egyből lehetőséget láttak benne:

Csalók máris visszaélnek a microbit.eu nevével!

Mára minden kétséget kizáróan bebizonyosodott, hogy a bitpalace nevezetű torrent oldal áll a csalások mögött.

Miután rájöttek, hogy a microbitet nem tudják csupán képekből összerakni, felhagyta vele, és maradnak a jó öreg reklámozásnál.

Ugyanis a jól ismert kamu cím, az a bizonyos microbit.dyndns.hu, bizony már a bitpalace torrent oldalra irányít:

Mi az a bitpalace?

A bitpalace egy évek óta feketelistás torrent oldal, amely lopott adatbázisokból küldözgeti kéretlen leveleit. Ez az elmúlt napokban sem történt másként:

Eközben a Microbit hivatalos facebook oldalán is tovább folytatják elkeseredett kereszteshadjáratukat:

 

 

Szerencsére az emberek többségének azért leesik a tantusz, de láthatóan a csalók még mindig azt gondolják, hogy eljött az ő nagy lehetőségük. A „hitelesség” kedvért még egy Microbit profilt is létrehoztak, amit kemény két ember kedvel:

 

Gondolom ez a két zseni sparos alkalmazott az, akik elvakultan reklámozzák az oldalt. Nem is meglepő, hiszen minden reményük a jövőre ebben a projektben rejlik.  Eközben a spamm is folyik ezerrel és a sok lüke nem is tudja hova regel. XD A nyomik persze boldogon üdvözlik a sok balekot, akiket a spamm megjelölés sem tántorít el attól, hogy regisztráljanak:

Ezek a felhasználók nem lesznek aktívak, hiszen lényegében nincs semmi az oldalon ami érdekelhetné őket. Viszont örök időkre az adatbázisban ragadnak. Mazel tov!

Ha bedőltél ennek a hülyeségnek, az nem azért volt, mert Gotham legragyogóbb elméi fogtak össze ellened. Hanem azért, mert nem használtad az eszed és nem tettél fel magadnak három egyszerű kérdés:

1. A Microbit miért egy új profillal reklámozná magát mikor ott van neki a régi, 28 ezer követővel?

2. A Microbit  miért kommentekben spemeli szét a saját oldalát az „új” címükkel, mikor külön bejegyzést is szentelhetne neki?

3. A Microbit  miért nem erősítette még meg az új címen való indulást?

Ezen apróságok bármelyike gyanút keltene, ha felmerülne a fejekbe. Hát ne szépítsük kérem szépen. Nem azzal bújhatsz ki a balek szerep kőrből  ha a másikra mutogatsz, és mentegeted magad. Azzal meg főleg nem ha behúzod füled és farkad, és inkább használod a csaló oldalakat ezzel is támogatva tevékenységüket. Hanem azzal, hogy sajnálatos  érintettséged okán hitelesen tájékoztathatod a többieket arról, hogy bizony ez egy nagy csalás, és csak is akkor szakad vége, ha elég sokan szót emelnek ellene.

Tehetünk ellene!

A csalókat lelepleztük, ezzel a kezetekbe adtuk a tudást és az előnyt. Nincs más dolgotok, mint terjeszteni az igét. Pont úgy, ahogy már nagyon sokan teszik ezt a microbit.eu facebook oldalán:

 

 

Látható, hogy amint bepróbálkoznak mindig van valaki, aki betegye alá a róluk írt cikkünket. Ha összefogunk, az ilyen kis mitugrász férgek labdába sem rúghatnak. Mindig többen lesznek a jóérzésű rendes emberek. Hát te se hagyd szó nélkül az ilyen félrevezető bejegyzéseket. Linkelj minket, vagy írj kommentet, de ne engedd, hogy másokat is átverjenek.

Jelentsd a csalókat

Az alábbi két linken te is segíthetsz a csaló oldalak likvidálásában. Nincs más dolgotok, mint rákattintani és az említett két oldalt jelenteni:

https://safebrowsing.google.com/safebrowsing/report_phish/?url=https://bitpalace.cc

https://safebrowsing.google.com/safebrowsing/report_phish/?url=http://microbit.dyndns.hu

Osszátok és jelentsétek a hasonló átveréseket minél többen, és legyetek mindig résen.

 • Sziasztok! Csupán a kattintható nevű személyek a hitelesített és ellenőrzött, regisztrált felhasználók! A szűrke színű egyének regisztráció, és bármiféle ellenőrzés nélkül írogatnak, többnyire nem létező e-mail címekről.

  Rangok és titulusok:

  Ezzel szeretnénk tájékoztetni és egyben motiválni benneteket arra, hogy regisztráljatok minél többen:

  https://www.torrentek.org/utsv4/register/

  Köszönjük a figyelmet, és további jó kommentelést mindenkinek.

 • Én is fent voltam a microbiten, nem regeltem a fent említett oldalra, a bitpalace.cc oldalról még nem is hallottam soha, ma viszont én is kaptam emailt..
  Tagja vagyok / voltam a microbit oldalnak, nem regisztráltam sem a microbit.dyndns.hu sem a bitpalace.cc oldalra soha, de ma én is kaptam ilyen emailt.
  Sajnos ma én is kaptam emailt, pedig sosem regisztráltam a fenti oldalakra.
  én is kaptam mailt, pedig semmi ilyenre nem regisztráltam, lehet valahogy kikerült a microbit adatbázisa?
  K