Szerintünk

Magyarnak lenni dicsőség vagy bűntudat?

Sziasztok!

Hiszek abban, hogy egy ember nem csupán földi javakat örökölhet, hanem érzéséket és az ősi emlékezetet. Keserű vagy édes, sok múlik azon, hogy milyen az a kéz amely a bölcsőt ringatja. Milyen dalokkal altat el, s milyen gondolatokkal ébreszt fel.

Magyarország himnusza egy fohász, egy könnyégrés. Egy néptől ami mindig jobbat remél, de megbénítja a félelem és a tehetetlenség. Egy nemzeté, ami mindig mástól várja a megoldást, a feloldozást. A múlt véres bélyeget égetett szívére, és ezt a keserű életigazságot örökítjük tovább a gyermekinkben. Pedig a változás ott rejlik minden egyes emberben, a következő generációban ülteted el. Fontos az emlékezés, de aki a múltban él az elszalasztja a jövőjét.

Viszlát bűntudat

Ideje végre búcsút mondani az évszázados bűntudatnak és a gyásznak. Akármilyen furán is hangozhat, a boldogság csupán egy érzés, és csak is rajtad áll a döntés, hogy beengeded e a szívedbe. Előtted a pohár, félig telinek vagy netán üresnek látod? Ha felég teli, akkor már érted miről is dumálok. Ha viszont üresnek, akkor csak a szemedet használod. Látsz, mégis vak vagy, nincs benned sem hála sem pedig alázat. Nem becsülöd meg amid van, mindig többet és többet akarsz, örökké éhes és elégedetlen vagy. Ez az egyik oka annak, hogy nem veszed észre azt ami az orrod előtt van.

Állj meg egy pillanatra, néz körül, annyi minden van amiért hálát adhatsz. Amit csak akkor könnyezel meg ha annak végleg búcsút mondhatsz. Semmi sem természetes amid van, minden pillanat egy újabb ajándék, ne csomagolást nézd, csak adj hálát a csodáért.

A Kárpátok a magyar olümposz. A Duna a mi életet adó varázslatos nilusunk. A Balaton a mi Földközi-tengerünk. Mindenünk meg van, hát mi kell még nekünk? Itt ékünk, dolgozunk és szeretünk. A remény ami egyetlen reménységünk. Magyarnak lenni a mi keresztségünk. A jövő a mi legnagyobb felelősségünk.

Minden csak hozzáállás kérdése

Trianon számodra tragédia, de számomra közép Európa születésnapja. A mohácsi csata csupán maga a vész, vagy egy tanulságos példa az egység és az összefogás fontosságára? A Forradalom, a szabadságharc, igazságtétel vagy pusztán csak anarchia?

Csak is rajtad múlik miként emlékezel arra a napra mikor őseid végre felszólaltak és a kezükbe vették a saját sorsukat. Győzöl vagy veszítesz, mellékes, a lényeg, hogy a tudatod szabad legyen és megtedd amit súg a szíved. Tükörbe büszkén csak is így nézhetsz.

Mindenben ott van a jó, csak tárd ki a szíved, hogy meglásd és megértsed. Néha nehéz meglelned, észrevenned, az esetek többségében már rég ott van előtted. De nincs értelme a mentőövnek ha te nem ragadod meg.

Magyarország a test, az emlékezet, ezer darabra szabdalva is egységes. Mindegy hogy nevezed, ott él minden magyar ember szívében és neked óriási a felelősséged, hogy miként adod át a zászlót a következő nemzedéknek. Magyarnak lenni dicsőség vagy bűntudat, ez a kérdés válassz.

  • Sziasztok! Csupán a kattintható nevű személyek a hitelesített és ellenőrzött, regisztrált felhasználók! A szűrke színű egyének regisztráció, és bármiféle ellenőrzés nélkül írogatnak, többnyire nem létező e-mail címekről.

    Rangok és titulusok:

    Ezzel szeretnénk tájékoztetni és egyben motiválni benneteket arra, hogy regisztráljatok minél többen:

    https://www.torrentek.org/utsv4/register/

    Köszönjük a figyelmet, és további jó kommentelést mindenkinek.

  • Szerintem egyik se.
    MAGYARNAK LENNI DICSŐSÉG !!!! :magyarzaszlo
    Mindenképpen dicsőség, politikai hovatartozástól függetlenül!
    Egyik sem. Magyarnak lenni: Felel-ŐS-Ség.

    Trianonnal kapcsolatban: Jelenczki István: Nem,nem, soha I-IV. (összesen kb 8 óra) Én végignéztem. (boltba megrendeltem és pénzért megvettem mivel egyébként nem sok helyen lehet hozzájutni) Minden magyarnak (vagyis magát magyarnak gondoló embernek) meg kéne néznie. 1-2 gagyi film helyett ez is beleférne az időbeosztásba... Csak azért, hogy legyen némi fogalma arról, hogy valójában mi és hogy történt akkor.

    Nem kell a múltban élni, de a múlt ismerete szükséges a jövőre vonatkozó helyes döntések meghozatalához.
    FELELŐSSÉG !
    B