Torrent oldalak

BlackPearl: Time to say Goodbye! – A BlackPearl Június elsején bezár

Sziasztok!

Röviden
A BlackPearl, ami egy vegyes tartalommal foglalkozó DDL oldal, a mai nap folyamán bejelentette, hogy mivel a Google Drive, ami a leggyakrabban használt fájlmegosztó az oldalon, új szigorításokat vezetett be, ezért az oldalt Június elsején be fogják zárni.

As many of you already know Google is tighten up their restrictions for Shared Drives and since Google Drive is the Main Hoster on this Forum it will affect Blackpearl pretty hard.
We already noticed that there are a lot of Dead Links appearing and Users talking about their Shared Drives that got nuked.

Because of that we decided that Blackpearl won’t have a Future anymore and want to tell you that the Forum will shut down at the 1st of June.

We want to say thank you to everyone who was part of this journey and to the People that contributed to the Forum with knowledge and Content.

The Discord Server and the Telegram Group will still exist after the Forum got shut down.
The Invite Links to them you can find on the left Sidbar under Chat support if you didnt join them already.

In addition we decided to lower the Prices for the Usergroups:

 • Inactive Removal costs now 1 Pearl
 • Upgrade to Boomer Usergroup costs now 2 Pearls
 • Upgrade to Pirate Usergroup costs now 10 Pearls

Thank you.

Személy szerint én szerettem ezt az oldalt, kényelmes volt tartalmak beszerzésére, hiszen nem kellett azon aggódni, hogy vissza kell őket seedelni. Ezen felül sok érdekes tartalmat lehetett találni rajta, melyre alapból nem keresett volna rá a felhasználó.

Vajon milyen kihatása lesz a Google új intézkedésének egyéb DDL oldalakra? Talán ez a direct download piracy végének a kezdete? Esetleg a jövőben a prémium előfizetéses file hosterek fognak még nagyobb népszerűségnek örvendeni?

 • Sziasztok! Csupán a kattintható nevű személyek a hitelesített és ellenőrzött, regisztrált felhasználók! A szűrke színű egyének regisztráció, és bármiféle ellenőrzés nélkül írogatnak, többnyire nem létező e-mail címekről.

  Rangok és titulusok:

  Ezzel szeretnénk tájékoztetni és egyben motiválni benneteket arra, hogy regisztráljatok minél többen:

  https://www.torrentek.org/utsv4/register/

  Köszönjük a figyelmet, és további jó kommentelést mindenkinek.

 • Ezek a linkes szarok pár hét, hónap van hogy má pár nap után törlik a jogsértő fájlokat. Szóval ez már csak ezzel jár. Ha minden feltöltő oldal bezárása után elköszönnének a warez oldalak nem lenne egy sem. XD
  Azért ez nem így van teljesen, akkor ITI-nek se lenne akkora arkhívuma, amit még jó pár torrentoldal is megirigyelhet. És ha valamit törölnek, akkor elég sokat tesznek érte, hogy pótolják. Ott pl. jutalmazzák is, ha a halott linkeket pótolják. De máshol is bevett szokás a dead link report és azoknok a pótlása, viszont ha így globálisan lesz tiltva valami az már megint más helyzet. Az a DDL oldal, ahol a linkek nagy %-ban halottak az egy szar oldal, akár meg is szűnhetne.
  Hol vannak ma azok a feltöltő oldalak ( Megaupload és társai) amik akkor élték fénykorukat mikor a warez? Érdekes mikor elköszöntek az oldalak mégis megmaradtak, többségük a régi tartalommal. Miért? Mert felrakták máshova. Nem volt két perc, de megoldották. Amit ha jelentettek megint csak újra pótolni kellett. Én még emlékszem mikor elköszönt a beload mert a p2p technológia elfáradt. XD

  A warez se más mint a torrent abban a tekintetben ha valami elhal fel lehet tölteni újra. De ha nincs akarat, nincs rá megfelelő csapat akkor elhiszem, hogy az ember azt mondja, hogy ennyi volt. XD Ha pedig ez a dolog nem jelenti a warez végét, akkor derül csak ki, hogy kinek van igaza XD
  Volt anno egy nagy mega balhé is, akkor tűntek el a linkek a luelinksről is, annak idején nagyon hypeolva volt az oldal.
  Az ITI nem annak az utódja? Legalábbis a közösség egy része folytatta máshol, de az az oldal már nincs annyira felkapva.
  Nem is mondtam, hogy nem megoldható minden az, ettől függetlenül van, volt olyan aki azt mondja ennyi volt. Persze lehet más is a háttérben megunták, tulaj családi okok miatt leállítja, de lehet csak annyi, hogy túl sok munka lenne és nem akarják folytatni. Igen kihalni nem fog ettől hirtelen, de lehet 1-2oldal úgy gondolja abba hagyja.
  Ha azt vesszük semmi nem tart örökké sajnos, de pl a what.cd-re elég nosztalgikus visszagondolni, szerintem minőségileg már sosem lesz pótolva.
  N