Nagyvilág hírei

Győzelem vagy vereség?

Sziasztok!

Nem szeretek politizálni, de manapság annyira a mindennapjaink része, hogy nehéz úgy egy témát érinteni, hogy az ember képes legyen kikerülni.

Ez a bejegyzés egyszer és mindenkorra tisztázni fogja, hogy mit is gondolok pontosan Magyarországról, a történelméről, és a jelen kor eseményeiről.

Fontos megjegyeznem, hogy minden bejegyzés ami a „nevem” alatt kimegy, az nem az oldal, nem is szerkesztőség, és nem is a vezetőség véleménye, hanem egyedül az enyém.

Kaptam ma is két hírt, amiről lesz mit mondani:

https://propeller.hu/itthon/3792011-gyurcsany-valasztasi-veresegrol-marki-zay-nem-volt-legjobb

https://index.hu/belfold/2022/04/04/jakab-peter-marki-zay-peter-megbuktatta-az-ellenzeket/

Egy mindenkiért, és mindenki egyért?

Beállunk valaki mögé akiben nem hiszünk hátha győz? Ha pedig győz, akkor igen megcsináltuk!! Ha pedig veszít, akkor megcsinálta magának? Én úgy gondolom, hogy egy egységben együtt küzdünk, együtt győzünk vagy veszítünk. Ha ezek a feltételek nem teljesülnek, akkor nem beszélhetünk egységről.

Amikor valaki a hibást kutatja és bűnbakokat gyárt, előbb mindig nézzen mélyen magába, mert senki sem bűntelenül jött erre a világra. Ha valamit együtt kezdünk el, azt együtt is fejezzük be. Az egységben nincs én vagy te, csupán a mi ami létezhet.

Én nem a pártokat ítélem el, és nem is azokat az embereket akik most egymásra mutogatnak. Egyedül a haragra haragszom, a képmutatást vetem meg, és csak is a bűnt utasíthatom el. A gondolat a rossz ami a szánkba ad olyan szavakat, hogy a másik iránt lázítsak. Ez nem helyes, ez az emberi esendőség egyik ékes példája.

Mit gondolok a választásról?

A lehető legőszintébb szívvel mondom, hogy örülök a győztesekkel, és sajnálom a veszteseket. Mert az együttérzés és a könyörület miatt vagyunk mi emberek. A könnyek elszomorítanak bennünket, de a mosoly és a taps felvidítanak. Magyarország döntött, Magyarország arra halad amerre a többség akarja. Legyen egy baráti kézfogás a győztesek felé, és egy hatalmas ölelés azoknak akik veszítettek.

Összefogás

Hiszek az összefogásban, hiszek egy egységes Magyarországban. Hiszem, hogy egy vezető pártnak mindenkit képviselnie kell, legyen akár jobbos, vagy balos, higgyen bármiben vagy bárkiben mindenkit képviselnie kell. Viszont fontos, hogy közben ne menjen szembe a saját elveivel.

Olyan dolgokat kell képviselnie, mint a család, a béke, a haza szeretete. Mert ezek olyan dolgok amik jobbost és balost egyaránt összekötnek. Mint oly sokszor az életben, ismételten nem a különbségekbe kell az energiát ölni, hanem azokba az apró pontokba melyeket ha össze kötünk meglátjuk az utat a másik emberhez.

A hit drága véreim jelen van az életünkben, mind hiszünk valamiben vagy valakiben. De ha homályos az üzenet. De ha a pártok csak úgy váltogatják az elveiket és azt hogy miben hisznek attól függően, hogy mi lehet ma népszerű és mi nem, az a többségből ellenszenvet vállt ki. Mert ez hiteltelenné tesz minden további törekvést.

Ha keresztény vagy, és felveszed az iszlám vallást de csak azért mert ettől több követőt remélsz, nem csak hogy nem fog össze jönni, de még azok is el fognak tőled pártolni akik eddig hittek benned, akik támogattak téged. Fontos az egység, fontos hogy érdek nélkül képviseld azt amiben hiszel mert csak így lehetsz hiteles és őszinte.

A Magyar Demokrácia

Magyarország egy fiatal demokrácia. Hiszen a királyság után egyenes ágon érkezett a diktatúra. Magyarországnak van még mit tanulnia, de tud is mit tanítani azoknak, akik nem megismerni akarják a kultúránkat hanem átformálni. Ez egy ezer éves nemzet, és bár megtépázták az évszázadok viharai, mindig a felszínen tudott maradni.

A törekvések, hogy Magyarországot eltöröljék a föld színéről rendre kudarcot vallottak. Ma mindenki Magyarországról beszél, mert egy úgynevezett alternatívája a nyugatnak és a keletnek, mert itt élünk Európa szívében, és nem tehetünk mást mint hogy állva maradunk. Akár nyugatról, akár keletről fújjon is bennünket a szél.

Van mire büszkének legyél

Aki ezen a földön született, igazán büszke lehet. Mert ez az ország soha sem hátrált meg a kihívások elöl. Soha sem ijedt meg a túlerőtől. Mindig azt tette amit a szíve diktált, így Magyarország soha sem lehet vesztes. Mindig megtettük amit lehetett.

Mi voltunk azok, akik vérünket adtuk Európáért és megvédtünk a nagy oszmán birodalommal szemben. Nem feledhetjük Zrínyi Miklóst, aki egyedül szállt szembe a török szultánnal, és annak seregével, és segítséget pedig nem kapott sem keletről sem pedig nyugatról.

Mi voltunk azok akik szembeszálltak az osztrák császársággal, és az aradi tizenhárom által igazolást nyert, hogy magyarnak lenni, nem csupán helyrajzi kérdés, hanem kő kemény hitvallás. Aki hisz a nemzetben, akinek a himnuszunkra egyszerre dobban meg a szíve, akinek a zenénkre felpezsdül a vére,  azt bárhova is szülessék, testvéri csókkal köszöntessék, hiszen egy a hitünk és egyet érzünk.

Mi voltunk azok, akik először intettek be az elnyomó szovjet rezsimnek. So se feledjük, hogy miként győzte le a magyar szív, a rettegést, és ejtette ámulatba a világot. Mi megtettük amit előttünk senki nem mert.

Az új évezredben sem fogunk megijedni a kihívások elöl, és nem fogjuk  hagyni, hogy akár a nyugat, akár a kelet, megszabja mit is kell tennünk, mert minket továbbra is a szívünk ami előre visz.

Epilógus

Magyarország győztes, te aki magyar vagy győztes vagy. Azért mert élsz, mert tovább adhatod a kultúránkat. Légy büszke az őseidre. Mert sokan az életüket adhatták ezért, hogy te most ebben a percben itt lehessél. Ne azt nézd ami nincs, hanem azt ami van. Te igen is egy csodálatos helyen vagy, ez egy ezeréves kultúra, amit érdemes tovább vinni mert ez valami egyedi, ehhez fogható nincs és tán nem is lesz soha sem. Ezt csupán az értheti meg akinek magyar vér csörgedezik az ereiben és egy magyar szív dobog a mellkasa bal féltekében.

Gyáva népnek nincs hazája, azt csak kergetik jobbra és balra, keletre vagy nyugatra. Te csak légy önmagad. Ismerd meg azt hogy ki vagy, és mindig azt tedd amit súg a szíved. Magyarország egységes kell hogy legyen, hát ne gyűlöld a testvéred. Olyan kevesen vagyunk, és ha hagyjuk, hogy megosszanak bennünket még jobban elszigetelődünk. Te csak légy büszke magyar mert aki melletted áll, aki veled szemben van, szintén az. Tegyük hát félre az ellentéteket és békéljünk végre meg. A jelszó ismét a szeretet.

 • Sziasztok! Csupán a kattintható nevű személyek a hitelesített és ellenőrzött, regisztrált felhasználók! A szűrke színű egyének regisztráció, és bármiféle ellenőrzés nélkül írogatnak, többnyire nem létező e-mail címekről.

  Rangok és titulusok:

  Ezzel szeretnénk tájékoztetni és egyben motiválni benneteket arra, hogy regisztráljatok minél többen:

  https://www.torrentek.org/utsv4/register/

  Köszönjük a figyelmet, és további jó kommentelést mindenkinek.

 • Ez egy nagyszerű írás de a politika és a vallás mindig megosztja az embereket sajnos.
  Szerintem az ragadta meg legjobban a lényeget, aki azt mondta: előbb ellenzéket kell váltani, hogy aztán rendszert is lehessen. Azért nem kell tepernünk a szavazósdival hogy másik nevűek folytassák ugyanezt. 30 éve itt mindenki csak lop, mindenki az előzőnél pofátlanabbul, mert látja hogy az előző lopása se verte ki a biztosítékot, hát akkor megpróbálunk még rátenni egy lapáttal, hátha azt is elbírja a nép... És elbírja, így aztán a Fidesz után is nőni fog a lopás, ebben szinte biztos vagyok. Ráadásul friss húsok jönnek, akik mégéhesebbek, hiszen nem lophatták végig az előző 10+ évet.

  De hol vannak itt olyanok akikre szavazni is lehet, és nem csak valaki más ellen?
  P