Nagyvilág hírei

A meglőtt orosz katona nem is vérzik?

Sziasztok!

Ma az alábbi hírt fogjuk kicsit ízlelgetni:

https://hvg.hu/vilag/20220328_hadifogoly_kinzas_orosz_katonak_ukrajna

Sajátos észrevétel, hogy bármilyen az ukrán vezetést negatívan érintő incidens lehet hamis, aminek a célja nem más mint a lejáratás. Ezzel a gondolattal töri meg a szerző a kínos csendet. De már a címmel is igyekszik mérsékelni ennek a borzalmas bűncselekménynek a súlyát.

Gondolkozzunk el azon, hogy ha az orosz katonákról került volna ki olyan felvétel, melyen szórakozásból lábon lőnek fegyvertelen ukrán hadifoglyokat, vajon akkor is ezzel a szájízzel íródott volna meg ez a cikk?

NEM. Nagy betűkkel írnák ki, és tényként közölnék, hogy orosz katonák ukránokat kínoztak, és ez háborús bűntett. Újabb szankciókat sürgetnének, és ész nélkül büntetnének meg akit csak lehet.

Ugyanis a ha, meg a de, és az elképzelhető dolgok is megértek már hasonló reakciókat és szalagcímeket. Majd akkor egy videó ami nem sokat bíz a képzeletre, pont az ne kerülne rivalda fénybe? Hagyjuk már kérem.

Már nekem kínos, hogy azt kell a címekben olvasnom, hogy az ukrán vezetés vizsgálatot folytat. Hátha meg lehet cáfolni, hátha meg lehet magyarázni, hátha el lehet szigetelni mint egyszeri „túlkapást”. Ha pedig nem, akkor jogos bosszú lesz, egyfajta igazságtétel az orosz rémtettekért.

Mindenki nézze meg az alábbi videót, és döntse el magába, hogy valóban igazságos-e?

https://444.hu/2022/03/27/vizsgalja-a-katonai-vezetes-hogy-tenyleg-kinoztak-e-orosz-hadifoglyokat-ukran-katonak

Virágkorát éli a kettős mérce

Egyszerűen undorító, hogy a média szemében az egyik ember élete, szenvedése kevesebbet ér mint a másiké. Csak is azért, mert ami történik az nem illik abba az idilli képbe, amit igyekeznek úton és útfélen az arcukba tolni. Miszerint az ukránok a jók, így csak jó dolgokat tesznek, az oroszok pedig a rosszak, és csak a gonoszságra hajlamosak.

Amíg az ukránokat már előre megilleti az ártatlanság védelme, addig az oroszok tárgyalás nélkül is elítélhetőek. El is lettek ítélve már számtalanszor előre, akár igaz volt a vád akár nem, nem számított semmi sem. Nem tisztem megítélni egyik kép vagy videó eredetiségét sem. Azt viszont látom, hogy nem egyenlő a mérleg a médiában. Mindenkinek kijárna az ártatlanság védelme, pont úgy mint most a fent említett incidens kapcsán az ukránoknak. Feltételezzük egymásról a legjobbat a legrosszabb helyett. Ne ítélj, hogy ne ítéltess.

A háború valósága

Senkinek ne legyenek illúziói, egy háború elképzelhetetlenül szörnyű dolog, az ember egyik legszégyenteljesebb találmánya. Aki ebben részt vesz az mind bűnös és bizony követhet el embertelen dolgokat. Ne higgyük azt, hogy csak az egyik fél.

A háború nem más mint az állatias ösztöneinknek való behódolás, ezért senki ne gondolja, hogy az ukrán hadsereg csak szenetekből áll, az oroszok meg mind a pokolból előbújt démonok gyülekezete. Ha engedünk a csábításnak, könnyen össze mosódik a jó és a rossz fogalma és egy háborúban mindig nagy a kísértés. Mert az erő, a hatalom érzése megrészegítheti az embert. Ez sarkalja förtelmes tettekre, mert önmagát helyezi Isten szerepébe, és az önös érdek kerül mindenek elébe.

A tudat, hogy én a JÓ oldalon állok, szintén cselekvésképtelenné teszi a józan észt, és akarva akaratlan, de démonizálja az ellenfelet. De pontosan ez is a cél, hiszen a hadseregnek az agya valahol jóval távolabb van, csupán az egyszerre menetelő lábak, és tettre kész kezek vannak jelen a háborúnak nevezett pokoli káoszban.

A másik oka a hasonló rémtetteknek a bosszú és a gyűlölet. Minden oldalról ömlik ránk a szenny, hergelik az embereket, és akit sikerült behülyíteni, az az első adandó alkalommal neki áll törleszteni. A sors iróniája, hogy ritkán azok szenvedik el a bosszú minden képzeletet felülmúló borzalmait, akik annak a kiváltó okai.

Az ember az CSAK ember

Gondolkozzunk el azon, hogy mi emberek valóban annyira különbözünk-e egymástól? Számít e a burok amibe születtünk? Számít-e a környezet ahol felnőttünk? Nem vagyunk-e belül mind valahol ugyan olyanok? Mindannyian szeretők és szeretett lények vagyunk. Apák fiai vagy lányai. Anyák méhének gyümölcsei.

Mindannyian érzünk éhséget és szomjúságot, örömöt és bánatot. Képesek vagyunk szeretni, ölelni és megbocsájtani. Aki gyűlöli az ember társát, az valójában valahol magát is megveti. Mert több a közös benned és abban akit gyűlölsz, mint azt gondolnád.

A lényeg az önazonosság. Ha képes vagy magadban is megtalálni a hibát és dolgozni azon, hogy jobbá válj, és közben megtanulod szeretni és értékelni önmagad, akkor jobban meg fogod érteni a másikat. Ugyan azért vagyunk itt, hogy éljünk, egy minél teljes életet éljünk. Megannyi lélek keresi egyszerre a választ a nagy kérdésekre s közben elfelejti, hogy a lényeg talán önmagunk megismerése. Ez az út ami ha szerencsénk van egy másik ember szívében ér véget. Ismerned kell önmagad, hogy hogy szerethess, hogy megértsd a másik embert.

Út a megvilágosodás felé

Az még a jobbik eset, ha keresed a válaszokat a kérdésekre. De sokan egyáltalán nem nyitottak, el vannak a saját kis világukban, úgy érzik ők már készen vannak, mindent tudnak. Pedig életünk utolsó percéig tanulunk és fejlődünk, beérünk mint a jó bor. A kezdeti tüzességből lassacskán ránk talál az Isteni nyugalom. És ahogy az utunk a végéhez közeledünk, egyre inkább vagyunk képesek mi is felülről szemlélni a dolgokat. Nem aktív résztvevőként beszűkült tudattal, hanem pártatlan higgadtsággal puszta szemlélőként.

Mert aki már sok csatát megélt, az tudja igazán, hogy nincs értelme a folytonos haragnak és gyűlöletnek. Aki így viseltet a másik iránt, az egyből két gödröt is ás. Egyet az ellenfelének, egyet pedig saját magának. Mert nem veszi észre, hogy a harag a rögeszméje,  és amikor a másikat szidja, bántja, ő minden gondolata, elfelejt magáért élni. Megreked a múlt árnyaiban.

Egyedül a szeretet vezethet ki bennünket a fénybe. Tudom mondani könnyű, de ha egyszer megértjük, hogy nem jó nekünk az amit érzünk, amin keresztül megyünk, akkor igen is el kell tudni engednünk. Sokszor elég az is ha megpróbálunk valami elfoglaltságot találni, új élményeket szerezni és akkor nincs időnk a múlton rágódni.

Epilógus

Azon kéne elgondolkodnia az emberiségnek, hogy melyek azok a dolgok amik összekötnek bennünket, és nem pedig abba ölni folyton az energiát, hogy megtaláljuk a nagy egészt tekintve lényegtelen különbségeket melyek ürügyén egymásnak eshetünk.

Két tudatos szavazó is össze kaphat azon a kérdésen, hogy a másik kire szavaz. Pedig a lényeg, hogy mind a ketten fontosnak tartják a jövőt és ezért a kezükbe veszik a sorsukat. Azt teszik amit helyesnek éreznek és gondolnak.

Két hívő ember is egymás torkának eshet azon, hogy ki hogy nevezi azt a felsőbb erőt amelynek tanításainak alárendelik magukat. Pedig a lényeg, hogy mind a ketten hisznek valamiben. Készek tanulni és nyitottak a szeretet hívó szavára.

Két focidrukker is egymásnak eshet azon, hogy ki melyik csapatnak szurkol. Pedig ha megkérdeznénk, hogy mit szeretnek a fociban, hamar ráébrednének, hogy több a közös bennük mint azt gondolnák.

Valahogy mindig könnyebb a rosszat meglátni az emberekben mint a jót, ezért még sokat kell tanulnunk.

 

 • Sziasztok! Csupán a kattintható nevű személyek a hitelesített és ellenőrzött, regisztrált felhasználók! A szűrke színű egyének regisztráció, és bármiféle ellenőrzés nélkül írogatnak, többnyire nem létező e-mail címekről.

  Rangok és titulusok:

  Ezzel szeretnénk tájékoztetni és egyben motiválni benneteket arra, hogy regisztráljatok minél többen:

  https://www.torrentek.org/utsv4/register/

  Köszönjük a figyelmet, és további jó kommentelést mindenkinek.

 • ezekből nem derül ki, hogy valóban orosz foglyokról van szó. én beszélek oroszul is, az "elkövetőknek" nincs ukrán akcentusa, a háttérben küönös módon még véletlenül sem vehető ki egy jármű rendszáma sem. szerintem orosz kamuvideó az egész
  Szerencsére a cikk nem arról szól, hogy valós-e a videó vagy sem.
  H
  • H
   Horvla
  • 2022-07-12
  Jó cikk lett DarkAngel! Teljesen egyet tudok érteni a gondolataiddal!

  Főleg ezzel a pár sorral:
  "Pedig életünk utolsó percéig tanulunk és fejlődünk, beérünk mint a jó bor. A kezdeti tüzességből lassacskán ránk talál az Isteni nyugalom. És ahogy az utunk a végéhez közeledünk, egyre inkább vagyunk képesek mi is felülről szemlélni a dolgokat. Nem aktív résztvevőként beszűkült tudattal, hanem pártatlan higgadtsággal puszta szemlélőként."
  Háborúban nincsenek szabályok ez bebizonyosodott. Csak ott vannak szabályok ahol érvényesíteni tudják a rendet.
  Z
  • Z
   Zsoltax
  • 2022-07-24
  Most ebben a topikban annyi az érdekes hogy ha valakit megőnek, nem feltétlen kell véreznie, ennek sok oka lehet védőmellény, a lövész azt hitte eltalálta de mégsem, vakktöltény volt, és sorolhatnám mennyi tényező lehet hogy valaki ne vérezzen ha elvileg meglőtték, de lehet kamu is ami ebben a háborúban sok van.
  Z