Nagyvilág hírei

Cenzúra, vagy a gondolat szabadsága. Nincs helyük a korrekt tájékoztatásban!

Sziasztok!

A tények makacs dolgok, abban is látszik, hogy megmásíthatatlanok, sziklaszilárdak és elmozdíthatatlanok. Mégis naponta találkozunk olyan hírekkel, melyeket mindenki tényként kezel, melyek miatt emberek egymásnak esnek. Amiket napokkal később mégis megcáfolnak, félretolnak, de a tegnap hazugságai és az okozott károk velünk maradnak, de valahogy senkit nem foglalkoztatnak.

Ukrán hősi halottak, akik talán vígan éldegélnek

Az ukrán katonák hősi halált haltak:

https://nlc.hu/ezvan/20220225/ukran-katonak-hosok-kigyi-sziget-orosz-ukran-haboru

Forrás: nlc.hu

 

Aztán valahogy mégis feltámadtak:

https://hvg.hu/vilag/20220228_ukran_haditengereszet_kigyo_sziget_katonak

Forrás: hvg.hu

Terhes nő aki gyermekével életét vesztette

Meghalt a nő a gyerekével együtt:

https://444.hu/2022/03/14/meghalt-az-a-terhes-no-akit-hordagyon-menekitettek-a-mariupoli-szulootthonbol

Forrás: 444.hu

Vagy talán mégse:

https://444.hu/2022/03/11/megszulte-a-kislanyat-a-mariupolban-lebombazott-bloggerlany

Forrás: 444.hu

 

Az igazság odaát van

Csak nekem számít az igazság? Ez volna a korrekt tájékoztatás? Ezekből a „tényekből” valamelyik biztos, hogy nem igaz, hiszen egymást cáfolják meg. De kinek lenne a dolga azt eldönteni, hogy melyik információ hiteles és melyik hiteltelen? Nem neked és nem is nekem, hanem azoknak az újságíróknak, akik minden baromságot tényként adnak el.

 

Hazudnak reggel, délben, és este!

Ömlik a hazugság, a tájékoztatás leplével takarva be. De kit vonnak felelősségre? Senkit sem, mert szólásszabadság van. Közben a cenzúra is játékban marad, mikor a helyreigazítás elmarad, amikor csak az egyik oldal kap teret ebben a nevetséges színjátékban.

 

Nincs helye se a cenzúrának sem pedig a gondolat szabadságának

Szólásszabadság, egy tág fogalom, és ami magában rejti a gondolatot, a szerző véleményét és akaratát, ami akarva akaratlan de néha elferdíthetik a tények közlését. A szólásszabadsága lesz a cenzor, ha elhallgatjuk a tényeket csak azért mert bármit mondhatunk és bármit megtehetünk a demokráciák magasztos eszméinek zászlói alatt. A tájékoztatásban nincs helye az egyénnek, ő csupán az igazság eszköze lehet, aki vakon alárendeli magát Justiciának, az igazság, az igazságszolgáltatás és az erkölcsi erő istennőjének. Nem a főnökének, nem a gazdasági érdekeknek, nem a saját elképzeléseinek, egyedül a száraz tényeknek. Nincs helye a korrekt tájékoztatásban sem a cenzúrának sem pedig a gondolat szabadságának.

Üzenet a dezinformátoroknak

Mond ami van, és ne képzeld oda ami nincs. Lehet, hogy a földi törvények felmentenek, de Istennek akkor is felesz és a saját lelkiismereted elöl sem rejtőzhetsz el. Bűnt követsz el mikor az embertársaidat szándékosan téveszted meg.

Mivel vagy te jobb mint a fegyveres agresszorok? Mikor te az újságok hasábjain szítod az erőszakot és az indulatot? Agyatlan báb vagy csupán, vagy maga a gonosz? Komolyan elgondolkodok, hogy miért jó neked ha családok és barátok egymásnak esnek, ha ezrek keze szorul ökölbe. Vagy talán bele se gondolsz ebbe?

Halált halálért, üvöltik a tömegek, „hála neked”,  közben sokszor nem létező rémtetteket torolnak, vagy torolnának meg. Az erőszak erőszakot szül, és a megbocsájtás egyre távolabb kerül. Elhalkulnak a józan ész harsonái,  és az alantas ösztönök veszik át testünk felett az uralmat. S mire észbe kapsz, térdig gázolsz te is a vérben és a mocsokban, ez a te világod, ez a te megoldásod.

Tűzzel nem olthatsz tüzet, vérrel nem moshatod le a vért, és a hazugság sem lesz igaz csak azért mert te azt szeretnéd. Ördögöknek cinkosa vagy,  egy ostoba paraszt a nagyhatalmak sakkjátszmájában. Rakosgatnak ide meg oda, de vissza már nem léphetsz ha egyszer  beálltál a sorba, csak haladsz előre, egyre mélyebbre süllyedve, miközben már a saját tükörképed sem veszi be, hogy ez a helyes. A cél nem szentesít minden eszközt, ez lesz majd a sírodra vésve.

Epilógus

Senkinek ne legyenek illúziói, mindenki hazudik, csak az nem mind1, hogy mikor, miben, és hogy mennyit. Ne a hitelesebb hazugságot kutassátok, inkább használjátok az agyatokat. Ne állást foglaljatok, hanem az okokat és az indokokat kutassátok. Nem kell mindent elfogadnotok, de fontos, hogy értsetek minden nézőpontot. Ehhez fontos kicsit megnyugodva, felülről szemlélünk a világot. Nem csatasorba, ugyan azt fújva, befogott fülekkel feküdve a lövészárokban arra várva, hogy a másik feladja. Ne legyőzni, ne meggyőzni akarjátok egymást az igazatokról, csak fogadjátok el, hogy létezik a másiké is. Értsétek meg a másikat, ahány ember, annyi oldal, érzelem és gondolat. Ne hagyjuk, hogy birkának nézzenek, és irányítottan két sorban terelgessenek attól függően, hogy melyik egysíkú duma ízlik jobban. Elég volt a megosztottságból, és a tudatos gyűlöletkeltésből. Hallgassátok meg egymást, és fogadjátok el, minden itt kezdődik el.

 

 

 • Sziasztok! Csupán a kattintható nevű személyek a hitelesített és ellenőrzött, regisztrált felhasználók! A szűrke színű egyének regisztráció, és bármiféle ellenőrzés nélkül írogatnak, többnyire nem létező e-mail címekről.

  Rangok és titulusok:

  Ezzel szeretnénk tájékoztetni és egyben motiválni benneteket arra, hogy regisztráljatok minél többen:

  https://www.torrentek.org/utsv4/register/

  Köszönjük a figyelmet, és további jó kommentelést mindenkinek.

 • Minden mondattal egyet értek.
  Én szememben ez ugyan olyan bűn mint a gyilkosság,sőt még rosszabb mert ez lassan öl.
  Mindenhonnan ömlik ránk az infó és a szenny,mindig hülyének nézik az embert,az ember pofájába hazudnak,és röhögnek hogy ezt is beszopták .
  És valóban családok mennek szét,tragédiák történhetnek egy egy fals infó miatt.
  Szegény anyósomnak szoktam mondani hogy nem kéne mindent elhinni amit a tv-ben lát , a válasz :Biztos nem hazudnak különben nem lenne a tv-ben :(
  Azért nem ártana némi felügyelet a médiában, legalábbb is ne lehessen büntetlenül mindenféléket hazudozni.
  Elmondják, hogy iskolákat és kórházakat ért találat, de arról már nem esik szó, hogy tele voltak katonákkal akik szintén hallják a légiriadót, és ritkán várják be. Lakóházakat találnak el, de arról már nem esik szó, hogy lőnek a házakból és a házak mellől is. Olyan cikkek születnek, melyekben elhangzik, hogy ez és az felrobbant, és mennyi halott lehetséges, de bizonyítani nem tudják. Egy nő mesélte, hogy egy ismerőse milyen rémtetteknek volt tanúja, de bizonyítani nem tudja, mert ő is csak hallomásból tudja.

  Sokan pedig elhiszik ami le van írva, tanúk és bizonyíték nélkül, mert nem tudják, hogy a lehetséges, és a körülbelül, meg azt hallotta, az nem ugyan az, mintha bizonyított száraz tényeket hallanánk. Ha ilyen szavakat hallok egy cikkben, engem nem tud belázítani, mert én azt magamtól is tudom, hogy sok minden lehetséges meg elképzelhető és hogy sok minden megtörténhet. Ha a fikció érdekel, akkor elolvasok egy sci-fi regényt.

  Olyan emberek szájából akiknek az ötven az félszáz, az ötszáz meg félezer, nehéz valamit kétkedés nélkül fogadni, hiszen az a cél, hogy minél brutálisabban hangozzék. Hogy a sok áldozat még többnek tűnjön, mintha nem lenne így is éppen elég. Ritka mikor pontos a becslés és még ritkább, mikor alábecsülnek. Inkább mondjuk nagyobb számokat mert az sokkolóbb. Nézzük meg hány férőhelyes egy épület, és írjuk le, hogy talán annyian is lehettek benne ahányan beleférnek.

  A személyes tragédia ebben az, hogy aki kiszúrja a hibákat, és képes megérteni az okokat, nem legitimálni, nem támogatni, csak elfogadni, hogy ha háború van akkor lőnek és robbantanak, akkor őt máris érzéketlennek titulálják.

  Ha nem fakadunk sírva a nyilvánvalóan manipulatív, és szenzációhajhász rémhírkeltő cikkeken, akkor nem vagyunk jóérzésű emberek. Lehet, hogy így van, de legalább hülyének se nézhetnek, akik gondolkodás nélkül bármit elfogadnak, akiket semmi perc alatt belázítanak bárki és bármi ellen.

  Ha be van bizonyítva, ha tényekkel alá van támasztva, akkor igen is az én szívemben is helye van a sajnálatnak, a gyásznak és az együttérzésnek. De nem fogom naponta meggyászolni a kb-ét, meg az elképzelhetőt, mert akkor teljesen kiégnék, és nem maradna VALÓDI együttérzés azoknak akik tényleg megérdemelnék.


  Mert amikor élő mártírokat kreálunk, és elsiratunk, meggyászolunk, pont a valódi áldozatok áldozatát vesszük semmibe. Üres sírokra helyezzük a virágot, a valódi ravatalok helyett.
  D&D-ben is van olyan hogy elcastolsz egy resurrectiont és feltámad a csapat, mi ebben a gond? :D
  P