Nagyvilág hírei

A liberalizmus két arca: Avagy mikor szabad gyűlölködni és a gyilkolásra uszítani?

Sziasztok!

Van egy olyan „mondás”, hogy a liberálisok csak addig tartják tiszteletben mások véleményét ameddig ki nem derül, hogy az övéken kiviül van más vélemény.

Tudom, durva ez az általánosítás, de attól még bizonyos esetekben nagyon is igaz. Mert bár nem szép szavunk az előítélet, de akkor sem ok nélkül a semmiből született, és csak mert nem igaz mindenre és mindenkire, azért néha igen is megállja a helyét az életünkben. Ne tegyél úgy mintha nem értenéd.

Kettős mérce!

Nem olyan régen az egyik közösségi oldal komoly tanácskozásokat tartott arról, hogy egy „úgynevezett”  Donald Trump valóban uszított, E, és felelőssé tehető, E a követői által elkövetett minden normalitást nélkülöző cselekedetekért.

Megoszlanak a vélemények, de abban sokan egyetértettek, hogy a harag, az uszítás, semmiképpen nem fér bele egy normális közösség alapelveibe. Elfogadjuk mert jogos, van az a hülye, aki mindent szó szerint vehet, ezzel egy vezetőnek igen is számolnia kell.

Erre mit látok? Támad a kettős mérce. Egy lelkes követőnk az alábbi cikket juttatta el hozzánk:

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/ki-lehet-irni-a-facebookra-hogy-halal-az-orosz-megszallokra-eddig-ezt-toroltek-volna/

Tehát az oroszok ellen szabad lázítani, szabad olyan kijelentéseket tenni, ami azért kimeríti a felbujtás fogalmát.

Ugye itt jön számításba az általam kedvelt DE szócska. Mert láthatóan vannak emberek, országok, és népcsoportok, akikkel szemben kivételt tehetünk. Mindenkinek joga van az élethez, kivéve az orosz katonáknak.

Lesz aki azon háborog, hogy de hát mit keresnek az orosz katonák Ukrajnába. Elárulom barátom. Oda küldték őket, ennyire egyszerű. A többség szívesebben lenne bárhol máshol a világon.

Ahogy a propagandával ellentétben az ukránok se szívesen ragadnak fegyvert, inkább élnének:

https://www.borsonline.hu/aktualis/2022/03/trukkos-csellel-szoknek-at-a-hataron-ukrajnabol-a-hadkoteles-ferfiak

Álszentség a köbön

Láthatóan van az a helyzet, mikor úgy kívánja az érdek, hogy szembe megyek a saját szabályaimmal és az elveimmel. Senkit nem szabad megölni, csak az ellenségeimet. Mindenkinek lehet véleménye, de ha eltér az enyémtől nem teheted közzé. Mindenkit szeretek és elfogadok, kivéve azokat, akik másként látják a dolgokat. Hát nem érdekes hölgyeim és uraim ez a kettős mérce?

Könnyű ám azokat elfogadni akik velünk kedvesek és megértőek és mindenben úgy gondolkodnak ahogy mi. Az erőpróba ott kezdődik, amikor a „másokat” kéne elfogadni. Mondjuk ki, ilyenkor a legtöbb izmus elvérzik.

Le az izmusokkal

Tehát ideje levenni a szemellenzőt, és elfelejteni ezt a tömérdek izmust, ami nem jó másra, minthogy keretek közé szorítson, megosszon minket és hogy eltakarja elölünk a napot, és csak a nekünk kényelmes és kézenfekvő igazságot láttassa és fogadtassa el velünk. Önmagunkat csapjuk be, ha nem vagyunk nyitottak, és csak azt hisszük el, ami számunkra kényelmes.

Lendületben a hazugsággyár

Komplett iparágak szólnak már arról, hogy a nekünk legjobban tetsző igazságot gyártsák le, és ha nem tájékozódsz több forrásból, nem képzeled magad a másik helyébe, helyzetébe, akkor hamarosan valami idealista agymosott zombi katonája leszel, aki nem a saját gondolatait mondja ki vagy írja le.

Az ellenszer egyszerű, használd mit Isten, vagy Charles Darwin atyád adott. Tájékozódj több forrásból, és mindig tedd fel magadnak a kérdést, hogy na ezzel most mi a szerző célja? Tényleg csak tájékoztatni akar? Vagy csak a saját eszméi terjesztésére használna fel? Ok és okozat, tedd a helyére a láncszemeket a reakcióba. Fontos a mai világban, hogy kérdezzetek,  mert nem minden arany ami fénylik.

Ideje felébredni

Minden törekvés arra irányul, hogy egyre kevesebbszer keljen használnotok az eszeteket, mert mindig van valaki aki elmondja nektek miben higgyetek, mit kell tennetek, hogyan gondolkodjatok.

A napokban arról tanácskoznak a vezetőink, hogy vajon Putyin háborús bűnös e vagy sem. Háborús bűnös.. ízlelgessük kicsit ezt az egybe írva összetett szót XD Ez az egyik kedvenc kifejezésem, mert egyszerre ítéli el és közben legitimálja is egyben a gyilkolást. Hiszen miről indítanak vitát? Mivel szabad és mivel nem szabad kiirtanotok az embertársaitokat. Aknát nem használhatsz, de a fejét puskával szétlőheted. Bombát használhatsz, de ne kazettásat. Komolyan nem tűnik fel senkinek ebben az irónia?

A háború IS bűn!

Számomra a háború a bűn. Mindenki bűnös, aki ebben részt vesz, akár felbujtóként, akár a két kezével. Szóval ne keressünk bűnt a bűnben, mert ez nem csak értelmetlen hanem gyomorforgatóan álszent is egyben. Ez a huszadik század egyik legnagyobb néphülyítése, hogy minden háborúban lehessen egy bűnbak. Pedig önmagával senki sem háborúzhat. XD

Vannak dolgok amik nem ismernek kompromisszumot. Mondjuk ki, ölni rossz, a háború rossz. Nincs semmilyen olyan ok vagy indok, ami ezt szentesítheti, és mint ember vall kudarcot az, aki ilyen döntéseket hoz. Nincs olyan, hogy de. Nem uszíthatsz az oroszok ellen, nem uszíthatsz az ukránok ellen. Nem uszíthatsz az embertársaid ellen. Nincs olyan, hogy de, pont és itt a vége.

Erkölcsből az erkölcstelenségig

Ijesztő látni, hogyan változik át az erkölcs attól függően, hogy kit kiállt ki a nép bűnösnek. Hiszen a propaganda nyomást helyez a cégekre, a lapok tervezetten lázítják a népet gazdasági és öncélú érdekek kielégítése érdekében, és ha sok ember mondja ki, hogy vesszen az orosz,  haljon meg ez és az, a rendszernek nincs más választása és legitimálja azt amit a nép mond és amit akar. De valóban ezt akarja? Felülről érkezik az ihlet, de te és én valósítjuk meg.

Senki nem veszi észre, hogy mindent körülleng a manipulatív gyűlölet. Ez a célja az egésznek, és ez felülírja a társadalmi normákat és értékeket és nem a jó irányba mozdítva el a mérleget.

Röviden de nem tömören

Ha kevesebb az az ember aki gyilkolásra buzdít, akkor megtiltjuk mert rossz. De ha azok vannak többen akik az ölésre motiválnak, akkor megengedjük. Mert a hangos többség szava dönt. Csak én találom ezt ijesztőnek? Így lesz a jelentéktelen DE szócska indok a bosszúra, és legitim eszköz arra, hogy amit elítélünk, amiben hiszünk, annak ellent mondjuk, és magunk is gyilkosokká és felbujtókká váljunk. A gyilkosok gyilkosa is gyilkos, hiába mentenénk magunk fel azzal, hogy DE!

A cél szentesíti az eszközt. Ez a mai kulcsmondat. Bármerre nézel a médiában, ma jelen van.

Ha volt akár egyetlen sor vagy gondolat aminek igazat adsz, lájkold vagy oszd meg a posztunkat. Ha pedig véleményed van, tedd közzé bátran, nálunk nem opció a cenzúra.

 • Sziasztok! Csupán a kattintható nevű személyek a hitelesített és ellenőrzött, regisztrált felhasználók! A szűrke színű egyének regisztráció, és bármiféle ellenőrzés nélkül írogatnak, többnyire nem létező e-mail címekről.

  Rangok és titulusok:

  Ezzel szeretnénk tájékoztetni és egyben motiválni benneteket arra, hogy regisztráljatok minél többen:

  https://www.torrentek.org/utsv4/register/

  Köszönjük a figyelmet, és további jó kommentelést mindenkinek.

 • Ennek legszembetűnőbb példája a cigánybűnözés szó használata. Aki felhozza, egyből rasszista, náci... Pedig olyan "náci" hozta be a köztudatba, mint Moldova György, Kádár János kedvenc írója. Lehet képzelni mennyire volt náci... És pont a normális cigányok érdeke lenne, hogy meg legyenek különböztetve tőlük a bűnözők, ne mindenki csak egyen cigány legyen. De nem hagyják nekik, az "ő érdekükben". Így aztán még 5000 év múlva is szitokszó lesz a cigány, ezt akarják?
  P