BithumenFikablogTorrent oldalak

Különös Óév búcsúztató játék a BH-n, avagy a helyesírás apró kátyúi

Sziasztok!  Az e heti Bithumen pontvadász játék elég érdekesen alakul. A szokásos hét kérdésből, öt kijelentés, és a maradék két kérdésben sincs semmi köszönet:

De vegyük csak sorra a kérdéseket hátha sikerül megoldani őket:

1.) Főhősünk szerelmének a férje orvos, aki meghall és így beteljesedik szerelmük a mű végén! Hogy hal meg az orvos!

Öregségben
Balesetben
Lelövik
Szívinfarktus

Igaz, hogy ez nem kérdés de mivel a férjnek nem jó a hallása így feltehetően már elég idős. Így a válaszom az, hogy öregségben.

2.) Ez a főhős szerelmével a hajón menekül, egy háború elöl Svájcba! Mi lesz a kettőjük sorsa!

Lelövik a főhőst
Kómába esik a hölgy és meghall
Boldogan élnek még meg nem hallnak
Elkeverednek egymástól

Szerintem mindenki él még aki meg nem hal. XD A megfejtés ezért a  boldogan élnek MÉG meg nem hallanak valamit.

3.) Egy piros sapka, amit New Yorkban vet a hős! Mennyibe került a sapka?

10 dollár
2 dollár
1 dollár
4 dollár

Ki mint veti ágyát úgy alussza álmát. Ki mint vet úgy arat. Az a sapka amit egyből elvetnek az gondolom nem sokat ér. Így a megfejtés az egy dollár.

4.) Észak Afrikában játszódó történet, amelynek címe egy betegség!

Pestis
Kolera
Kanyaró
Malária

Hát itt megint jól ki lett jelentve a négy válaszlehetőség, szóval mindegyik igaz. De mivel a malária sokszor elég magas lázzal és téveszmékkel is párosul, így ezt az opciót tartom a legildomosabbnak tekintettel a körülményekre. XD

5.) Öten vannak ebben a bandában és a „rosszakat” játsszák a műben? Az egyik egy fekete macska! Mi a neve a macskának!

Ördög
Behemót
Lukrécia
Mirtill

Hát a macskának a neve „mi” ! Benne van a mondatban, szóval talán a megfejtés a mi, mint Mirtill!

1.) Egy magyar író ezért a szerzeményért kapott Kossuth díjat a közelmúltban, amelyben a hősünk elveszti a fiát, akivel felnőtt korában ismét találkozik! Hogyan veszíti el a fiát?

Elrabolják
Meghall
Elszökik otthonról
Beáll katonának

Hát mivel elég sok történet szól arról, hogy meghallják egymást az emberek, ezért én ismét erre voksolok.  Persze elképzelhető, hogy azt akarta írni a költő, hogy meghal, azaz elhalálozik. ÁÁÁ biztos nem, hiszen mégis, hogy találkozna vele akkor ismét? Vagy ez valami túlvilágról szóló regény? XD

2.) Az a regény gyökerei Bin Laden-hez köthető országában gyökeredzik, mint író, és mint történet is. A műben az egyik hős mikor még gyermek volt a szomszéd faluba megy el és a cipőjét adja egy dologért, hogy húgának örömöt szerezzen. Miért cserélte el a cipőt!

Szoknyáért
Pávatollért
Kispárnáért
Kendőért

Ha Bin Láden-hez köthető, akkor ez az ország szerintem az USA lesz. XD Mellesleg az előbb hangzik el, hogy egy dologért adta a cipőjét! De még sem látom a dolgot a válaszlehetőségek között:

Mondjuk nem tudom melyik kislánynak szerezne örömet a dolog, hiszen vannak dolgok amik csak a nagyobbaknak valók.  Szóval ezt a kérdést lehet, hogy bejelentem, mert hibás. XD

Hát gyerekek Vágó István forog most az ágyában. XD A megoldásokra garanciát nem vállalok, de ilyen  kérdéseket én is tudok:

1.) Gondoltam egy számra. Melyik ez a szám?

10
35
77
55

2.) A filmünkben a főhős az igazit keresi és nem veszi észre, hogy végig a barátjának gondolt nő az. Mikor a kávézóban ülnek, milyen színű inget visel a mögöttük helyet foglaló úriember?

Kék
Fehér
Sárga
Nincs rajta ing

Még öt kérdés, és kész is van a jövőheti feladvány. Lehet, hogy be is küldöm. Hiszen ezek annyira könnyű kérdések, fejből tudom a megfejtéseket. XD De titkon remélem, hogy nem ez lesz az új irány. XD

Mikor a másik fejéből nem csak a válaszokat kell kinyerni de még a kérdéseket is, az mindig meredek. Többen máris azt fontolgatják, hogy ezt a kört most kihagyják:

Miért? Nem is értem. Öt feladvány már előre meg lett oldva. Már csak két kérdéssel kellene bajlódni. XD Ahol már a google se segít, oda a jó öreg csákányra van szükség amivel kibányászhatjuk a betonfejűekből a megfejtéseket.

De ne hagyjuk, hogy bármi is elrontsa a kedvünket. Azoknak akik szintén passzolják ezt a mostani feladványt kínálunk egy kis alternatívát.

Egy új játékra invitálunk benneteket. Igyekeztük megtalálni az összes hibát a mostani pontvadász kérdésekben és válaszokban. Tedd próbára képességeidet és jó alaposan vedd szemügyre a feladványt. Ha úgy érzed kész vagy, akkor itt ellenőrizheted magad:

Nos köszönjük az e heti új kérdéssort, de ha szabad javasolnom, egy picit még gyakorolni kéne a helyesírást és a szövegértést. XD Vagy nem berúgva, betépve kéne nekiállni, mert bizony hátrányba kerülnek azok akik nem élnek ilyesmivel XD

No meg azt hiszem a Benedek Elek tiszteletbeli történet mesélős, mesemondós titulusa se került veszélybe. ÁÁÁ csak viccelek.  A kérdéseket látva magam előtt láttam az adott filmet és megelevenedtek a regények. XD

Hát régen szórakoztunk ilyen jót, de ne feledjétek aki veletek nevet az néha rajtatok is XD  Szerintetek hány csillagot érdemel az e heti pontvadász?

 • Sziasztok! Csupán a kattintható nevű személyek a hitelesített és ellenőrzött, regisztrált felhasználók! A szűrke színű egyének regisztráció, és bármiféle ellenőrzés nélkül írogatnak, többnyire nem létező e-mail címekről.

  Rangok és titulusok:

  Ezzel szeretnénk tájékoztetni és egyben motiválni benneteket arra, hogy regisztráljatok minél többen:

  https://www.torrentek.org/utsv4/register/

  Köszönjük a figyelmet, és további jó kommentelést mindenkinek.

 • :fetrengveröhög inkább piros sapkákat fogok vetni , ha valaki meghall, amint hal :fetrengveröhög
  Üdv mindenkinek!

  Gratulálok Dark Angel! Ez a cikk nagyon jól sikerült! :D

  Én is jót röhögtem amikor láttam a BH-n az e heti kérdéssort. Nem tudtam eldönteni, hogy aki írta ,be volt rúgva vagy ennyire gyér a magyar tudása? :fetrengveröhög

  Egyébként már kijavították az összes kérdést. Azt láttátok? :)

  A cikketek fenti reklám képéről jut eszembe,talán tényleg jobb lett volna ha vmi "disznó" kérdéssort tesznek be a BH-n. :D
  Szilveszter idején mindenhol kissé lazábban kezelik a dolgokat. :D Ilyenkor mindenhol lehet kicsit "disznólkodni". :D
  Közös az érdem, mindenki beletette a magáét. XD Amúgy ezeket a kérdéseket egy kérdőjellel nem lehet javítani. Semmilyen támpontot nem adnak, jó a 4. kérdést meg lehet fejteni és talán az ötöst is, de ez így akkor is elég gáz. XD
  D