FikablogTorrent oldalakTracker info

TheGeeks és társoldalai – avagy a torrent közösség pöcegödre

Sziasztok,

Már egy ideje tervezünk írni a TheGeeks és társoldalairól (TheVault, TheShow, TheOccult, TheEmpire, ThePlace), de mivel most nyitottak ismét szabad regisztrációt úgy gondoljuk most már itt az ideje, hogy megosszuk az információt a tényekről és tapasztalatokról.

De mielőtt belevágunk az egészbe, szeretnék kitérni pár dologra, amolyan előszóként:

Maguk az E-Learning oldalak, ahogy a TheGeeks nevezetű oldal is egy a múltból itt ragadt oldal, amire semmi szüksége senkinek, mert ezek régen se voltak a legaktívabb oldalak. Egyszerűen specifikusan ez a koncepció nem működik (pláne, ha évekig nincs se free reg, se meghívás). Egy normálisabb vegyes oldalról be tudjátok szerezni, amire szükségetek van (pl. Torrentleech, IPTorrents, TorrentdBD, Filelist), ezeken az úgynevezett E-Learning oldalakon sem találtok több mindent. Persze néha-néha van 1-2 exkluzív torrent elismerem, de ennél sokkal többet kéne nyújtani.

Természetesen van kivétel!

Ilyenek az ebook oldalak (MyAnonemouse, Bibliotik) vagy a GFX trackerek (GFXPeers, CGpeers). Na de mi a különbség? Ezek miért működnek? Egy IT, Business vagy bármilyen E-Learning tracker miért nem?

– Ebook trackerek esetében nem csak E-Learning anyagokat fogtok találni, hanem szépirodalmat, újságokat, képregényeket is. Amikből egy aktív közösséggel egész szép adatbázist össze lehet hozni.

– GFX trackereken E-Learning mellett találhattok programokat, modokat programokhoz, fejlesztéseket, brush készleteket és rengeteg mindent, ami egy átlagos grafikusnak is nagyon hasznos lehet, ezzel is felépíthető egy jó közösség.

– Ezek mellett, egy IT vagy Business trackeren általában csak oktatóvideók vannak, amik önmagában nagyon hamar elavulnak (rendben, van ami nem, de összességében ez igaz). Nos, ha valaki a szakmában van, annak általában a cég fizeti ezeket az anyagokat, és mivel elég hamar elavultak lesznek ezek az információk, a legtöbb ember inkább megveszi Udemy-ről vagy valamelyik másik oldalról, minthogy erre várjon fél évet, mire felkerül valahova (addigra lehet már elavult lesz). Vannak ugye a hobby fejlesztők vagy aki hobby fórumot, blogot futtat, annak esetleg lehetnek érdekességek.

Térjünk is rá a lényegre, a kis bevezető után. Miért is gondoljuk, hogy ezek az oldalak a torrent közösség pöcegedre?

Hisz van még egy csomó oldal főleg mostanság, akik mindenféle indok nélkül (vagy kamu indokkal) is szeret bannolgatni. Ilyen pl. a Bibliotik, Redacted, SceneHD, BTN és még lehetne sorolni. Ezeken az oldalakon is elég szemét a staff és bőven kihasználja a felhasználóit, de a nagy különbség, hogy ezeken az oldalon meg van az aktivitás és a jó tartalom, ellenben a Geeks-el és a társoldalaival, ahol ez egyáltalában nincs meg és majd látni fogjátok lentebb a többi dolgot is, ami miatt kiérdemelte az első helyett az oldal. Mi legalábbis ennél szánalmasabb oldalt/oldalakat még életünkben nem láttunk.

Pontokba szedtem az információkat, amit tudunk:

1, Torrent és fórum aktivitás

Az aktivitás az oldalon valahol a béka segge alatt van.

Nézzük először a fórumot. A legutolsó poszt több, mint 2hónapos, pedig direkt releváns kategóriát választottam, amiben az a téma, amiért itt vannak a felhasználók, de ez se túl aktív…

Torrent aktivitás még borzasztóbb, amire én kerestem vagy fenn sem volt vagy halott volt már a torrent.

Lentebb láthattok néhány képet erről. Több torrentleeches torrentre is rákerestem és ami fenn is volt Geekseen, az is később került fel….

1. keresés:

2. keresés:

2. Fenyegetőzések inaktivitással kapcsolatban

Az oldal a Rules, FAQ részeiben nem írja ki, mennyi idő az inaktivitás, olyan mintha úgy adnák elő, hogy már 2hét után repül az illető (mert nem írnak konkrétumot).

De ha donatelsz mentesülsz az inaktivitás alól természetesen.

De én most elárulom a nagy titkot, nem nem kell donatelni, elég annyi, hogy ha már volt aktivitásod az oldalon:

Oké-oké, lehet ezek a régi tagok és az újabbakat jobban kivágják, igaz? Hát lehet ki tudja, tőlük minden kitelik, de a tény attól még az marad, hogy több az inaktív felhasználó, mint az aktív, pedig annyit kéne csak csinálni, hogy a 10éve be nem lépett felhasználókat tiltani és helyükre, pedig jöhetnének a friss tagok. De nem így van, mivel nekik nem céluk, hogy ez jó oldal legyen, hanem hogy azt mondják rá, hogy elit…

3. Torrent keresőjének a hamisítása (valóság elferdítése)

Kb. 1évvel ezelőtt, mikor még tag voltam ezen a szemétdombon még a kereső jól működött, hát most már nem! Konkrétan a képünkbe hazudnak, hamisítják az adatokat. Egyébként 4éve még a statisztika is kint volt a főoldalon, most már nyoma nincs!

Na miért is került le? Na miért? Mert tök halott az oldal azért.

Az oldal szerint összesen 6 inaktív torrent van. Ti láttatok már olyan oldalt, ahol csak ennyi inaktív torrent van? Hagyjuk már! Na de ezzel nem csak az a baj, hogy átkúrják a fejünket, hanem mi van, ha beakarok állni seedelni, halott torrentekhez, akkor? Srácok ez a funkció nem véletlen van az oldalakon, igen is fontos szerepe van, ha pedig titkolni akarják, akkor vegyék le a funkciót…

De mivel, korábban kell felkelni, ha engem átakarnak baszni, így én lerendeztem és voálá meg is lett a valós szám, ami jóval több mint a torrentek fele!

4. Új regisztrációk esetén

Külföldi fórumon találtunk egy bejegyzést, hogy aki regisztrál azt a staff indok nélkül tilthatja, ilyenkor fel kell menni irc-re és képekkel bizonyítani, hogy jó az arányod máshol. XD Ti ilyet láttatok már? El se akartam hinni, de aztán Redditen láttam 1-2panaszkodó felhasználót, hogy tiltották, mindenféle ok nélkül…

5. Egyéb oldalakkal lévő kapcsolatuk

Ha valamiért kibasznak, akkor egyből reportolnak elit oldalak felé, mivel ezek a beltenyészetek jóba vannak sajnos ilyen oldalakkal. Aztán, hogy mit mondanak rólad? Franc se tudja, amit csak akarnak… Akiknek reportolnak téged nem fognak utána nézni, hogy tényleg vétkess vagy-e, mert elhiszik mindenféle bizonyíték nélkül is.

Ilyen oldal pl.

– Redacted

– GGN

– AnimeBytes

Így jól gondoljátok meg, hogy valóban, akarjátok-e az oldalt használni.

6. Aránytartás ellehetetlenítése (Fizess, hogy életben maradj)

Itt a seed lényegében lehetetlen, így kb. 3 opciód van, hogy megpróbálj arányt tartani.

– Feltöltesz torrentet, és ha szerencséd van megúszod egy warnal, ha nem akkor ki is basznak. Mivel a feltöltések agyon vannak szabályozva… Ez nem annyira járható út.

De persze itt is van kivétel, vagy épp szartak bele? Mert ez a torrent se felel meg a feltöltési szabályzatnak, mással meg simán kibasznak gond nélkül XD Mikor milyen hangulatba vannak a srácok. XD

– Donatelsz… Na persze XD

– Beállsz seedbe? De ennek mi értelme? XD Hiszen, ha máshonnan leszeded, akkor ennek az oldalnak mi értelme?

Külföldi blogokon és fórumokon is nagyon sok a rossz tapasztalat:

7. Aktív felhasználók folyamatos veszélyben vannak, de inaktívakkal nincs baj!

Úgy vettük észre, hogy aki aktívan használja az oldalt az valószínűleg előbb utóbb bannt is kap! Azért srácok nem sok oldal van, ahol az aktív felhasználókat tiltogatják… És nem az inaktívakat. Most komolyan ezek a userek mit követhettek el? Donorok hivatalosan is mentesülnek az inaktivitás alól ráadásul. Fórum, torrent hozzászólás nincs… Bár hozzáteszem, itt elég egy rossz feltöltés a bannhoz is. XD És sajnos sok, sok ilyen áldozat van az oldalon.

8. Társoldalak

Társoldalak tekintetében ugyanez a helyzet, a staff ugyanez, a mentalitás ugyanez.

Arra érdemes figyelni, hogy ha az egyik oldalukról bannolnak, mert épp olyan kedve volt az adminnak vagy egy rossz feltöltés miatt, a többi oldalukról is repülsz. Ebbe inkább bele se megyek jobban, mert ez egy vicc kategória megint.

Ráadásul a modik, adminok teljesen mást kommunikálnak feléd oldalanként pl. torrent feltöltéseknél… Pedig ugyanaz a szabályzat…. Mondok egy példát. TheShow nevű oldalon kértek Media infot. TheVaulton meg lebasztak érte, mert kirakod. WTF????

9. Időközönkénti szabad regisztrációk

Mivel ezen az oldalon a szokásosnál jobban fogynak az aktív felhasználók, mint máshol. Ezért néha kénytelen szabad regisztrációt tartani. Mivel a legtöbb oldalukon se meghívás, se regisztráció nem szokott lenni. Geeks-en pl. csak toborzásból és irc injerjún keresztül regisztrálhatsz, kivéve amikor 2-3évente megnyitják a szabad regisztrációt, mikor már elég emberrel kibasztak és épp nincs annyi donate.

Legutóbb, mikor benn voltam itt jó ranggal és megakartam valakit hívni, megkérdeztem miért nem tudok meghívni. A válaszra 1 egész hónapot kellett várnom. Vagyis választ nem kaptam, csak azt, hogy menjen irc-re az ismerősöm. XD

Összegzés:

Azok, akik be szeretnének jutni ezekre az oldalakra, azok általában nem tudják, hova akarnak csatlakozni. Szoktam látni sokszor Bithumenen vagy nCoroen is keresik ezeket az oldalakat, de valójában nem tudják, hogy semmi nincs ott, amit mondjuk egy Filelistről vagy Torrentleechről ne tudnál beszerezni. Sőt sokkal valószínűbb, hogy bizonyos torrenteket előbb beszerzel egy nagyobb vegyes oldalról, mint erről a tök kihalt oldalról.

Véleményünk az, hogy oldal egyetlen célja az, hogy agyonszabályozásokkal, és az élet megnehezítésével, hogy begyűjtse adományokat a saját részükre. Ugyanis kénytelen leszel adományozni, ha arányt akarsz itt tartani, mert máshonnan nem igen lesz feltöltésed. Plusz ugye fenyegetőznek azzal is, hogy tilthatnak, ha inaktív vagy, de ha adományozol, akkor mentesülsz az inaktivitás alól, ami hazugság, mert szemmel láthatóan láthatjátok, milyen sok inaktív felhasználó van, akit nem törölnek és nem is donor.

De kiknek ajánljuk az oldalt mégis?

– Gyűjtőknek,

– Akik nem akarják használni,

– Aki bannoltatni akarja magát jobb oldalakról (Pl. Redacted, GGN).

  • Sziasztok! Csupán a kattintható nevű személyek a hitelesített és ellenőrzött, regisztrált felhasználók! A szűrke színű egyének regisztráció, és bármiféle ellenőrzés nélkül írogatnak, többnyire nem létező e-mail címekről.

    Rangok és titulusok:

    Ezzel szeretnénk tájékoztetni és egyben motiválni benneteket arra, hogy regisztráljatok minél többen:

    https://www.torrentek.org/utsv4/register/

    Köszönjük a figyelmet, és további jó kommentelést mindenkinek.

  • Párjukat ritkító kretének vezetik az oldalt, ez nem kérdés. Azok akik most free regkor csatlakoztak mind kitiltják. Irc-re kell menniük, és könyörögniük azért, hogy az oldalt használhassák. Lényegében pont ez a cél, így élik ki magukat a vezetők, ettől érzik magukat többnek, felsőbbrendűnek. Aki felmegy irc-re mentik a nevét, az ip címét és már keresik is a társoldalaikon, vagy egyéb "szájtokon" amikkel jóban vannak. Ha pedig olyan napjuk van kidobnak, és nem csak a saját oldalukról, bármelyik oldalról ahol rátok találnak.

    Veszély kombináció mikor a staff elhiszi magáról, hogy több azoknál akiket szolgálniuk, segíteniük kéne. A sok kérdés, a sok megoldandó probléma azt a hamis látszatot kelti bennük, hogy kb minden felhasználó hülye, és csak ők az okosak.

    Ez a mentalitás hazánk legnagyobb torrent oldalán is gyökeret vert és csak remélni merem, hogy 1-2 moderátoron kívül azért más nem követi ezt nyilvánvalóan életképtelen irányzatot. Régen is voltak ilyen náci mentalitású oldalak és egytől egyig megbuktak. Ugyanis egy torrent oldal a felhasználókért van, nélkülük nem működhet.
    "Azok akik most free regkor csatlakoztak mind kitiltják. "

    Én akkor döntöttem el, hogy most már megcsinálom ezt a kis írást... De milyen free reg az, ahol kedvük szerint tiltogatnak, aztán menj irc-re. Ráadásul ezt az információt a regisztrációnál nem is láttam. XD Először azt hittem valami vicc. Mert ilyen csak nincs. XD De van XD

    Redditen is sokan írják:
    View attachment 2453

    View attachment 2454
    Engem kevés aktivitás miatt bannoltak anno bz oldalakról. Nekik nem volt elég az hogy rendszeresen belépek. Arányt tartani tényleg nehéz ezért nem voltam túl aktív.
    Pár száz megabyte feltöltéssel rendelkeztem miután kitudja hány freeleech letöltést seedeltem hetekig.
    Nem mindenhonnan raktak ki a thegeeks-en meghagyták a fiókomat, de az aktivitásom nem változott vagyis továbbra se használom semmire.
    Akkor ki tudja mi alapján rakják ki az embereket. XD De vicces, hogy aki belép bannolják, aki 10éve rá se nézett az benn van még XD

    Amúgy igen ezeket lehetetlen seedelni (meg nincs is értelme) , torrent feltöltés vagy donate... Mondjuk Geeksen és Show egy 5-6éve még lehetett arányt tartani, itthoni nettel meg volt a PU rangom. Akkor még volt valami aktivitás...
    Akkor még bz hálózat vagy domain része volt a thegeeks theoccult thehow theempire thevault. Ha jól tudom valamiért elveszítették a domainjüket és most a click network alatt futnak. Ezek az oldalak annyira elitek próbálnak lenni hogy jobb ha messziről elkerülik az emberek. Nem éri meg belefektetni az energiát.
    S