Fikablog

HQMusic – Avagy az igénytelenség jelen van Vietnámban is

Sziasztok,

Már egy ideje készülök írni erről a szemétdombról, most úgy gondoltam szánok egy kis időt rá.

Az oldal egy zenei tracker, még egy 6-7éve még „névnek” is mondható volt. Az aranyidőkben még keresték az oldalt is, mert eléggé zárt volt.

Aztán jött az áttörés 2016 vége felé, amikor is kiírta az admin, hogy új oldal lesz, akinek kell meghívó írjon neki…. Wtf? Én írjak? Miért nem viszitek át az adatbázist? Egyáltalán miért kell ezért új domain?

Megannyi kérdés, de látszólag sokan nem is tudtak erről, mert a régi oldal a MAI napig üzemel, sőt használják is. Még hozzá annyira használták az oldalt, hogy 2éve még különböző fórumok bemutatókat is készítettek róla, SŐT volt aki meghívót is keresett rá, holott az admin évekkel ezelőtt leköszönt. Az új oldalukról meg semmit nem tudtál (kicsit vicces ugye? XD). Kb. 0,5-1éve jelent csak meg az új oldal nagyobb fórumokon, hogy igen, amúgy a régi nem üzemel és ez az új XD

Szánalom a köbön! Ha már 5éve nem üzemel az oldal, akkor miért nem szüntetik meg? Vagy miért nem irányítják át az új oldalra? A tulaj azóta fizeti konkrétan a semmit még is mi a jó fenének?

Itt láthatjátok, hogy hírként rakta ki, hogy helló, szia új oldal (nos én is évekig abba a hittbe, voltam, hogy megy ez az oldal, csak kihallt, na láttam már ilyet), ugye én se olvasom el legtöbbször a híreket, gondolom más is így volt vele:

Stat és letöltések részen lehet látni, hogy van, aki még mindig használja, pedig torrent se kerül fel (még letöltő is van!):

stat.png

browse.png

De nézzük meg az új oldalt is egy kicsit!

Mit is tud ez a csoda tracker, amiről évekig a legtöbb felhasználó nem is tudott?

Nos a Login oldalon kapásból egy what.cd szöveg fogad minket (itt már éreztem, hogy na biztos regelni akarok én ide?)

what cd login.png

A főoldalon láthatjuk, hogy ez az oldal is hasonló sorsra jutott, mint az előző sz@rkupac is. Utolsó hír 3éve… Gagyi design és bazi lassan frissít a szerver is… És ugye az aktív felhasználók hiánya…

new-home.png

Benéztem a beállításokban is, mert azért kíváncsi voltam, hogy van-e valami normális design is, na és volt még további 2 téma is.

Na és mi fogadott? Egy Whatc.cd logós téma! Na de jó, egy kis retro érzés XD :fetrengveröhög :fetrengveröhög

what theme.png

Mit lehetne még írni? Kipróbáltam a letöltést is, 1nap alatt le is jött a legfrissebb torrent, és megnéztem a Wikit is, ami teljesen üres volt….

wiki.png

Na és végül a staff a régi és új oldalról, amiből kiderül, hogy bizony ugyanaz a staff, ÉS! bizony ide se nagyon lépnek már be a staff tagok. Adminok közül csak az egyik lép be néha-néha.

Régi:

staff új.png

Új:

staff.png