Fikablog

Hírek lopása, avagy inkompetencia a köbön!

Sziasztok!  Az imént jutott a tudomásunkra,  hogy az a hír járja rólunk bizonyos körökben, hogy lopjuk a híreket.

De mégis milyen lopott hírekre gondolhatnak egyesek? Azokra amiket betűről betűre én magam írok itt a blogon?

https://www.torrentek.org/

ÁÁÁÁ biztos nem erre.

Akkor talán a saját fordításainkra amik csupán nálunk elérhetőek a UTS exkluzív fórumban?

https://www.torrentek.org/utsv4/forums/uts-exkluziv-hirek.289/

ÁÁÁÁ biztos arra sem.

Akkor mégis milyen híreket lop az az oldal, mely egyedüliként oszt meg saját tartalmat? Szerencsére nem kellett sokáig gondolkodnom, ugyanis kézhez kaptuk a megdönthetetlen bizonyítékokat:

Atya úr Isten! Ez volna a bizonyíték? A UTS feliratkozott egy másik oldal rss csatornájára? Bizonyos körökben ez már lopásnak számít? LOL

Ilyen megsemmisítő horderejű bizonyítékokkal szembesülve el kell ismernem, hogy nem csak mások iratkoznak fel a mi rss csatornánkra hanem mi is másokéra. Ahogy nem csak titeket követnek a facebook-on hanem ti is követtek másokat.

Persze vannak inkompetens vezetők akik csak úgy beülnek más autójába, és hát azok nem mindig tudják mi hogyan működik benne. Továbbá vannak olyan személyek akik elhiszik a sületlenségeiket és maguk is a baromság ügyeletes nagyköveteivé vállnak.

A laikusok kedvéért itt egy kis szösszenet arról, hogy mi is az az rss: https://hu.wikipedia.org/wiki/RSS

„Az RSS (Rich Site Summary); eredetileg RDF Site Summary (gyakran nevezik Really Simple Syndicationnek) webes együttműködésre szolgáló XML állományformátumok családja, mely megkíméli a felhasználókat attól, hogy az ilyen megoldást használó weboldalakat rendszeresen kelljen látogatniuk az új tartalom ellenőrzése miatt, vagy levélben kelljen értesítést kapniuk erről.

Egy feed-olvasóként vagy aggregátorként ismert program képes ellenőrizni az RSS-t használó weboldalakat a felhasználó helyett és képes megjeleníteni a frissített cikkeket.”

Forrás: https://hu.wikipedia.org

 

A legtöbb weboldal rendelkezik rss csatornával amit ha nem kapcsolnak ki, akkor bárki feliratkozhat rájuk. Ergo ők maguk adnak erre engedélyt. Szóval milyen lopásról is beszélünk?

Aki viszont kicsinyes és ezért lányos zavarában nem leli a megfelelő szavakat, továbbá nem az a célja, hogy a tartalmát megossza másokkal annak tiltania kell ezt az opciót:

És máris senki nem „lopja” az oldala tartalmát. De mint írtam amíg ez a funkció be van kapcsolva addig ők maguk adnak rá engedélyt. De vessünk csak egy pillantást arra, hogy mégis milyen tartalomról beszélünk:

A torrent oldalakon megjelent közleményekről, mások szellemi termékeiről melyeket ők szintén egy másik oldalról másoltak át. 😀 Halkan súgom meg, hogy posztoló egy robot aki a torrentinvites.org oldalon megjelent híreket hozza szintén az rss csatorna segítségével: http://torrentinvites.org/f31/

Tudom, mert én voltam aki beállította. 😀 Érdekes valahogy ez nem lopás, sőt, sehol nem hallom azt a hírt terjedni, hogy más fórumok is híreket lopnának rajtunk kívül.

Hát igen, ha le akartok járatni valakit vigyázni kell azzal a bizonyos kettős mércével. És az is fontos, hogy a terjesztő valami makulátlan előéletű szent legyen. 😀 Különben annyit érnek a szavai mint a tettei. 🙂

Csak úgy mellékesen jegyzem meg, hogy az adott oldalon megtalálhatóak az általunk írt hírek is:

Sőt, én engedtem meg, hogy kitegyék, sőt azt is felajánlottuk, hogy iratkozzanak fel a mi rss csatornákra, hogy ne egyesével kelljen másolgatni. (Hát igen van még hova fejlődni. XD)

Szóval mi a tanulság? Aki rosszat akar a másiknak, gyakran maga ég be, hiszen az ilyen nyilvánvaló hülyeségek kapcsán derül ki igazán, hogy mennyi az inkompetens világtalan. Nem mondom, hogy hazugságokkal akartak lejáratni minket nevüket nem vállaló egyének, szimplán csak ostobák és rosszindulatúak voltak. Ez a kettő viszont veszélyes párosítás. LOL

Szóval vigyázzatok kinek az rss csatornájára iratkoztok fel mert még híre megy. 😀 Végezetül pedig elmondanám, hogy a jövőben mi semmilyen tartalmat nem hozunk át a v2 nevezetű fórumról, mert kellemesebb dolgokkal is eltudjuk tölteni a szombat estéinket mint a hülyeségeikre reflektálni.

Szóval az oldal a továbbiakban csak olyan rss csatornákra fog feliratkozni melyek vezetői tényleg tudják, hogy az mi és hogy mire való.

De halkan súgom meg, hogy mi is feltudunk menni naponta a torrent oldalara és képesek vagyunk átmásolni a híreket. Szóval ne gondoljátok, hogy ez valami emberfeletti teljesítmény. Csak gondoltuk totál fölösleges mindenkinek, ha van rss és vannak oldalak amik ezt szívesen megteszik. Hiszen nem ezt teszik ők is a torrentinvites.org oldallal? Az rendben van de velük ne tegye senki? Érdekes felfogás.

Amíg alapvető fogalmak nincsenek meg és folyton csak azt nézzük mivel állhatnánk bele a másikba, közben tükörbe soha se nézünk addig meddő bármiféle együttműködés.

Az oldalunk pedig nem függ semelyik másik oldaltól vagy szervezettől, tehát aki le akar minket járatni annak kár a gőzért. De tőlünk aztán próbálkozhat, csak ne hogy az ő dolgai is egyszer reflektorfénybe kerüljenek.

Azt is meg kell jegyeznem, hogy akik vevők az ilyen nyilvánvaló lejáratási akciókra, szintén nem a mi köreinkbe tartoznak. Szóval nem is igazán értem ki vagy mi előtt kívántak minket ezzel lejáratni?

Az én köreim ugyanis tudják mi az az rss és semmilyen kapcsolatban nem állnak olyan személyekkel, akik a háttérben kavarnak és kevernek és azon erőlködnek törvényes és törvénytelen eszközökkel, hogy lejárassák azokat akik csípik a szemüket. Ez a pistike oldalak és a hozzájuk kapcsolható szarkeverő személyek ismérve.

Nekünk viszont van életünk, így a ki mit csinál vagy nem csinál a saját oldalán az továbbra sem a mi szórakozásunk. Továbbá léteznek olyan emberi kapcsolatok is, melyek nem inganak meg a rosszindulatú pletykálkodások kapcsán. Szóval kimerem jelenteni, hogy a hasonló akciók csupán egy mosolyt váltanak ki belőlük.

Végezetül köszönjük a korrekt tájékoztatást, és azt, hogy így reagálhattunk a vádakra, amik bármilyen abszurdak is legyenek, azért el kell ismernem, hogy a szándék a fontos. LOL Áve