Antiszoc Figyelő

2020 a bolondok éve lesz?

Sziasztok! A torrentek.info elküldte új évi jókívánságait minden felhasználójának:

 

 

Megható milyen összetartó közösség nem igaz? De nem mindenki fogadta ilyen jól az új évi köszöntőt. Jöjjön egy kis válogatás:

 

Oldal megszüntetése alatt gondolom a fiókja felfüggesztését érti. A tagadjatok már ki szintén a fiókja törlésére utal. Vicces, hogy még a megfelelő szavakat sem képes megalkotni.

Az meg hogy valaki helyette regisztrált de ő nyomta meg az utolsó gombot szintén arra utal, hogy valami blokkolja nála az agya kreativitásért felelős részlegét.

 

 

Fogalmam sincs róla miért jön ez a levél nekem.

Nem tudok semmi féle regisztrációról.

Sem felhasználó név, sem jelszó egyikről sem tudok így belépni sem.

te magyarórszágon csövezel

 

Pár lelki sérült pedig Dzsihád-ot is hirdetett a torrentek.info ellen:

 

 

 

Igen, jól látjátok. Az email üzenet része üres. De a cím szokatlanul hosszúra sikeredett. Hálát adok az Istennek, hogy ezek az emberek nem Magyarországon, hanem magyarórszágon élnek.

 

Le kellene állnia az agyam egyik felének ahhoz, hogy megérthessem miért kell ilyen szélsőségesen reagálni egyetlen új évi köszöntőre. Mintha az életképtelenek nyomorúságos sorsukért egyetlen ártalmatlan értesítőn vennének revansot.

Én magam több száz oldalra regisztráltam már. És bizony velem is megesett olyan, hogy némelyikre egynél többször fel sem néztem. Az én nevem, címem és jelszavam is vándorolt már át egyik oldalról a másikra mégsem kapok idegrohamot ha jön egy értesítés, és nem kezdem azt hallucinálni, hogy más regisztrált helyettem csak mert nem emlékszem hol jártam hónapokkal, évekkel ez előtt.

Régen nem értettem miért zártak a magyar torrent oldalak de azt hiszem az ilyen dolgok választ adnak a kérdésre. A magyarok egy része soha sem látott torrent oldalt így potenciális terep nekik bármi ami csak a neten van. Ez a bejegyzés is erről árulkodik:

 

Gondolom nem árulok el azzal nagy titkot, hogy a felsoroltak közül egyik sem torrent oldal. Ezek az észkombájnok miután regisztráltak x oldalra a letöltés reményében, többet be sem lépnek hiszen valami ördögi módon nem találják a letöltés opciót.

Azt is fontos megemlíteni, hogy aki annyira sötét, hogy azt sem tudja hová regisztrál, az a torrent oldalaknak is csak a terhére válik, hiszen a szabályok betartásának egyik alapfeltétele a szövegértés.

Több nagyobb torrent oldal tulajdonosával is beszélgettem hasonló témákról, és abban mind egyet értettek, hogy aki pénzért regisztrál az utána meg is becsüli az adott oldalt.

Ezzel persze lehet vitatkozni, de ha úgy tekintünk a felhasználókra mint egy robot invázióra, akik se látnak se hallanak akkor érthető miért zárulnak be a kapuk. De aki tud olvasni, az eltud küldeni egy sms-t és ha már fizetett érte be fog lépkedni.

 

Az egyik legnépszerűbb bejegyzésünk jól szemlélteti a magyar internetezők felelőtlenségét:

nCore meghívó ingyen!

 

Jól látható, hogy több mint száz ember tette közzé kérés nélkül az email címét. Utána pedig csodálkoznak ha jönnek a kéretlen levelek. Ez is közrejátszhat abban, hogy páran azt gondolják vissza éltek az adataikkal.

Pedig ők regisztráltak, ők voltak akik megadták azokat. Vannak páran akik úgy keverednek a netre hogy még csak azt sem tudják hogy működik.

Persze ez sem lehet mentség a fent közzétett reakcióra. Épelméjű, kulturált ember nem kattan ki egy email miatt.  Mindenesetre nekünk vicces ilyeneket olvasni, és csak remélni tudjuk, hogy ti is jól szórakoztatok.